onsdag 31 augusti 2011

Dopgåvan blev... en namn-vimpel!

Jaha käraste ni... Här har ni då resultatet av mitt tygpyssel
Dopgåvan jag pratade om är ett färgglatt vimpelspel dekorerat med den lilla godingens namn, STINA.

Jag tycker att ett vimplar i ett barnrum är mycket mysigt! Det ger en ombonad och härlig känsla. Att även visa barnets namn i rummet tycker jag är fint. En namnvimpel är ju då en superkombination! Tycker jag! :-)

 Måste faktiskt erkänna att det inte var helt lätt att kombinera tygerna på rätt sätt. Jag tog hjälp av syrran och vi plockade runt tygerna hur många gånger som helst. Tog bort och lade tillbaka... Ska de blå tonerna vara med eller inte...? Vilket tyg ska vara i mitten...? Inte samma mönster direkt efter varandra...! 

Efter lite pysslande fick vi ihop en mix som ger ett härligt glatt intryck utan att för den skull vara rörig för ögat. Vimpelspelet utgår från en färg i mitten och sedan löper samma kombination på varje sida om mitten. Den börjar och slutar alltså med samma färg. Allt för att skapa en helhet.
 
Jag använde mig av samma tyger i bokstäverna som i själva vimplarna för att hålla mönstermixen på en lagom nivå. Eftersom det så lägligt är fem bokstäver i STINA och även fem olika tyger i vimpelspelet kunde varje bokstav få ett eget mönster. Fiffigt va?!

Kombinationen av färger och mönster gör att vimpelspelet passar alla årstider, precis som jag ville ha det. Det ska ju kunna hänga uppe året runt, om mottagaren så önskar. Och som ni vet så älskar jag ju kombinationen av rött och rosa, så självklart finns den med även här. Smidigt tycker jag för då passar den även till jul som ju är den mest röda tiden på året!
Jag är så nöjd med resultatet! Vimpelspelet blev till och med finare än jag hoppades! Att det sedan var superskoj att pyssla med gör ju inte saken sämre!

Hoppas nu att lilla fina Stina kommer få användning av sin namnvimpel i sitt nya rum!

Flaggande Vimpelkramar denna onsdag! / Elin   Fiffiga Systrar

tisdag 30 augusti 2011

Svamplycka


Jag har länge tänkt att jag skulle ta mig ut i skogen och plocka svamp. Jag älskar att plocka svamp nämligen men tiden har inte räckt till och jag har förtvivlat lyssnat och läst om alla andras svamplycka, men så i söndags fick jag chansen. Jag lämnade prinsen hos sin far och så tog jag hunden med mig ut i skogen. Bara vovven och jag och skogens sus.. ah! Livskvalitet!
Så när jag gick där som bäst och kastade pinnar åt min lycksaliga hund (som behöver mycket mer mattetid än vad han får) snubblade jag nästan över lysande gula kantareller. Så stolta och fina bara var de där vid mina fötter.. Vilken lycka!



Håller ni inte med mig om att när man väl sett en svamp så är det som att svampblicken åker på och så hittar man helt plötsligt svampar lite överallt? Särskilt så tycker jag att det är med trattkantarellerna. De är ju lite luriga till färgen men har man fått syn på en så ser man trattkantareller överallt sedan.. 


Lyckan var total när jag hittade både gula kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp.
Jag återvände till man och barn med massor av svamp och helt ny energi och livsglädje.
Tänk vad lite skog, en hund och lite svamp kan göra för självkänslan.

Hoppas ni får en fantastiskt härlig tisdag mina vänner!

Smörstekta kantarellkramar från lilla mig! / Emelie   Fiffiga Systrar




måndag 29 augusti 2011

Färgsprakande tygpyssel

Jag är så lycklig! Så lycklig och glad över mina fina tyger som jag hittade i den lokala tygaffären. Trots att utbudet av affärer i den här stan inte är det största så har vi ändå våra guldgruvor. Vi har en fin tygaffär, "Husqvarna Symaskiner", där man kan hitta fina tyger, tyll, filt, tråd, band (fina band är något som alltid får följa med mig med hem från tygaffären)... Ja, precis allt man behöver för många fina syprojekt... Tygprojekt om jag ska vara tydlig för man behöver ju faktiskt inte sy bara för att det handlar om tyg!

Mitt besök i tygaffären var den här gången mycket målmedvetet. Tanken jag hade var att skapa en dopgåva till mannens systerdotter och jag hade en klar bild över vad jag skulle göra och ungefär hur den skulle se ut. Att vara säker på vad man vill kan väl vara både bra och dåligt för det är lätt att bli kräsen och snöa in sig... Det är inte helt enkelt att hitta de tyger och mönster man har tänkt ut i huvudet! Men! Efter lite botaniserande hittade jag ändå precis det jag ville ha. Jag fick ihop en färgskala och en mönstermix som jag är väldigt nöjd med. Rutigt, randigt, blommor, prickar och hjärtan... Rött, rosa, gult, grönt, blått... Mums!

När det handlar om en dopgåva, som detta projekt innebar, tycker jag det är roligt att ha med namnet på gåvan. Det blir sådär härligt personligt och unikt! Det känns så roligt att ge bort något som är skapat just för den personen. Lite extra speciellt faktiskt!

Åh! Vet ni! Jag är så nöjd! Det här blir så bra! Det är så roligt! Mixa och pressa och klippa och kombinera... Tyget räcker... och blir över...! Det betyder ju att jag kan göra fler! Lycka!
 

Vet ni något mer som gör mig glad idag? Ni! Det är roligt att vara tillbaka hos er! Ni har inte sett mycket av oss den här helgen... Den ena halvan av oss har legat sjuk, min stackars lillasyster, och jag själv har varit bortrest hela helgen. Och... tiden inför helgen räckte inte riktigt till... Men! Nu är vi här hos er igen och det känns superbra! Vi blir så glada av att se spåren av er och läsa era mysiga hälsningar!

Nehe, om jag ska få något gjort idag är det väl bäst att sätta fart!
Resultatet av mitt tygprojekt kommer jag att visa för er under veckan. Så håll ut! Det kommer mera!

Ha en skön start på denna nya fräscha vecka!


Mönstermixade kramar i mängd och parti! / Elin   Fiffiga Systrar

fredag 26 augusti 2011

Fredagsmys!


Idag är det fredag! Bästa dagen i veckan om du frågar oss..
Hela helgen framför sig och så är det ju det där med fredagsmys..

När vi var små var fredagen näst intill helig hos oss. Varje fredag följde vi med vår pappa till simhallen och efter det var det "disneydax" och fredagsmys. Veckans höjdpunkt var det att trött efter badet smyga upp i soffan i pyjamasen
och titta på tecknat. Det serverades alltid något smarrigt på fredagskvällen och det serverades framför tv:n vilket bara inträffade på helgerna, så då var det extra mysigt tyckte vi.



Vår pappa är en kokosbollsälskare och efter maten på fredagskvällarna for han väldigt ofta ut i köket och gjorde kokosbollar, ibland serverades bara smeten eftersom han inte alltid orkade rulla de små liven.. :) och väldigt ofta fick de vara utan kokos.. Så när någon säger fredagsmys tänker vi inte helt oväntat på kokosbollar och på vår pappa i förkläde i köket..



Eftersom fredagskvällarna var så heliga när vi var små har de fortsatt vara det även nu när vi är vuxna. Vi försöker alltid slänga ihop något extra gott till fredagsmys. Så ikväll serveras det kokosbollar alà Pappa här hemma. Vi vill lova att vår far gör de bästa kokosbollarna i sverige.

Här har ni receptet:

200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Sedan vet ni ju hur man gör... :) Eller hur?!

Så se till och mys ordentligt nu kära vänner, idag är det fredag och en fedag ska firas ordentligt!

En hyllning till vår bästa pappa idag!! Tack för att du förgyllde våra fredagskvällar med  kokosbollssmet!! ;)
Vi älskar dig!
Puss!

Stora fredagsmys kramar till er alla!! / Fiffiga Systrar


torsdag 25 augusti 2011

Att vara en samlare


Jag är en samlare. Detta är något jag inte insett förut men visst är det så, jag är en samlare.. en burksamlare. Jag är svag för vackra burkar helt enkelt. Jag tror att det beror på att jag gillar tanken att kunna lyfta på locket och kika vad som finns i.. Kanske en god kaka, smarrigt godis eller varför inte bara något vackert..
Burk-kärleken började redan när jag var liten och var hemma hos tant Gunvor. Hon hade en gran i glas med olika lager som alltid var fylld med godis. Det var det bästa jag visste att springa in i hennes vardagsrum och titta på den där granen.. ( och äta godiset)  Sedan dess är jag fast.


Så med facit i hand så har det blivit en hel del burkar genom åren.. Några är arvegods, några är loppisfynd och några av de är nytillverkade.




Burkar är alltså min last här i världen. Min syster köper muffinsformar och jag köper burkar.. Det är liksom svårt att gå förbi en fin burk i en affär eller på en loppis.. oftast får den följa med hem..

Har ni något som ni samlar på?

Hoppas ni får en underbar torsdag!

Burkiga kramar från mig till er! / Emelie   Fiffiga Systrar

onsdag 24 augusti 2011

En låda för bakning...

Jag är ännu så länge ingen innehavare av någon pysselhörna... Ni vet, en som den syrran har. Istället försöker jag skapa mina små vrår av "mys" och inspiration. Att samla allt som hör till varandra på ett och samma ställe gör det hela mycket roligare.

Som i den här kökslådan!
Här har jag samlat alla mina finaste baktillbehör! Härligt glatt tårtpapper, några färgstarka bakredskap, spritstyllar, tårtskärare...

Och! Självklart! 
En hel drös av läckra muffinsformar i olika storlekar, färger och mönster! Blommiga, rutigtiga, randiga och prickiga... prickiga prickiga prickiga. Det är ju ändå något visst med prickar...
 
 Jag är beroende av fina bakformar! Det är knappt att jag kan gå förbi dem i affären utan att de följer med hem... Muffinsformar, tårtpapper och annat som man enkelt kan piffa till sina bakverk med. Jag vill inte ha något jätteavancerat för det blir ändå aldrig att jag har tid att göra det... Men fina formar passar mig perfekt!

Och vet ni! Det är ju faktiskt ett ganska enkelt och billigt sätt att få upp humöret lite för jag blir så glad när jag drar ut min "baklåda" och möts av en färgexplosion och alla fina prylar som väntar på att användas! Det är en vitaminkick för mig!
Idag kommer jag att dra ut lådan extra många gånger för ikväll blir det kalas för bonusdottern Linnéa! Hon önskar cupcakes istället för tårta så jag kommer får mycket användning av mina fina formar! Vilken lyckans onsdag! ;-)

På tal om kalas... det är nog dags att börja baka om jag ska hinna färdigt med allt som ska göras idag.
Jag önskar er en riktigt färgglad dag!

Prickiga kramar! / Elin   Fiffiga Systrar

tisdag 23 augusti 2011

Fyndlådor..


Det har varit många auktioner i sommar, mycket fynd har ropats in. Både stora och tunga grejer och så lite mindre småsaker. Många släp har tuffat ifrån auktion efter auktion proppfyllda med sådant som kanske inte behövdes men som faktiskt bara inte gick att låta bli att ropa in eftersom ingen annan ropade eller för att de var sååå vackra..
Mycket jobb har vi framför oss med alla möbler som står i "målarkön" uppe på logen.. För det är ju kanske det man inte tänker på när man viftar in en möbel.. de är ju inte färdiga. Det ska ju målas...
Visst är det terapi att måla men tiden räcker inte till riktigt längre..
Därför är jag så glad över mina fynd som är färdiga som de är. Jag har ropat in en del tyglådor i sommar. Ibland är det rena rama skräpet men ibland har man tur.


Jag har till min glädje fyndat vackra virkade dukar, små bebislakan, quiltade överkast (!) och fantastiska kökshanddukar på det viset.
Det som är så bra med sådana där lådor är att nästan ingen annan ropar på de och jag kan förstå dem, vid första anblicken ser det inte roligt ut. Ofta är det vita linnet gulnat och tråkigt och kanske fläckigt men ack så dumt det är att strunta i de här lådorna. En omgång på 90 grader i tvättmaskin så är de oftast som nya igen och där står man med en skatt som man ropade in för högst 50 kronor..

Vad jag ska göra med mina fina kökshanddukar vet jag inte riktigt än, kanske syr jag några fina kuddar eller sparar jag de till ett lapptäcke.. I vilket fall som helst är jag glad att jag struntade i att de såg tråkiga ut där i fyndlådan...

Har ni gjort några riktiga fynd i sommar?

Hoppas ni får en fantastiskt härlig dag!
Tisdagskramar från mig! / Emelie  Fiffiga Systrar



måndag 22 augusti 2011

Veckans Goding - Farmor Gretas mumsiga Äppelmuffins



En sak vet vi helt säkert... vår kära Farmor Greta är en mästare på att baka och laga mat! Det är riktiga glädjeskutt vi tar på väg till henne för det är så mysigt att vara hos henne och vi vet att det kommer bjudas på något gott.

Sist vi systrar var där bjöd hon på dessa saftiga och mjuka äppelmuffins till efterrätt! De var så goda så vi kände oss helt enkelt tvungna att låta er smaka. Dessa kan man inte gå miste om! Fint upplagt var det också... bara att plocka fram kameran och skriva av receptet. Det kunde ju inte bli bättre!

Dessa äppelmuffins smakar utmärkt som de är! Men visst... lite vaniljsås till är ju aldrig fel!

Tips! Har muffinsarna legat framme några dagar och börjar kännas lite torra och tråkiga? Putta då in dem i ugnen (175 grader) och värm några minuter. De blir precis som nybakade! Fiffigt va?! ;-)

Farmor Gretas mumsiga Äppelmuffins är lätta att baka och receptet hittar ni som vanligt här på Veckans Goding!


Hmm... Vet ni...? Det ligger fina sommaräpplen här bredvid... Att baka äppelmuffins känns ju inte som någon dum idé just idag... Det är ju trots allt födelsedag! :-)
 Japp! Så får det bli!

♥♥♥
Idag vill vi passa på att hissa flaggan riktigt högt 
och hurra för Linnéa som fyller 12 år!

GRATTIS älskade du! Hoppas din dag blir strålande!
Massor av Pussar och Kramar till dig!
♥♥♥


Ha en skön måndag kära ni! 

Fikasugna kramar från oss! / Fiffiga Systrar

lördag 20 augusti 2011

Lycka i brevlådan..


Det finns nog ingenting som kan få oss systrar att hoppa högre av lycka än när Pandurokatalogen ligger i brevlådan.. ( tja det skulle vara om Johnny Depp låg i brevlådan kanske.. ;) )
Men i allafall så är det ren skär lycka när Pandurokatalogen dimper ner och det gjorde den i onsdags. 
Vi hade också turen att få gå igenom sida för sida tillsammans eftersom vi träffats för att ... FIKA.. :)  



Nu är det så att Pandurokatalogen är inget som bläddras igenom på en kvart av oss knasiga systrar utan det tar tid... lång tid. Det ska bläddras och skummas och diskuteras och märkas och så när vi kommit till sista sidan så börjas det om igen.. Vi kunde ju ha missat något och var det inte en väldigt fin fiffig grej på sidan 3 som vi glömde märka... ja så där håller vi på i tid och otid.

Höstkatalogen var i varje fall fantastiskt inspirerande och innehöll massor av fint! För mycket fint..
Kolla bara in Tildas kollektion... åh suck!  Det kanske känns lite väl tidigt att börja prata julpyssel men åh så mycket fint vi vill pyssla!! Får nog börja nu om vi ska hinna med allt.. :)

Ett litet tips från oss är att kolla in Panduros tyger, särskillt Tildas tyger tycker vi är fantastiska.

Så där nu väntar en fullspäckad lördag. Blir det någon tid över så blir det garanterat att bläddra vidare bland ljuvliga tyger och pyssliga små paljetter..

Hoppas ni får en fantastiskt fin helg sötaste ni!

Pysseltrånande kramar från oss! /  Fiffiga Systrar

fredag 19 augusti 2011

Vardagsrum med nytt, nött och starkt rosa


Vi har fått ett nytt vardagsrum! Ja... så känns det i alla fall. Tänk vad lite textilier kan göra, att byta kuddar och plädar kan få ett rum att kännas helt nytt. Nya fräscha blommor och andra smådetaljer till det så är lyckan gjord.


Denna gång känns det dock lite extra som att det är ett nytt rum...

Vi har slängt ut det gamla soffbordet och ställt in ett av mina senaste auktionsfynd. Ett 20-kronors-bord. 20 kronor!! Kan ni fatta så billigt?!  Bordet var helt trärent men har nu fått sig en dust med sprayburken och då även ett nytt liv som soffbord
Vi gillar den enkla stilen på bordet och även bordshöjden. De flesta soffbord är alldeles för låga... tycker vi. De låga soffborden är snygga de med, men inte särskilt bekväma när man får sitta med kaffekoppen mellan knäskålarna. ;-) Nej, vi gillar bord med lite högre höjd!

På bordet står ett annat auktionsfynd som också fått nytt liv. Den är verkligen ett fynd för den fick jag på köpet när jag ropade in ett stort ek-skåp. Bakom en av luckorna dolde sig denna skatt!
Det är den vita brickan jag pratar om. Brickan var tidigare mässingsfärgad och vi har inget här hemma som passar till det. Dock tyckte jag att mönstret var helt underbart så den ställdes in på hyllan för att "mogna" lite.
 Den fick inte mogna så länge... en månad ungefär. När jag ändå var i farten med sprayburken fick även brickan lite vit färg och se så fin den blev! Jag är helnöjd! Mönstret kom fram så fint och brickan blev superläcker tycker jag. Passar perfekt på det "nya" bordet. Med en knallig blomma, några glittrande ljuslyktor från Sia och ett egenknåpat hjärta blev det ett härligt stilleben.

Och visst är det härligt med den knalligt rosa färgen!?! Plädarna från Hemtex och kuddarna har samma rosa färg som min nya cyklamen som står i fönstret. Underbar sensommar-/höstfärg! Nu blandas den med ljust rosa och vitt... Lite senare blir det troligtvis med lila, grått och petrol...kanske även något orange. Vi får se!
Ett nytt vardagsrum alltså!
Men hörrni kära vänner... Det är ett fel på bilden... Det saknas en matta! Eller hur?
Jag tycker det är jättesvårt med mattor. Har en vit ryamatta som snart finns i huset... jag funderade ett tag på en rund... men jag vet inte riktigt...

Vad hade ni valt? Har ni några bra tips på en matta till mitt vardagsrum?

Nu blir det en kopp te under den nya pläden för regnet bara vräker ner!

Knallrosa fredagskramar till er alla! /Elin   Fiffiga Systrar

torsdag 18 augusti 2011

Min lilla pysselhörna..


Ni vet ju hur mycket vi önskar ett eget pysselrum vid det här laget.. Ett sådant som det här som vi lagt till i Fiffiga Systrars Önskelista.
Men... jag är faktiskt mycket lycklig över min lilla pysselhörna som jag har i sonens tänkta barnrum.
Ett litet slagbord får agera pysselverkstad här hemma. Det är så skönt att slippa plocka bort allt pyssel när man pysslat. Det kan ligga framme och jag gillar när det ser så där lite kreativt stökigt ut. Lite tyger här, lite garner där och många projekt på gång samtidigt!
LYCKA!



För just många projekt på gång samtidigt är något jag gillar att ha.. Känner jag inte för att virka så kan jag måla, känner jag inte för att måla så kan jag sy o.s.v..
Behöver aldrig bli pysseltorka då om ni förstår..


I fönstret har jag lutat några inspirerande böcker ( istället för krukväxter som jag ändå bara dödar), jag tycker att det är ett bra alternativ för sådana som mig.. ;)
Jag har använt mig av kakfat och fina burkar och skålar som förvaring.. Fiffigt tycker jag.



Vi har en fantastisk årstid framför oss nu. Hösten! Då det är tillåtet att krypa in och tända ljus och sitta och pyssla tills ögonen svider.. Med regnet som smattrar mot rutan och vinden som viner där utanför är det inte svårt att få ideér eller inspiration. Hösten är pysslarnas årstid!
Välkommen!


Hoppas ni får en underbar torsdag kära läsare!

Stora kramen till er / Emelie  Fiffiga Systrar



onsdag 17 augusti 2011

Varma Gratulationer!!


Vår lilla tävling är nu avgjord och vi är så glada för att så många ville vara med!
Nu på morgonkvisten har vi haft dragning här och den lyckliga vinnaren är...


Stort grattis till Dig Anna!
Vi kommer att kontakta dig angående vilket budskap du vill ha på hjärtat.


Ett litet tröstpris går till
Marthina med bloggen Holmbytorp - Lantliv och Inredning   

Till er andra så tackar vi för att ni var med och önskar bättre lycka nästa gång!

Hoppas ni har en alldeles underbar onsdag!
Vinnarkramar från oss idag! /  Fiffiga Systrar

tisdag 16 augusti 2011

Veckans Goding - Citronpannacotta med citrongarnityr


Idag får ni smaka på den efterrätt som vi mumsade i oss efter kräftorna på lördagens kräftskiva
Det ni ser i glaset är en frisk och len citronpannacotta toppad med sockerdoppade citronfiléer och lite rivet citronskal. Den gräddiga pannacottan tillsammans med de syrliga citronfiléerna var en riktigt bra kombination, en härlig mix för alla smaksinnen.

Detta är en dessert som är riktigt enkel att göra och som funkar året om... kanske lite extra bra efter kryddiga eller salta maträtter, som till exempel kräftor. Gott var det i alla fall! Hoppas ni tycker detsamma!

Klicka er vidare för att hitta receptet på denna Veckans Goding
Gillar ni citron så lovar vi er en riktig höjdar-upplevelse!


Kära vänner! Glöm inte att ta chansen i vår tävling som avslutas IDAG!

Där kan ni vinna detta stora handsydda budskapshjärta. 
Vinnaren får själv välja vad det ska stå broderat på hjärtat. Använder du hjärtat som en kudde i soffan kanske "Lycka" kan passa... Är tanken att ge det till lilla dottern är "Prinsessan" fint... Hjärtat passar också bra på väggen, kanske med budskapet "Välkommen"... Budskapet blir helt efter vinnarens önskemål!

Vi lottar även ut ett litet hjärta som tröstpris.

Ta chansen! Lycka är att vinna! 
Men skynda, idag är sista dagen.

Vi önskar er en smaskig citrusdag! / Fiffiga Systrar

måndag 15 augusti 2011

Årets kräftskiva!


I lördags hölls det kräftskiva här hemma! Kl 18 dundrade mor och far och syskon med familjer in på den, för kvällen, dekorerade altanen. 

Temat på dukningen gick i de klassiska kräftfärgerna rött och vitt men hade även inslag av favoritfärgen rosa. Rosa och rött är nämligen något jag blivit smått förälskad i.
Den röda pappersduken gjorde sig bra till det vita porslinet och möblerna. Pappersduk är ju också så smidigt när det gäller illaluktande kräftspad. Bara att vika ihop och slänga när festen är över. Perfekt!


I vaserna står röda och rosa nejlikor (en mycket trevlig och hållbar blomma). Servetterna rullades och fick ett överdrag av röd- och vitprickigt tårtpapper och en rosett av rött ulligt lovika-garn. Jag gillar kombinationen av det lite söta "piffiga" tårtpappret och det grova garnet... det blir effektfullt tycker jag.

Samma garn användes för göra snygga ljuslyktor av vanliga ölglas. Garnet lindade jag några varv kors och tvärs och avslutade med en rosett. 

Det blev riktigt effektfullt när mörkret lagt sig och ljuset letade sig ut mellan garnet. Mysigt!

 Min kära sambo var iväg och handlade stora påsar med is från fiskdisken på Maxi. Den blev välanvänd! Både till att kyla såväl mat som dryck. En skål fylldes med is och i den stack vi ner små nubbeflaskor i olika smaksättningar. Det blev mycket trevligt när alla fick ta en egen iskall flaska med den kryddning de själva ville ha. Sedan ser det ju läckert ut när de ligger i is... eller vad tycker ni? Samma sak gjordes med ölen... Min gamla fina potatiskorg (auktionsfynd) plastades in och fylldes med is. Ölen stod på altanen och höll sig kall hela kvällen. Tyvärr bommade fotografen (jag) att se till att få det på bild. Men jag lovar att visa korgen vid ett annat tillfälle. :-)

Kräftorna på bilden är egenfångade och då även kokade av oss! Det gör det hela extra roligt! Vi arrenderar lite kräftvatten och där samlades vi hela gänget på fredag eftermiddag. Vi vittjade burar och fångade kräftor med händerna (Japp! Helt sant faktiskt!), grillade korv och njöt av sällskapet och en mysig stund i skogen. Kräftorna kokade mannen och jag när vi kom hem så de var svala och goa till lördagkvällen. Placerade på is på ett stort fat blev det riktigt läckert och ingen risk att de blev dåliga av värmen. Till detta fanns även räkor... men där bommade fotografen igen... :-(

 För att skapa extra mysig stämning hängde vi upp julbelysningen på altanen. Längs med taket och sedan rakt över bordet. Det blev faktiskt riktigt mysigt med små lampor som glittrade runtomkring oss. Jag ville skapa lite sådär mysig "Mamma Mia"-stämning och det blev det! 
Regnet höll sig undan hela kvällen och inlindade i plädar satt vi ute till klockan var över två! Supermysigt! Precis som vi önskade!


 Dukning och dekorationer i all ära... Men det är ju faktiskt gästen som gör festen! Våra gäster var helt suveräna så det blev alltså en helt suverän fest!

En hälsning till våra gäster:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

TACK älskade mor och far, syskon svågrar, svägerskor, underbara syskonbarn och fina vovve! 

Tack för era fina gåvor!
Tack för all underbart god mat ni hade med er!
Tack framför allt för alla goa skratt och den härliga stämning ni bidrog med under kvällen! Det är länge sedan vi skrattade så mycket!

PUSS på er! Ni är suveräna hela bunten och vi älskar er så mycket!
Jonas, Elin, Emma och Linnea

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Efter en sådan toppenhelg är det lätt att ta tag i måndagen och allt vad en ny vecka innebär!

Psst! Glöm inte vår tävling där ni kan vinna ett stort budskapshjärta med precis det budskap ni önskar. Imorgon är sista dagen att deltaga!

Dilldoftande kräftröda kramar denna måndag! / Elin   Fiffiga Systrar


lördag 13 augusti 2011

Lycka är att vinna..



Jag är i skrivande stund så löjligt lycklig. Jag som ALDRIG vinner något har nu vunnit. Inte är det miljonerna vi pratar om och inte heller någon lyxresa.. men jag är ändå löjligt lycklig över min glaskupa som jag vann i Nettans tävling på fina bloggen Dagdrömmar i vitt. Visst är den fin?


Häromdagen när jag kom hem stod det ett vackert paket och väntade på vår trapp. Bara det är ju hur kul som helst, att få paket på posten hör ju inte till vardagen direkt.. (önskar jag hade fotat paketet men i min iver att se vad det var så hann jag inte). I paketet låg alltså denna vackra glaskupa och en gullig lapp från Nettan, mycket trevligt.
Kan inte fatta att jag för en gång skull lyckades ha lite tur och vinna första pris.. Kanske skulle jag köpa mig en TRISS också.. :)



Det som är kul med glaskupor är ju att man kan variera i tid och otid vad som ska ligga i. Jag hade lite beslutsångest men tyckte att mitt favorit armband från PILGRIM, några blommor och en korall gjorde sig fint tillsammans.


Armbandet fick jag när jag fyllde 20 år så det är ju några år sedan, men jag tycker fortfarande lika mycket om det. Färgen är fantastiskt fin mot solbrännan..


Ja lycklig är jag över min glaskupa och ni skulle se så vacker den är där på mitt vardagsrumsbord. Tror jag vinner drömvinsten på LOTTO ikväll.. ;)

Vill ni TÄVLA? Ni har väl inte missat vår tävling som pågår till den 16/8!



Nu önskar jag er en fantastisk lördag!!
I kväll blir det kräftskiva hos systeryster Elin...
Skoj!

Vinnande kramar från Emelie   Fiffiga Systrar