lördag 31 mars 2012

Pysselstafetten - Påskägg av hönsnät




Nu är det dags för vårt nästa bidrag i pysselstafetten. Påsk är temat och vad kan symbolisera påsk bättre än påskägg och fjädrar..
Därför har vi valt att visa er hur ni kan göra ett påskägg av hönsnät.



Dekorerat med härligt färgstarka fjädrar i rosa.


Stäng- och öppningsbart så klart.


Detta behöver du:

Hönsnät
Ståltrådtråd
vanligt påskägg
ev sprayfärg
avbitartång
påskfjädrar
Limpistol eller annat starkt lim 

Godis att fylla ägget med..

Gör så här:

1. Klipp ut en ruta med hönsnät.
2. Forma ett ägg med ståltråden, ta hjälp av ett vanligt påskägg för att få rätt form. Tvinna tråden för stadga.
3. Gör två stycken äggstommar.
4. Börja fästa hönsnätet runt ägget på ena sidan.





5. Låt det vanliga påskägget få bli modell för hur hönsnätet ska böjas. Placera hönsnätet över påskägget och forma hönsnätet efter påskäggets form.
6. Klipp med avbitartången av hönsnätet så ståltrådsbitar som ska kunna fästat runt ståltrådsstommen finns kvar.
7. Fäst fast hönsnätet runt stommen. Detta kräver lite teknik men är enkelt när man väl kommer på sättet. Vira de avknipsade hönsntätstrådarna runt stommen.
8. Gör samma sak med den andra stommen.




9. Sätt ihop dem båda ägghalvorna genom att vira ståltråd runtom på mitten av ena sidan. På så sätt bildas ett litet "gångjärn" som gör att ägget går att öppna och stängas.
Nu ska du alltså ha ett hönsnätsägg framför dig.

Vi sprayade vårt ägg med vit sprayfärg innan vi dekorerade det.

10. Limma med hjälp av limpistol fast påskfjädrarna lite omlott runt lockets kant.
Låt torka!



Så där då är det bara att fylla ert ägg med godaste påskgodiset. Tänk bara på att välja stora godbitar eftersom smågodis lätt faller ut genom hönsnätet.. :)




Det är inte helt lätt att beskriva hur man jobbar med hönsnät. Vi hoppas att vår beskrivning går att förstå!  Har ni frågor är det bara att fråga oss så lovar vi att hjälpa till!

Då var vårt pysslande i Pysselstafetten över. För att se vårt första bidrag tryck här!
Titta gärna in hos Handkraft och återbruk som också visar sitt bidrag idag.

I morgon tar  Henriettas pyssel och katter och Pysseldags hos Ida över stafettpinnen.

Vi hoppas att er lördag blir riktigt riktigt underbar!!

Pyssliga ägg- kramar från oss! / Fiffiga Systrar






fredag 30 mars 2012

Det här med mönster..


Grytlappar. Hur mycket användning har man av dem igentligen.. Inte så där jättemycket faktiskt.
Vi har oftast en grytvante eller helt enkelt en dubbelvikt kökshandduk när vi tar ut något ur ugnen. Närmast vinner helt enkelt..
Men.... Att virka grytlappar är ju riktigt skoj så visst har vi några på lager..
Alla är vi nybörjare någon gång och det bästa sättet att lära sig virka efter mönster tycker vi är att just virka grytlappar. Det är lätta projekt som blir ett bra avstamp till större projekt när de där dubbelstolparna och halvstolparna väl sitter.



Så tillhör du en person som inte riktigt vågar börja virka för att du tror att det är för svårt? Sätt igång och virka grytlappar. Bästa sättet att lära sig på!



Vi började med grytlappar och har nu alltid ett projekt på gång.. Har man väl börjat virka så är man fast!

Vi önskar er en riktigt härlig fredag fylld med härligt fredagsmys!

Virkade fredagskramar från oss! / Fiffiga Systrar

torsdag 29 mars 2012

Att hitta rätt...


Något som jag tycker är jättesvårt är faktiskt att hitta rätt gardiner. Jag kan se framför mig ungefär hur jag vill att de ska se ut till just det fönstret men sedan kan jag leta ihjäl mig för att hitta några som verkligen känns rätt. Det finns inte så många fina (enligt min smak) färdigsydda gardiner att välja på. I alla fall inte om man har en begränsad budget...

Högst upp på önskelistan står just nu hissgardiner till ett antal fönster, 3 st rättare sagt. Köket (vit tapet) och hallen vid trappan (vit tapet) och sambons arbetsrum (stormönstrad fondvägg). Helst av allt önskar jag så fina hissgardiner som vår duktiga mamma har sytt och min jakt går därför efter något åt det hållet. Det blir väldigt lätt så att jag köper vita gardiner men jag skulle gärna vilja ha något annat... Lite mönstrade till två av fönstren och en enfärgad till arbetsrummet. 

Efter lite spaningar på nätet fann jag en del fina på Jotex och Ellos. Jag har beställt därifrån tidigare och varit nöjd med det jag hittat. Man kan ibland läsa att det är lite snett och vint och avvikande i färgerna men det är inget jag haft erfarenhet av, mina produkter har varit jättefina. Jag gillar de sommarblommiga gardinerna... Lite pastelligt sådär. Den i rött, blått och grönt är också fin men jag vet inte riktigt var den skulle passa... Sedan gillar jag den med det glada budskapet "please smile more"... kanske dock att den är lite fel/mesig i färgvalet... 

Jag ska ta mig en funderare på de gardiner jag hittat ännu så länge... kanske det blir någon av dem. Jag vill att de ska kännas så klockrena som gardinerna i sovrummet (ovan). Jag kände direkt att de skulle bli toppenfina. De är precis sådär tunna och böljande som jag önskade och så i den mjukaste rosa... Perfekt!

Var köper ni era gardiner? Alla tips tas emot med öppna armar!

Hoppas denna torsdag blir en riktig toppendag! Helgen är nära... bara en dag kvar!

Gardinletande kramar! / Elin   Fiffiga Systrar

onsdag 28 mars 2012

Nattlampa av muffinsformar


Att göra ljusgirlanger av muffinsformar och ljusslingor är en idé som vi tycker mycket om. Första gången vi läste om detta var för något år sedan i en tidning och vi har sedan dess pratat om att göra några själva. Det tog lite tid men nu har vi alltså äntligen kommit till skott. Mycket tack vare den här inspirerande tjejen!
Just den här slingan ska få bli nattlampa i lille Valters rum, därav grönt och blått i färgvalet.



Att göra en muffins slinga måste vara ett av världens enklaste pyssel.
Har du en ljusslinga hemma från i julas och lite muffinsformar i passande färger så kan du sätta igång direkt!
Skär små kryss i mitten av muffinsformarna, trä formarna på lamporna.
KLART!


Slingan lyser nu fint i Valters rum och älskas högt av lillen och även andra små barn som kommer på besök.
Men visst behöver en sådan här slinga inte bara hänga i barnrummet.
Vi tänker oss ett helt gäng ute i äppelträden i sommar. Som en härlig muffinshimmel över huvudet när man står där och grillar. Eller över huvudet när man sörplar kräftor i augusti..
Säg när kan man få för många av sådana här?


Muffinsformar är alltid bra att ha!! Snygga att se på är dem också!
Våra är köpta på IKEA.


Leta fram muffinsformarna nu och ljusslingan där nere i jullådan..
Att sprida ljus ljusa vårkvällar är inte fel det heller!

Vi önskar er den finaste av onsdagar!

Muffinsformiga ljuskramar från oss!  / Fiffiga Systrar



tisdag 27 mars 2012

Glädjetavla


Kommer ni ihåg vårt Pyssel uppåt väggarna som vi påbörjade för ett tag sedan? Efter hundra andra projekt, en vecka i solen och en massa andra åtaganden är pysslet nu äntligen klart och resultatet ser ni här!

Det blev, som nog många av er listat ut, en form av anslagstavla. Anslagstavla tycker vi låter så tråkigt så vi väljer att kalla det för en Glädjetavla! En tavla där bara sådant som gör en glad får hängas upp!

Fina papper, detaljer man fått av någon man tycker om, härliga foton som för tankarna tillbaka till semester och lediga dagar, glada kort som lyckligtvis flugit ner i brevlådan, härliga budskap...
Allt sådant som gör en riktigt glad!
Tavlan är gjord av en guldfärgad ram som fyndats på loppis och hönsnät som häftats fast på baksidan av ramen. Alltihop har sedan sprayats med vit lackfärg, både ramen och hönsnätet. Det blir snyggt om allt är i samma färg. Med hjälp av små klädnypor, som har sprayats rosa, fäster man smidigt och enkelt önskade detaljer och skapar på så vis en alldeles unik tavla.

En Glädjetavla som denna kan förändras hela tiden. Det är det som är så bra! Dock får det aldrig hängas upp något tråkigt... inga kvitton eller räkningar eller annat trist. Enbart detaljer som får en att le och bli glad i hela kroppen!

Man skulle väl egentligen kunna kalla denna Glädjetavla för en Moodboard... men det vill inte vi! en moodboard står ju lite för den sinnesstämning man har just då eller för det projekt man ska genomföra... Det kanske inte alltid är just glädje det handlar om.

Men det är det på den här tavlan! Detta är en tavla fylld av glädje = Glädjetavla!

Vi önskar er alla en riktigt härlig dag! Vädret visar varierande prognoser över Skandinavien, hoppas ni får det  väder ni önskar!

Glädjefyllda kramar från oss! / Fiffiga Systrar

måndag 26 mars 2012

Kort med fjäril


För ett tag sedan visade mysiga bloggen Creando upp ett mönster på virkade fjärilar. Dessa föll naturligtvis oss i smaken och vi satte igång att virka fjärilar så fort vi fick tillfälle. Så en massa fjärilar i regnbågens färger har vi nu virkat färdigt bara för att det var så lätt och roligt. En av fjärilarna fick bli gratulationskort till vår söta brorsdotter Milla.
En sockersöt tjej som älskar rosa och glitter och alla tjejgrejer!!



Fjärilen virkade vi med detta mönster fast vi virkade med virknål nr 7 för att få en riktigt stor fjäril som skulle täcka en stor del av kortet. Eftersom Milla älskar allt som glittrar fick fjärilen glitterdetaljer med hjälp av glitterlim.
Som bas använde vi ett akvarellpapper i lämplig storlek. Vi limmade på en fin tapet på pappret med tapetklister och limmade fast fjärilen med limpistol.
För att sätta pricken över i så virkades det en ram av luftmaskor som fästes runt kanten med limpistol.


Ett sådant här kort blir en fin tavla om man ramar in det utan glas.
Lilla Milla blev glad över sitt gratulationskort och beställde fler fjärilar till håret och sin nya fina klänning.
Användningsområdet för fina fjärilar är stort! Vilken tur att vi virkade så många!

Titta gärna in i Lilla Millas rum.

Vi hoppas att ni har en riktigt fin måndag och får en bra start på veckan!

Fjärilskramar från oss! / Fiffiga Systrar



söndag 25 mars 2012

Sköna Söndag

Många gånger känner man att söndagen är en tråkig dag... Det är liksom helgens sista dag, jobb igen imorgon... jaha... då var det söndag... När man var yngre var söndagen inte alls rolig för det fanns inget öppet på söndagen.

Om man bortser från lite söndagsångest på söndagkvällen så är söndagen ändå en riktigt skön dag. Den är så kravlös på något sätt. Det är en dag som ofta går att spendera i skogen, hemma i trädgården, äta något som man inte hinner laga i veckan. Ibland kanske man har något mysigt eftermiddagskalas att gå på... då kan det bli både mys i skogen och mysfika. 

Sköna Söndag säger vi! 
Underbart Sköna Söndag!!

Gillar ni söndagen? Hur brukar er söndag se ut?

Njut ordentligt av den här fina dagen!

Sköna Söndagskramar!

lördag 24 mars 2012

Dream Home Journal

Dream home journal… det låter väl det! Eller hur? Det är faktiskt precis så bra som det låter! Eller ja... det i alla fall ska bli så småningom....
För vet ni vad? Bakom detta svall av mönster och färger döljer sig en helt underbar planeringsvärld för den inredningstokiga!

Här finns en mapp för varje rum man vill skapa och inreda. Mappar i olika härliga Cath Kidston-mönster med en ficka som är perfekt för passande tidningsurklipp och andra saker man vill spara för att skapa det där lilla extra i hemmet. Hur man väljer att dela in sina kapitel  är helt upp till bokens ägare eftersom det medföljer en hel drös med färdigtryckta, självhäftande etiketter med alla rum man någonsin kan tänkas hitta i ett hem... Kök, badrum, arbetsrum, tvättstuga, barnrum, baby-rum mm. Det finns även helt tomma etiketter där man kan fylla i vad man vill om man skulle lyckas hitta ett utrymme som inte redan finns...

Till varje kapitel hör ett antal tryckta sidor där man kan rita in planlösningen och skriva upp tankar med rummet, välja färger och mönster och skriva in alla mått man behöver komma ihåg. Det är så genomtänkt och smart! Och så fint med bokens snygga utformning.

Som ni ser är just detta inte riktigt en Dream Home Journal riktigt ännu… Inte ett endaste ord är skrivet på sidorna… Inte ett endaste mått är taget… Däremot är mapparna helt proppfulla med urklipp ur tidningar... En hel massa drömmar och inredningsfavoriter ligger gömda i respektive rums finfina mapp. De bara väntar på att få komma till användning... Och snart så! Snart kommer det mätas och skrivas, klistras tyg- och tapetprover, målas färgprover och självklart fylla mapparna med ännu fler läckra tidningsurklipp! Så suveränt att ha allt samlat på ett och samma ställe!

Denna Dream Home Journal är precis lika fin på insidan som på utsidan!
Den är ju också så himla fiffig och användbar!! Helt i vår smak! Smarta och praktiska lösningar är vår melodi! Men de måste vara fina också... och det är ju denna bok. Den är ett smycke helt som den är!

Idag önskar vi er en helt underbart inspirerande lördag! 

Planeringskramar i massor! / Fiffiga Systrar

fredag 23 mars 2012

Mormorsrutan = en tantig cooling


Mormorsrutor är coolt.  Alla vill helt plötsligt ha dem. Så där nonchalant slängt över fotöljen i form av en pläd, lite coolt tantigt på kuddarna i soffan eller i form av en lite småtöntig väska så där lite estetiskt hängandes över axeln....
Det har blivit inne att vara lite nördig.. att visa upp sin kreativitet istället för att försynt sitta och virka i smyg.. 


Vad är det då som gör att just mormorsrutan slagit så stort och att näst intill alla som någonsin haft en virknål i sina händer nu virkar dem för fullt? 
Lilla ruta med så många möjligheter.. kan det ha något med saken att göra?


Det där med trender är spännande. Vad är det som gör att vi helt plötsligt börjar tokgilla någonting som varit helt bortglömt under många år?
Vem/ Vad sätter trender? 

Mormorsrutan är en tantig cooling som just nu absolut får all den uppmärksamhet som den förtjänar.
Äntligen har den fått revanch från alla de mörka åren långt nerstoppad och bortglömd i någons garderob..

Vad tycker ni om Mormorsrutor?
Har ni virkat några själva?

Vi passar på att önska er den finaste av fredagar och hoppas att ni myser ordentligt med härligt Fredagsmys!

Virkade rut-kramar från oss! /Fiffiga Systrar


torsdag 22 mars 2012

Ett fint paket till en fin tjej!

Oj vad det är roligt att ge! Det är något av det bästa som finns!
Att hitta den där perfekta presenten, slå in den riktigt fint och sedan ge bort den!

Jag älskar ju som ni vet att slå in presenter. Jag kan sitta i timtal och pyssla med detaljer, tänka ut hur paketen ska se ut, välja papper och band... Extra roligt tycker jag det är om jag kan matcha innehållet en aning... Att pappret går i samma färgskala som innehållet till exempel. Eller rent av att presentinslagningen går i personens favoritfärger.  Det tycker jag gör att det känns genomtänkt och väldigt personligt till mottagaren. 

Det här paketet fick gå i tonerna av blått och vitt. Ett härligt mönstrat papper tillsammans med brett spetsband knutet i en alldeles vanlig rosett. Fjärilarna och kortet har jag gjort av vitt papper som blivit färgat av stämpeldynor i olika blå toner och fått detaljer av ett lite skimrande pärlband.

Ett fint paket till en fin tjej helt enkelt!
Hoppas paketet blev uppskattat av mottagaren!

Jag önskar att er dag blir lika strålande solig och varm som vi verkar få det här idag!
Underbara vår!!

Paketpysslande kramar! / Fiffiga Systrar

onsdag 21 mars 2012

Veckans Goding - Rulltårta med Krusbärssylt



Ibland behöver man fixa fram fika lite extra snabbt. Man kanske får oväntat besök, sent på kvällen kommer på att man ska ha fika med sig dagen efter eller så är det helt enkelt som så att fikasuget kommer som en blixt och inte går att motstå... Oavsett anledningen måste det man bakar gå riktigt snabbt! Till och med snabbare än att åka till närbutiken och handla något lite halvtråkigt nödfika...

Dessa stunder behöver man den klassiska rulltårtan! Den är snabb att vispa ihop, tar bara fem minuter i ugnen och några minuter till för att breda på fyllning och rulla ihop. En kanonkaka!

Rulltårta är ett bakverk som ofta glöms bort sådär till vardags. Det tycker vi är synd! Rulltårta som är så gott! Gott, supersnabbt och går att variera i oändlighet... Det är bara att välja smaksättning på både smeten och fyllningen, helt efter eget tycke och smak. Perfekt tycker vi!

Vår supersaftiga rullltårta är den här gången fylld med hemkokt krusbärssylt. Smarrig smak med en känsla av sommar!

För att baka vår rulltårta behöver ni receptet som finns på Veckans Goding.

Smaklig fikaonsdag önskar vi er!

Supersoliga kramar! / Fiffiga Systrar

tisdag 20 mars 2012

Ljuslyktor av Ullband

Det går ibland så lätt att förnya hemmet en aning. Det behöver inte alls kosta en massa pengar och det kräver inte en helrenovering eller nya tapeter. För att skapa en nya och härlig känsla räcker det oftast mycket väl med små nya fräscha detaljer som nya kuddar i passande färger, en ny vas till vårblommorna... Eller varför inte några nya ljuslyktor?!

Ljuslyktor kan man aldrig få för många av och oavsett årstid fyller de både sin plats och funktion mer än väl! Det är ju faktiskt inte bara under höst och vinter som det är mysigt med tända ljus... Vi tänder massvis med ljus även under våren och sommaren. Särskilt de varma sommarkvällarna när man kan sitta ute och bara ha tända ljus som belysning! Underbart!

Som oftast tycker vi det är roligt att skapa något eget till inredningen, något som inte alla har och som inte heller behöver kosta så jättemycket pengar. 

För att skapa en riktigt vårig känsla valde vi att göra ljuslyktor i den mjukaste rosa färg! Mjukt rosa fluffigt ullband kände vi skulle förmedla den helt rätta känslan. 

Fiffigas Ullbandslyktor

Detta behövs:
* Vanliga släta dricksglas i önskad storlek, finns att köpa billigt på loppis eller exempelvis IKEA.
* Ullband som varierar i tjocklek för att skapa en härlig effekt när ljuset tänds.
* Limpistol eller exempelvis superlim

Gör såhär:
Värm limpistolen och sätt en liten klick längst ner på glaset.
Fäst änden på ullbandet snabbt på limklicken innan den torkar.
Linda sedan bandet runt ljuslyktan och fäst med hjälp av limpistolen på några ställen på glaset så att bandet håller sig på plats.
Linda lagom glest hela vägen upp och klipp sedan av ullbandet.
Fäst änden på bandet högst upp på glaset. Försök pilla in änden så bandet kommer omlott, det blir snyggast om inga skarvar syns. 

Sätt ett värmeljus i ljuslyktan.

Klart att njutas!!

Snabbt och enkelt har vi skapat fina mjuka våriga ljuslyktor!
Det blir riktigt effektfullt när lyktorna tänds. Ljuset sirlar sig igenom den mjuka ullen tack vare dess varierande tjocklek samt att det inte är lindat för tätt.
Ullband är mycket trevligt att jobba med och finns i olika färger från olika leverantörer. Vårt kommer från Panduro.

Ett litet tips: Egentillverkade ljuslyktor är även perfekta gå-bort-presenter!

Hoppas ni får en riktigt fin onsdag!

Ljusmysiga kramar! / Fiffiga Systrar


måndag 19 mars 2012

And the winner is...

Nu har vi räknat ihop alla tävlande och totalt blev det hela 263 lotter!!
Jätteroligt tycker vi!

En vinnare är utsedd, den här gången med hjälp av räknaren på www.random.org.
Den vinnande lotten föll på nr 160 och den förhoppningsvis lyckliga vinnaren är:


Med bloggen Handgjorda Drömmar!

Stort Grattis önskar vi dig!!!
Hoppas kuddarna kommer att pryda sitt plats i ditt hem så du får njuta av dem riktigt ordentligt!

Skicka oss ett mail med adress så kommer kuddarna på posten.


Till alla er andra underbara tävlande:
Misströsta inte! Vi lovar er fler fina tävlingar framöver! Håll utkik!

Vi önskar er alla en riktigt skön kväll!

Kramar från oss! / Fiffiga Systrar

Fiffiga Systrar Tipsar - Leilas General Store

Nu har den alltså öppnat! Leilas webshop vid namn "Leilas General Store".

En butik som är fylld av massor av underbara köksredskap i pastellfärgad emalj och porslin, läckert mönstrade textilier, smarta bakredskap, fina pajformar och även en hel del vintage-grejer. Precis sådär läckert som det ser ut i Leilas bakprogram och bakböcker! Sådär mjukt och mysigt som vi drömmer om att kunna skapa det hemma i våra kök! Alla härliga färger gör en glad, varm  och inspirerad tycker vi!
 
Såklart finns ju även en hel drös med fina detaljer till kalaset!! Kolla bara in dessa cupcake-kit med härliga mönster som pastelliga ballerinor, läckra djur från savannen, riktigt knalliga kalasformar och häftiga "cowboysare"!! Alla kit med finfina pinnar med dekoration helt i stil med formarna. Det finns grejer som passar varje prins eller prinsessa...liten som stor faktiskt! Här finns även matchande muggar och tallrikar, presentpåsar, sugrör, servetter och attiraljer som cowboy- och pirathattar. 
Riktigt läckert!

Något som vi tyckte var lite extra mysigt att hitta hos Leila var dessa fröpåsar från Runåbergs Fröer. Ekologiskt odlade grönsaks och blömsterfröer såsom den läckra frilandstomaten, solros i blandade färger och smakrik basilika. Alla fröer sägs vara anpassade efter vårt nordiska klimat. 
Perfekt för den som är odlingssugen!

 
Leilas General Store är som sagt fylld av pastelliga detaljer för köket, läckra tillbehör till baket, mysiga detaljer till barnen, lite trädgårdsmys och en massa inspiration!

Kika in vet vi! Det finns massor av fint att skriva upp på önskelistan!

Ikväll presenterar vi vinnaren av kuddarna från INDISKA!
Missa inte det!

Vi önskar er en fin start på veckan!

Vårvinterkramar från oss! / Fiffiga Systrar

söndag 18 mars 2012

Kuddar i överflöd


Det är en inredningsdetalj som vi bara inte kan få nog av. Kuddar!
Enligt oss går det inte att variera för ofta, byta färg för många gånger eller mönstermixa för mycket..
Det är kuddar som är själva knepet att sätta det där lilla extra i ett hem.
En soffa utan ett gäng med kuddar är ingen soffa...
Så vi syr kuddar i överflöd, köper kuddar i överflöd och trånar efter kuddar som vi inte har... än.

Har ni någon inredningsdetalj som ni inte kan få för mycket av?
Är det kuddar för er med eller kanske ljuslyktor, plädar?

Vill ni vinna just fina kuddar till soffan så passa på att delta i vår Tävling.. Ni kan vinna fin fina kuddar från INDISKA i härligt pastelliga nyanser.
Tävla här! I morgon drar vi en lycklig vinnare!

Vi önskar er en riktigt mysig söndag!

Kuddkramar från oss! / Fiffiga Systrar



lördag 17 mars 2012

Galen i garn


Att vara besatt av någonting kanske inte alltid är så trevligt men just nu är jag besatt av något som faktiskt gör mig glad. Garn. Dessa små nystan som finns att köpa i alla möjliga härliga färger och alla olika kvaliteer och tjocklekar.
Det som är så härligt med garn och det som har gjort att jag fastnat så toltalt i detta garnträsk är alla möjligheter.
Det går att göra så mycket av dessa nystan..
Plädar, kuddar, väskor, blommor, överkast, babyskor, mössor... ja precis vad som helst nästan!
Därför som den kreativa människa jag är så har garninköpen varit täta på senaste tiden och projekten är många!!
Lite för många.. Jag har en lååång "att virka lista" liggandes bredvid soffan. Problemet är att jag vill göra alla samtidigt så det är många påbörjade projekt och inte fullt så många avslutade för tillfället..  



Har också fått en hel massa garninspiration från boken Galen i Garn som jag äntligen fått lusläsa! Rekomenderas varmt till er som delar samma intresse som mig.

Hoppas att er lördag blir riktigt fantastisk och njut av helgen sötaste ni!!

Garngalna kramar från mig! / Emelie  Fiffiga Systrar


fredag 16 mars 2012

Fredagsmys - MiniBrownies med Dumle


Hejsan hoppsan nu var det fredag igen då.. Dags för lite mys alltså.
Den här fredagen firar vi in med riktigt chokladstinna små minibrownies med dumle i. De här är så goda så att en liten varning är på sin plats:
Har du väl smakat kan det vara svårt att sluta..

Gillar du dumle, gillar du choklad, gillar du brownies? Då är det här fredagsmyset för dig!



Vi står fast vid att ett fredagsmys inte ska vara allt för avancerat. Det ska gå snabbt och smaka gott helt enkelt. Perfekt, MiniBrownies rörs nämligen ihop på ett kick!

 Mini brownies med dumle

150 g smör
1 dl kakopulver
3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 15 stycken Dumlekolor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör ner kakaon . Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smörblandningen och mjöl blandat med bakpulver.
Rör smeten slät.
Blanda ner Dumlekolorna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20x30 cm).
Grädda i cirka 15-20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna och skär sedan i små rutor.

Passa på att göra dubbel sats, Mini Brownies går fin fint att frysa och plocka upp efter behov.

Fredagsmyset är färdigt att avnjutas!




Det är så där farligt gott med choklad tycker vi.
Vad tycker ni? Har vi några chokladälskare där ute?

Vi önskar er en riktigt härlig fredag med massor av mys och gott i soffan!
Njut!!! Nu är det snart helg!

Fredagskramar från oss! / Fiffiga Systrar

Psst! Ni missar väl inte vår tävling? Vårfina kuddar till soffan från INDISKA!