De allra flesta bjuder på tårta när de gifter sig. Även om det under de senaste åren kommit en rad andra alternativ som tillexempel Wedding Cupcakes, står tårtan sig stark som favorit.
Det behöver inte bli en jättekostnad med bröllopstårtan. Det går att spara in många kronor på att fixa ihop tårtorna själv.
Vi har valt att dela med oss av ett recept till er på en tårta som är relativt enkel att göra och vacker att se på. Att den smakar helt gudomligt gott är såklart ett stort plus i kanten..
Hallonmousse på chokladmarängbotten.. Det är precis lika gott som det låter. När botten är färdig är det bara att röra ihop moussen och hälla över i formen och frysa in. Enkelt och bra!
Blir det många gäster på bröllopet? Dela ut bakandet till några väl valda vänner så behöver du inte ensam stå och baka flera stycken.
Vi har egentligen pusslat ihop två recept på våra favorittårtor från fantastiska Therese Baalack.
Godaste bottnen ihop med godaste moussen helt enkelt..
Bröllopstårta med Hallonmousse och chokladmaräng
Chokladbotten
4 äggulor
1½ dl strösocker
4 äggevitor
½ dl kakao
Hallonmousse
8 gelatinblad
6 dl vispgrädde
500 g hallonpuré ( mixade och passerade bär)
2 3/4 dl strösocker
rivet skal av en citron
4 dl yoghurt 3%
Gör så här:
Chokladbotten: Vispa äggulor och ½ dl socker i 10 minuter. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en hård maräng.
Blanda massorna. Sikta kakaon och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.
Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt. Lyft ur gelatinbladen utan att krama ur dem och smält tillsammans med lite av hallonblandningen på låg effekt i mikron.
Blanda med övriga ingredienser och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet.
Skär loss chokladbottnen från formens kant runtom, men låt kanten sitta kvar.
Klä gärna kantens insida med overheadplastfilm så blir det lätt att lossa kanten från moussen när tårtan är fryst. Fyll i med hallonmousse och frys in tårtan i minst 2 timmar.
Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så blir kanterna raka och fina.
Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med äppelblommor eller vad som finns tillgängligt för säsongen.
Servera och njut!
Vi valde att dekorera tårtan med riktiga blommor. Äppelblom efter som det är säsong just nu och för att vi haft ett litet tema på äppelbom genom hela bröllopsyran.. Dessutom finns det nästan inget vackrare. Linda lite plastfolie runt skaftet på blommorna och stick ner i tårtan. Strö eventuellt några blad över tårtan som en fin detalj. Vi lade blommor på tårtfatet runt tårtan också.
Recepten vi använt oss av kommer från Therese Baalacks underbara bok, Tårtor och bakelser.
Var inte rädd för att göra din egen tårta. Det behöver inte vara så avancerat för att du ska kunna bjuda på en riktigt fin och imponerande Bröllopstårta!
Denna tårta fungerar såklart på alla sommarens fester så som dop och student eller varför inte till midsommar.
Vi presenterar också den lyckliga personen som vinner bakdetaljer från Tårtdecor.
Grattis HenniHenni!
Maila oss din adress så kommer paketet snart på posten.
Vi önskar er en riktigt härlig och lat söndag!
Tårtiga kramar från oss! / Fiffiga Systrar