Sidor

söndag 20 maj 2012

BröllopsYra - Enkel Bröllopstårta


De allra flesta bjuder på tårta när de gifter sig. Även om det under de senaste åren kommit en rad andra alternativ som tillexempel Wedding Cupcakes, står tårtan sig stark som favorit.
Det behöver inte bli en jättekostnad med bröllopstårtan. Det går att spara in många kronor på att fixa ihop tårtorna själv.
Vi har valt att dela med oss av ett recept till er på en tårta som är relativt enkel att göra och vacker att se på. Att den smakar helt gudomligt gott är såklart ett stort plus i kanten..


 Hallonmousse på chokladmarängbotten.. Det är precis lika gott som det låter. När botten är färdig är det bara att röra ihop moussen och hälla över i formen och frysa in. Enkelt och bra!
Blir det många gäster på bröllopet? Dela ut bakandet till några väl valda vänner så behöver du inte ensam stå och baka flera stycken.


Vi har egentligen pusslat ihop två recept på våra favorittårtor från fantastiska Therese Baalack.
Godaste bottnen ihop med godaste moussen helt enkelt..
Bröllopstårta med Hallonmousse och chokladmaräng

Chokladbotten
4 äggulor
1½ dl strösocker
4 äggevitor
½ dl kakao

Hallonmousse
8 gelatinblad
6 dl vispgrädde
500 g hallonpuré ( mixade och passerade bär)
2 3/4 dl strösocker
rivet skal av en citron
4 dl yoghurt 3%

Gör så här:
Chokladbotten: Vispa äggulor och ½ dl socker i 10 minuter. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en hård maräng.
Blanda massorna. Sikta kakaon och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.

Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt. Lyft ur gelatinbladen utan att krama ur dem och smält tillsammans med lite av hallonblandningen på låg effekt i mikron.
Blanda med övriga ingredienser och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet.

Skär loss chokladbottnen från formens kant runtom, men låt kanten sitta kvar.
Klä gärna kantens insida med overheadplastfilm så blir det lätt att lossa kanten från moussen när tårtan är fryst. Fyll i med hallonmousse och frys in tårtan i minst 2 timmar.
Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så blir kanterna raka och fina.
Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med äppelblommor eller vad som finns tillgängligt för säsongen.

Servera och njut!


 Vi valde att dekorera tårtan med riktiga blommor. Äppelblom efter som det är säsong just nu och för att vi haft ett litet tema på äppelbom genom hela bröllopsyran.. Dessutom finns det nästan inget vackrare. Linda lite plastfolie runt skaftet på blommorna och stick ner i tårtan. Strö eventuellt några blad över tårtan som en fin detalj. Vi lade blommor på tårtfatet runt tårtan också.



Recepten vi använt oss av kommer från Therese Baalacks underbara bok, Tårtor och bakelser.

Var inte rädd för att göra din egen tårta. Det behöver inte vara så avancerat för att du ska kunna bjuda på en riktigt fin och imponerande Bröllopstårta!

Denna tårta fungerar såklart på alla sommarens fester så som dop och student eller varför inte till midsommar.

Vi presenterar också den lyckliga personen som vinner bakdetaljer från Tårtdecor.

Grattis HenniHenni!

Maila oss din adress så kommer paketet snart på posten.

Vi önskar er en riktigt härlig och lat söndag!

Tårtiga kramar från oss! / Fiffiga Systrar



20 kommentarer:

  1. Louise Backskär20 maj 2012 kl. 11:48

    Mums så god den ser ut! Chokladmaräng!! Mmmm Lyckos dem som fick ta del och smaka.
    Jättefint dekorerad också med äppelblom (rätta mig om jag har fel =))

    Kram på er

    SvaraRadera
  2. Åh så gott det lät. Choklad och hallon är ju en svårslagen kombination. Har själv brottats lite med tårtor de senaste dagarna då min yngsta fyllde 4 år. Barnen ska gilla tårtan, de vuxna också och oftast äter de vuxna lite mer av tårtan än de små så vad gör man. Behövde dessutom två tårtor för två dagar. Till sist föll valet på en Pavlova för "den lilla familjen" & idag för stora släkten en annan typ av marängtårta med hallon och grädde. Hallonen tar liksom bort det söta. Men hade jag sett eran hade jag nog provat den.

    Kram Anette :-)

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det låter och inte tala om hur gott det ser ut. Det här ska testas.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Hejsan

    Mumsig låter den. Den ska man pröva att göra.
    Klart man kan spara in på mycket genom att man gör tårtan själv. Har funderat på att göra cupecakes i olika stilar och en mini tårta.

    Ha fin söndgaskväll
    Sussi

    SvaraRadera
  5. Låter som en god tårta och ser ju ljuvlig ut!/

    SvaraRadera
  6. Riktigt fint med äppleblommor på tårtan! Vi kommer också att ha färska blommor på vår tårta, men vilka vet jag inte riktigt än. :)

    SvaraRadera
  7. Förresten, när vi ändå är inne på tårttemat så måste jag passa på att tipsa om en fräck idé som en annan bloggtjej (Atilio) gjorde: en regnbågstårta! Härligt med alla färger! :) Kolla här: http://atilio.blogg.se/2012/may/tartbak.html

    SvaraRadera
  8. Förresten, när vi ändå är inne på tårttemat så måste jag passa på att tipsa om en fräck idé som en annan bloggtjej (Atilio) gjorde: en regnbågstårta! Härligt med alla färger! :) Kolla här: http://atilio.blogg.se/2012/may/tartbak.html

    SvaraRadera
  9. Den tårtan smakar säkert underbart! Så härlig färg ihop med äppelblommorna!!! Kramis

    SvaraRadera
  10. Hallon och choklad som är så gott ihop, och så fint med en rosa tårta. Jättevackert med äppelblommorna.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  11. Mmmm den är både vacker och säkert jättegod!
    Den måste jag prova att göra till dotterns student som går i bl.a rosa. Choklad och hallon passar fint ihop också:-)
    Tack för alla fina idéer!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  12. Wow, den där tårtan såg ut att vara något i min smak!

    SvaraRadera
  13. Hej på er,
    Vilken trevlig blogg ni har, jag hittade er när jag surfade runt.
    Jag lägger till er på min blogglista plus som följare. här finns många trevliga tips och ideer.
    Ha det gott!
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  14. Det här ser ju fantastiskt gott ut, vare sig det är bröllop på G eller inte=)

    SvaraRadera
  15. Vilken smarrig och vacker tårta! Jag älskar att baka, så denna hamnar i min receptsamling.

    SvaraRadera
  16. Åh så fin tårta! Och den verkar god oxå. Tack för receptet!

    SvaraRadera
  17. Nej men hoppsan, vilken härlig början på veckan - att få läsa om rosa tårtor OCH om en vinst! :) Tackar tackar, mailar uppgifterna...

    SvaraRadera
  18. Har lite panik här. Försöker göra er jättefina tårta men lyckas inte alls med botten. Ska det verkligen vara 12 minuter bara? Blir en svamp-botten..

    SvaraRadera
  19. Hej anonym. Det kan ju vara lite olika med olika ugnar tyvärr. Men få inte panik över bottnen. Vår blev oxå lite svampig till utseendet men när man häller över hallonmoussen och fryser tårtan så blir den gudomligt god! Hoppas hoppas att du lyckas! Lycka till! Kram från oss

    SvaraRadera

Vi blir så glada när ni lämnar en hälsning till oss! Det finns ingen bättre läsning!
Tusen tack kära vänner!