Sidor

torsdag 12 november 2015

Kladdkaka med chokladgrädde och daim


I går var det Chokladens dag och vi firade den med en riktigt chokladig höjdare! Busenkelt och supersmarrigt blir det med kladdkaka med chokladgrädde och så daimkulor på toppen.. Mums! 

Gör så här: 


Kladdkaka 
2 ägg 
3 dl strösocker
100 g smör 
1 tsk vaniljsocker 
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Smöra en form med avtagbar kant. Häll i smeten och grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen. Kolla med sticka om kakan är färdig. Kakan ska vara kladdig i mitten men inte rinnig. 
Låt svalna. 

Chokladgrädde


3 dl grädde
2,5 msk kakao 
2,5 msk florsocker

Daimkulor till topping

Sikta florsocker och kakao. Häll ner i grädden när du vispar grädden med elvisp. Vispa till lagom konsistens. 

Bred eller spritsa chokladgrädden över kladdkakan. Strö över daimkulor. 
Voilà! En given favorit är klar.. 


Helt klart en kaka som går hem hos både stora och små.. 

En härlig kväll önskar vi er.. 💗 chokladstinna kramar från oss / Fiffiga systrar 

4 kommentarer:

  1. Den ser fantastiskt god ut! Den måste jag prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den verkligen Ingrid! Lätt att baka oxå och det är ju alltid ett plus! 👍🏻 lycka till 💗

      Radera
  2. Den ser verkligen god ut, måste prova.
    Ha en bra helg!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hoppas du gillar den Birgitta! Kram från oss 💗

    SvaraRadera

Vi blir så glada när ni lämnar en hälsning till oss! Det finns ingen bättre läsning!
Tusen tack kära vänner!