Sidor

måndag 2 april 2012

Veckans Goding - Påskbakelser


Vissa saker är bara så att de är ett måste vid vissa tillfällen eller högtider. Som till exempel mjuk pepparkaka vid jul, marängtårta vid midsommar... och dessa "Stekta ägg" vid påsk.  Under någon av påskhelgens dagar måste de finnas med och både utséendet och smaken gör succé varje gång de serveras.

Veckans Goding bjuder er denna vecka på dessa läckra påskbakelser! Det som behövs är härligt saftig rulltårta, fluffigt vispad grädde och inlagda aprikoser eller persikor. När man lägger ihop bakelserna blir utséendet som ett stekt ägg där grädden är vitan och persikohalvan är gulan. Precis perfekt just vid äggens högtid!

Det är vår farmor som introducerat dessa "Stekta ägg" i vårt påskfirande och de har vari en tradition sedan pappa var liten... säkert ännu längre! I hennes rulltårta ska det till dessa bakelser vara en fyllning av aprikos- eller persikopuré. Det är absolut jättegott men har man inte det hemma så fungerar det fint med vilken sylt eller vilka bär som helst. 

Superenkelt och supersnabbt är påskhelgens bakelser klara!
Receptet finns bland alla andra godingar!

Vi önskar er en riktigt fin start på 2012 års påskvecka!

Bakelsekramar! // Fiffiga Systrar



15 kommentarer:

  1. Ja, mer påskigt på bordet kan det inte bli:))
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Åh, sådana bakelser åt vi alltid när jag var barn. Jag antar att det var mamma som började göra dem men också min mormor brukade bjuda på "ägg" när det var påsk.

    Fint och vackert på alla sätt! Kramar!

    SvaraRadera
  3. Mums! Nu blev jag allt sugen.
    Ska inte läsa er blogg innan frukosten ju...
    Ha en kanonfin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  4. Ser himla mumsigt ut! :)

    Gillar påskäggen av hönsnät!

    SvaraRadera
  5. Men, vilket bra tips!
    Det ska jag faktiskt försöka få till i Påsk....
    Kraaaam på er,
    Sofia

    SvaraRadera
  6. Vilken smart ide, blir att fixa det till påsk då jag redan har rulltårta i frysen som jag inte vetat vad jag ska göra med, tack för inspirationen, ni är bäst :)

    SvaraRadera
  7. Så festligt, ser jättemumsigt ut det får det bli på påskbordet i år!
    Kram Malena

    SvaraRadera
  8. Vilken rolig bakelse, den tror jag att jag ska prova. Min mamma brukade göra precis som er farmor, hon gjorde en "fredagsbakelse" till kvällsfikat och så blev det strössel på. Det var grejer det, rena festen!! ;)
    Kram Anette :-)

    SvaraRadera
  9. Men vilket kul! Har aldrig sett en liknande, måste jag ju överraska med här hemma till påsk:)
    Ha de gott!
    Marianne

    SvaraRadera
  10. Dessa bakelser med rulltårta i botten var något som även min mamma gjorde. Jättegott!

    SvaraRadera
  11. va snitsigt, de ska jag ta o ordna i påsk!!
    1000 tack för tipset, klem Anna

    SvaraRadera
  12. Den ska jag bjuda familjen på till kaffet på fredag. Kul!
    Kram Emma Hellberg

    SvaraRadera
  13. Vilka roliga! Synd att påsken är över. Men visst kan man väl äta äggbakelser ändå?

    SvaraRadera

Vi blir så glada när ni lämnar en hälsning till oss! Det finns ingen bättre läsning!
Tusen tack kära vänner!