Sidor

torsdag 14 juni 2012

Veckans Goding - Karlsbaderbullar med smält smör och strösocker

Bullar är ju verkligen något som hör fikat till! En riktigt saftig, mjuk och fluffig bulle kan slå många kakor och bakelser på fingrarna... Allra helst om de är precis nybakade!
Barnet i en kommer fram när man tänker på mammas nybakade bullar och ett stort glas iskall mjölk...! Underbara minnen och det är precis lika gott fortfarande!

Bullen vi bjuder er på till denna Veckans Goding är en riktigt härlig Karlspaderbulle. Utan några vidare konstigheter i  degen och inte heller någon fyllning kan denna bulle verka tråkig... Men vi säger helt tvärt om! Detta är en bulle som är helt fantastisk i smaken! Den är precis sådär mjuk, fluffig och saftig som en bulle ska vara! Det är dock viktigt att pensla bullen med smält smör (riktigt smör) och doppa den i strösocker, annars kan smaken faktiskt bli lite tråkig! :-)

Receptet till denna smarriga Goding hittar ni som vanligt under fliken högst upp på sidan, om ni klickar på bilden i högespalten, eller om ni klickar precis HÄR.

Nu laddar vi inför morgondagens skolavslutning med finklädda barn med söta frisyrer, jordgubbar och "Den blomstertid nu kommer"! Även det ger pirrande känslor från barndomen!

En riktigt fikamysig torsdag önskar vi er alla!

Sockerkramar! // Fiffiga Systrar

14 kommentarer:

  1. Jisses så gott!
    Lite hemgjord saft till det....mums!
    ...och så kaffe såklart;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hejhej!

    Åh så gott. Och vilken söt kofta du virkat...

    Ha en go dag!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Ser himla goda ut!

    Ha en fin dag!
    kram

    SvaraRadera
  4. Oj va smaskigt. Det där ska jag baka!
    Det ska vara äkta smör och äkta grädde till bak - Annars kan de ju va tycker jag.
    Mums!
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  5. Så gott. Jag gillar nog alla typer av bullar allra bäst till fikat. Och kladdkaka, förstås :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  6. Supergoda! Önskar att jag hade en nu med en god kopp kaffe till!

    Kramis

    SvaraRadera
  7. Jag ska till Sverige i sommar på semester med familjen. Vi ska äta svenska bullar så det står härliga till. Kan man överdosera på bullar tro? Den ni visar ser sååå himla god ut.
    Kram Anette :-)

    SvaraRadera
  8. De där bullarna tillhör mina favoriter, älskar kvalitetsfika. Tack för fin kommentar så hittade jag hit också:) kram Nilla

    SvaraRadera
  9. Louise Backskär14 juni 2012 kl. 16:45

    Mmmm så gott det ser ut! Håller med "Mamsi" att en sådan bulle och en kopp kaffe vore fint nu. ;)

    Kram på er

    SvaraRadera
  10. Min favvobulle alla kategorier! Gott! Kram!

    SvaraRadera
  11. Ojojoj, det där såg ju galet gott ut! Tänkte baka bullar i nästa vecka, det får nog bli sådana :)

    Önskar er en fin helg!

    Kram
    /Anna

    SvaraRadera
  12. Hej!
    En fråga ang receptet! Ska det vara 3 ägg i degen eller 2 ägg i degen och 1 att pensla bullarna med? Framgår inte! Ska bli kul att baka dessa!
    Med vänlig hälsning, Emma

    SvaraRadera

Vi blir så glada när ni lämnar en hälsning till oss! Det finns ingen bättre läsning!
Tusen tack kära vänner!