Vad sägs om ett tips som kan förgylla helgens frukost eller varför inte lysa upp vardagens mörka kvällar?
Vi sprang på det här receptet på ICA häromdagen och provbakade dem i helgen.
Resultatet blir nyttiga scones i muffinsformar som smakar riktigt fint med ost och marmelad på..
Absolut värt att prova!
Nyttiga frukostmuffins
3 dl Havregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g Kesella kvarg lätt
½ dl Smör & Rapsolja
1 dl Mjölk
2 ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kvarg, smör&rapsolja , mjölk och ägg.
Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar.
Strö eventuellt över lite extra pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter.
Låt svalna. Servera med favorit pålägget och njut!
Hoppas att ni har en riktigt fin tisdag!
Bakande kramar från oss! / Fiffiga Systrar
Det såg riktigt gott ut, det ska jag prova. Söta formar oxå,då blir man ju extra sugen på att smaka!!!
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med er!
Kramelikram Veronica
Mums! Måste testas :)
SvaraRaderaKram
Åhhh.... va`gott det låter! Det måste testas i helgen.
SvaraRaderaMums! Och härligt att ställa fram som söta muffins!
SvaraRaderaSer riktigt gott ut!
SvaraRaderaMåste provas i helgen!
Ha det gott!
Kram Sofi
Å vilken bra och fiffig idé!!
SvaraRaderaFick för måååånga år sedan ett sconesrecept av dig Elin och det blir jättegott! Skulle bli pricken över i om de gjordes i härligt färgglada muffinsformar också! Måste provas.
Kraaaam
Åh det ser gott ut! Synd bara att vi inte har kvarg här i Australien, fast det går ju med gräddfil eller creme fraish förståss.
SvaraRaderaKram Anette
Vilken härlig blogg jag hittade =) Ha en toppen onsdag!
SvaraRaderaMums så goda de ser ut! kanske ska jag överraska i helgen!!!!
SvaraRaderaKramis