Vad smakar inte bättre en gråmulen novemberdag än en het rykande glögg? Vi Systrar älskar glögg och smygstartar så fort det börjar dra kalla vindar runt husknuten. Det är helt enkelt något visst med att dricka varm glögg och knapra på något smaskigt glöggtilltugg, en personlig favorit är det enklaste man kan bjuda på, pepparkaka med brieost eller blåmögelost. Himmelskt gott!
I dag tänkte vi dela med oss av vår härliga hemgjorda äppelglögg som blivit en favorit att göra så här års. Med smak av vanilj, kanel, kardemumma och citron värmer den frusna vintersjälar ända in i märgen...
Att göra hemgjord glögg är barnsligt lätt och höjer mysfaktorn till skyarna.
Dessutom blir det en fin och uppskattad gåbortpresent när du är bortbjuden på middag eller glöggfest.
Så här enkelt gör du vår äppelglögg!
1 l äppeljuice
4 dl äppelcider
2 kanelstänger
1 vaniljstång
2 tsk kardemummakärnor
1 bit ingefära
½ citron, saften
ev. 2 tsk råsocker
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp.
Låt dra i minst en timme.
Värm igen och servera rykande het!
1 l äppeljuice
4 dl äppelcider
2 kanelstänger
1 vaniljstång
2 tsk kardemummakärnor
1 bit ingefära
½ citron, saften
ev. 2 tsk råsocker
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp.
Låt dra i minst en timme.
Värm igen och servera rykande het!
Det där med glöggfest är ett riktigt trevligt sätt att inleda advent och december tycker vi, fast vi tjuvstartar förstås och har glöggfest redan i november.
Allt för att lysa upp årets mörkaste månad.
Så käraste läsare, ta vara på några äpplen och rensa skåpen på gottigheter som vanilj- och kanelstång, kardemumma och ingefära så har ni snart er alldeles egen väldoftande och rykande varma äppelglögg!
Tips på glöggtilltugg kommer inom kort!
Vi önskar er en riktigt härlig mysfredag!
Glöggrykande kramar från oss! Fiffiga Systrar
Glögg är verkligen gott, det här receptet måste jag absolut pröva.
SvaraRaderaHa en härlig helg!
Mvh Malena
Det här receptet låter fantastiskt gott! Ska provas!
SvaraRaderaÅh man bugar o tackar för glöggrecept! Det är ju såna tider nu minsann...Hoppas ni får en fin fredag.
SvaraRaderaGå gärna in o var med i min tävling/utlottning som startade i onsdags 2 nov... Kramis Gunilla ♥
Ser verkligen smarrigt ut!
SvaraRaderaVi har precis bestämt att vi ska ha stor glöggfest hemma i december så detta ska jag lägga på minnet. :-)
Nej men OJ vilket underbart recept, jag som ÄLSKAR glögg i alla former, och så kanel och äpple och grejer - åhåhåhå! Ja, det här måste jag prova, helt klart! Riktigt mysiga bilder också <3
SvaraRaderaDet både ser gott ut och låter gott. Tack för tipset! Ni får ha en riktigt trevlig helg.
SvaraRaderaKram
Hej, vilken mysig blogg ni har. Man blir glad av den!! Kram
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaSå gott det låter,här har det inte blivit ngn glögg än...men jag håller med om att det värmer när det är kallt.
Ha en toppenfredag.
Kram Anna
Har köpt glögg som vi ska provsmaka idag, men den här ska jag göra också.
SvaraRaderaTack för bra recept.
Ha en mysig helg
Kramar
AnnaMaria
Mmmmm, det låter fantastiskt gott!
SvaraRaderaMåste absolut provas.
Vi har "glöggat" flera gånger redan, hi,hi.
Trevlig mys-helg till er.
Kram Lotta ♥
Vilket perfekt recept! tackar;) Önskar er en fin fin helg. Kram Johanna
SvaraRaderaVad gott det låter! Måste provas någottag :)
SvaraRaderaDet låter väldigt gott, så det ska jag testa att göra här hemma någon kväll.
SvaraRaderaDetta recept funkar hösten 2012 också! Liten lätt fråga bara: Kan man värma upp glöggen efter den har blivit kall?
SvaraRadera