måndag 22 oktober 2012

Smaskigt av äpplen

Äpplen! 
Underbart vackra i många härliga färgskiftningar från grönaste grönt till rödaste rött lockar de oss till att smaka... Söta, syrliga, mjuka, fasta, krispiga, mjöliga... Det finns äpplen för de flesta smaker!

Idag vill vi lyfta fram äpplet lite extra och ge er en massa goda tips på vad man kan göra av denna härliga frukt!

Psst! Har ni äpplen som behöver tas om hand? Skala, skär dem i klyftor och frys ner i fryspåsar eller burkar.  Då är det bara att ta fram färdiga klyftor när behovet av äppelpaj är som störst eller när äppelmoset börjar ta slut. Mycket smidigt!

Vi börjar med Pappas äppelmos! Lent, mjukt och underbart gott är detta mos.
Äppelmos kan användas till så  mycket! En klick mos kan verkligen piffa upp både frukostgröten och köttgrytan! Vem kan motstå äppelmos med mjölk?! Det smakar nästan som härlig äppelkräm.
Något annat som äppelmos är suveränt till är smaskiga bakverk... 

Varför inte baka riktigt härliga Äppelbullar?!
Dessa fina bullar ser ut precis som små pariserbullar, men smaken är så mycket bättre! Tycker vi! Den söta vaniljkrämen i bullens mitt är utbytt mot fräscht äppelmos! Såå gott!

Nästa tips är denna himmelska Äppelpaj med marängtäcke!
Pajen har en frasig botten och mjuka, varma, kaneldoftande äppelklyftor som är toppade med en härlig citrusmaräng!
Denna äppekpaj är godast precis som den är, utan några tillbehör. Då kommer smakerna fram som allra bäst!
En garanterad succé!

Vill man slänga ihop något lite enkelt till eftermiddagsfikat kan denna Äppelsockerkaka fungera perfekt.
Kakan får sin saftighet och smak av rivna äpplen och kanel. Toppad med en sötsyrlig äppelglasyr blir kakan extra fin.


Storebrors Favorit-Äppelpaj är verkligen en favorit i hela vår familj! Det är en paj som vår mamma gjort så länge vi kan minnas och den är så sagolikt god. Äpplen som är helt naturella i sin smak med ett mjukt och fluffigt täcke! Det kan inte bli annat än gott!
Denna paj ska serveras tillsammans med fluffig vaniljsås!

Vårt sista äppelbaktips Moster Rosas kladdkaka med äpple och kanel.
en långpanne-kaka som är enkel att baka, supergod och som doft och utséende som passar perfekt till jul. Äpple, vanilj, kanel... och så ett puderlager av vitaste florsocker, precis som den första snön!

Det var vad vi hade att erbjuda er idag.
Vi hoppas att vi har inspirerat er till många härliga äppelstunder!

Sötsyrliga äppelkramar! // Fiffiga Systrar

11 kommentarer:

Paulina sa...

Oj vad gott allt ser ut! Jag skulle kunna tänka mig en liten bit av alltihop! Får kanske bli något av det på mitt kommande kalas :)

Trevlig måndag på er!
Kram

Aquilejans sa...

Hjälp vad mycket gott ni har bakat. Äpplen är ju så fantastiskt gott.
Kram Malena

MirEll sa...

Nu blev man ju inte sugen! ;)

mamsi sa...

O vad gott allt ser ut! Bilderna sätter verkligen igång smaklökarna!Kanske kan det bli en äppelkaka med fluffig vaniljsås till fikat i helgen! Eller så får det bli en klick äppelmos på gröten?!Vi får se!!!!

Kramis

Elin sa...

Det såg supergott ut alltihop!

Tack för tipsen!

Frida sa...

Åh, det läte ju jättegott alltihopa! Blev riktigt sugen på att baka nåt nu :)

Lantligt i Smultronbacken sa...

Mmmmm, gott för ögat så här när man börjar bli lite småhungrig;)

I år fick vi nästan inga äpplen, de drabbades tyvärr av någon sorts sjukdom. Nästa år kanske. Det är så lyxigt att ha äppelträd på gården.


Kram Teres

Emma sa...

Hjälp så mycket gott! Blev alldeles jättesugen på de där äppelbullarna minsann!

Petra / Popetotrora sa...

Jag har hur mycket äpplen som helst att ta hand om och kommer garanterat testa receptet på äppelbullar!

Kram på er!

skapa och inreda sa...

Men oj, så mycket gott! Blir så sugen på äppelpaj med marängtäcke :)
Annika

Skaparlustas syblogg sa...

Men så mycket gott.