Lussebullen, julens godaste bulle i en fin solgul förpackning.
Älskade, älskade lussebulle.
Äntligen är det rätt tid för att få baka dig, äta upp dig och baka ännu mera..
Som ni märker så är lussebullen en stor favorit vad gäller bakverk hos oss. Idag tänkte vi därför bjuda er på världens bästa recept.
Adjö till torra lussebullar!
Det här receptet ger underbart saftiga bullar som lyser härligt gult av saffran.
Receptet hittar ni som vanligt under Veckans Goding.
Bakar man så med söta små barn så kan formen på bullarna bli fantastiskt varierande.
Här över ser ni Valters charmiga ormbullar.
Så till vinnaren av änglatavlan i vår Adventskalender.
Lotten föll på nummer 5.
Grattis till Karin (tittiemma)!
Maila dina adressuppgifter till oss så snart du kan så kommer en fin liten ängel på posten...
Vi hoppas att ni alla får en riktigt fin onsdag och att graderna jobbar sig under minus igen så vi får behålla vår vackra underbara snö...
Lussekramar från oss! / Fiffiga Systrar
4 kommentarer:
Mums, jag älskar verkligen saffran!
grattis till karin!! Såg att ni har publiserat novembers månadspyssel men mitt va inte med.. tändsticksask o julmagnet.. kanske jag gjorde nått fel med länkningen?? Men inte surar jag för det.. jag är med en annan gång.. ha en bra vecka!
Mums med lussebullar! =)
Jag fattar inte.. ni har typ tre olika recept på de här lussebullarna.. vilket ska man gå efter för att få de där saftiga och fluffiga? Den med 3dl mjölk och 3dl filmjölk + bikarbonat? eller ska man köra på de receptet med 2½ dl mjölk och 2½ dl filmjölk, och inget bikarbonat?
Sen skriver ni i någon text gräddfil?! Men det står inte gräddfil i något av recepten.. väldigt förvirrande.. "/
Får kanske försöka hitta annat recept på fluffiga och saftiga lussebullar..
Skicka en kommentar