torsdag 5 maj 2011

En liten docka..


...fick jag av min  farmor när jag var liten. Hon har stickat den och jag tycker den är så söt så den förtjänar ett helt inlägg här.
Detaljerna är så välarbetade med spets på kjolen och rosett i håret. 



Trots att jag har en liten son så får den här väldigt tjejiga dockan vara med i gosesamlingen i hans rum. Den sticker ut bland de andra köpta. Det är något visst med "handmade". Här har den sällskap av en härlig kanin från teddykompaniet, jag gillar de dinglande tunga fötterna och de låånga öronen.



Har försökt att hitta liknande mönster på stickade dockor, skulle vilja göra en mer grabbig docka till min lille prins. Hittade dock ingen stickad som föll mig i smaken men den här lille krabaten fastnade jag för. Den är visserligen virkad men så söt! Mönster finns att köpa på Made by you där de har massor av andra söta figurer. Kanske skulle slå till, ska bara hitta tiden att virka den också!

Natti natti! Kram / Emelie    Fiffiga systrar 

8 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Blev så nyfiken så att jag måste kika in och titta på vad du/ni pysslar med för något :) Ser en hel del fina saker :)

Fiffiga Systrar sa...

Hej Ann-louise! Härligt att du gillar det du ser! :-) Nyfiknheten förde mig in till Lyckliga praliner.. Fint du har det! Är såld på ditt blogg namn! Love it! lycka till med bloggandet och då hoppas jag att vi ses igen! :-) /emelie

Petra-Lantlig Charm sa...

Vilket söt blogg! Å vilken härlig docka! Klart hon förtjänar ett eget inlägg och en plats i sonens rum!
Kaninen var oxå väldigt söt!

Ha en fin fredag!

kram Petra

Fiffiga Systrar sa...

Tack Petra! Roligt att du gillar oss! Ja hon är söt! härligt att ha dig hos oss! ha en härlig fredag du med!Kram Emelie och Elin

Johanna sa...

Det är svårt att hitta fina stickade dockor. Virkade finns det däremot mängder av. Just nu virkar jag mormorsrutor som ska bli kuddfodral eller om jag får till VÄLDIGT många, ett lapptäcke. En söt snigel virkar jag också. Måste bara köpa vadd att fylla den lilla rackaren med också.

Fiffiga Systrar sa...

Hej Johann! Vad flitig du är! Ja det går ju åt en massa rutor till ett helt täcke men inget är ju omöjligt.. :-) Lät kul med snigeln. vart har du hittat mönster på den?
ha det fint! Emelie

Johanna sa...

Här kommer en länk till snigeln. :-)
http://www.pandurohobby.se/public/docs/pdf/vl/sfs_snigel_se.pdf

Har verkligen fått virksjuka. Ett bokmärke med en uggla blev det igår också.
http://druttens-pyssel.blogspot.com/2009/06/mobilfoto.html

Kramkram

Fiffiga Systrar sa...

tack för länken! supersöta grejer! ugglan ska nog prövas! kram kram