Nu blommar äppelträden och vad passar då bättre än en mjuk och saftig äppelkaka?!
Till den här VECKANS GODING längtade vi lite extra mycket efter vår storebror så då fick det bli storebrorsans absoluta favorit-äppelkaka.
Han har så rätt vår bror! Den här äppelkakan är vansinnigt god!
Helt naturella äppelklyftor inbäddade i saftigt sockerkaksfluff.
Serveras med fördel ljummen tillsammans med en klick smarrig vaniljsås.
Ugn: 175 grader
6 st av dina favoritäpplen
150 gram rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
Skala och kärna ur äpplena.
Dela äpplena i ca 1 cm tjocka klyftor och täck botten på en pajform.
Vispa smör och socker till en fluffig massa.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölblandningen.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Smeten ska vara ganska tjock.
Klicka ut smeten över äppelklyftorna.
Grädda kakan i mitten av ugnen tills den fått en gyllene färg.
Testa kakan i mitten med en sticka, smeten ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna en aning och servera sedan med vaniljsås.
Fikadags!
Varsågoda kära vänner!
En superenkel och supersmarrig äppelkaka!
Kram kram / Fiffiga Systrar
8 kommentarer:
Håller med! Den är verkligen jättegod!
Kram mamsi!
Ja mamsi! Det är den verkligen!! Ett av dina bästa recept! Vi älskar dig!
Puss och kram / Döttrarna
Åh vad gott och de rosa detaljerna är underbara. Kram Kikan
Ja, den äppelkakan är verkligen supersmarrig! Visst är det fint med rosa Kikan?! Massor av fint hos dig såg vi!! SKOJ!!
Ha en fin kväll!
Kramar från två fiffiga systrar
Nam! Det så godt ut ;-) Herlig rosa form, mugge og skål. Kjempefint!
Ha en finfin dag!
Utrolig flott!
Kram, PiPa
Härligt! Jag älskar det där porslinet! Det står högt upp på min önskelista! :-)
Hei, så koselig blogg dere har, legger meg til som fast følger jeg for her var det jo så mange gode oppskrifter, hilsen fra Wilhelmine i Norge
Skicka en kommentar