torsdag 21 juli 2011

Minnen från en svunnen tid..

Solen lyser in genom gamla fönster som inte putsats på länge. Vackra föremål som minner om svunna tider pryder sin plats i solstrålarna. Det gamla stenhuset andas minnen. I varje vrå finns fina föremål som bär på en lång historia. Säkert en spännande sådan.


Den här gamla lampan lyste upp mörkret under andra världskriget. Tänk om den kunde berätta allt den varit med om. Vilka historier!
Vår mormor har berättat en hel del spännande saker som hände här på Gotland under den mörka tiden. Hur soldater kom och åt och fick logi i stenhuset, att salen som aldrig användes öppnades upp och erbjöd värme åt frusna soldater.
Att mormor som liten flicka fick vandra med förnödenheter till soldaterna och om de kalla, kalla vintrarna som härjade i Sverige då.
Visst är det spännande med historier från förr.
Kanske är det just därför att en lampa och lite föremål från en svunnen tid kan betyda så mycket..

Hoppas ni har en fantastisk torsdag! Kram kram / Fiffiga Systrar

4 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så sant -det gamla stenhuset andas verkligen minnen..... härligt att gå omkring där. Kram på er.

LyckligaPraliner ♥ sa...

Det känns i hela kroppen när man vandrar runt på platser där det verkar som att tiden stått still. Ibland nästan ryser jag, men inte av skräck iaf ;D Det är både underbart och magiskt. Både nyfiken, glad och lite dämpad kan man bli också, beroende var det är och vilka minnen man har. :) Ha det koseligt eller vad det heter :)

Anonym sa...

Huset är så vackert, kan förstå att man kan känna hur det var förr...

Kram Birgitta

Tina sa...

Älskar historier om förr, minnen som berättas och gamla hus!

kram!