lördag 30 juli 2011

Vinn ett budskapshjärta!


God lördag på er!!
Tänkte bara att vi skulle påminna er om vår tävling som pågår till den 16/8!
Ni kan vinna ett budskapshjärta som ni själva får välja vad ni vill ska broderas in. Som tröstpris finns även ett mindre hjärta som kan bli ditt.



Hoppas att ni har det finfint! Här skiner faktiskt solen nu så det blir middag på verandan ikväll! Det gäller att ta vara på den här sommaren, den har ju varit lite lurig på sistonde..

Trevlig fantastisk helg på er!!

Kramis kramis /  Fiffiga Systrar

fredag 29 juli 2011

Mitt lapptäcke är ett släktträd


Här har ni det mina vänner! Det vackraste lapptäcket som i alla fall mina ögon någonsin skådat!
När jag fyllde år i januari fick jag ett lapptäcke i födelsedagspresent av min fantastiska mamma. Det var inte färdigt då utan jag fick bara löfte om att det skulle bli mitt när hon var klar. I går kom min kära mamma hem till mig med det! Vilket lapptäcke det blev! Jag är stum av förundran över hur otroligt duktig min mamma är och lika stum över att det är mitt. Vilket arbete hon har lagt ner på detta täcke, ett halvårstid har det tagit ( Är man heltidsjobbande lärare så har man ju inte så mycket fritid över) men ååååhh vad fint det blev!!!!
Det pryder nu min säng och jag kan inte annat än att ta omvägar förbi sovrummet titt som tätt för att få titta på det!


Det  som är så fantastiskt med det här täcket är att det är som ett litet släktträd. Min mamma har nämligen broderat in viktiga händelser och personer i mitt och min sambos liv. Här över ser ni en ruta med sambons och mina bokstäver och så datumet när vi förlovade oss.
Vår hund Bosse har även han fått en egen ruta med ett sött litet ben på..


E som i Emelie inbroderat på en kökshandduk och så sonens initialer och födelsedag! Visst är det vackert.
Alla i vår familj är skrivet med rött.


Gamla lakan som inte var hela har tagits om hand och blivit ett släktträd i form av lapptäcke. Här ser ni min farmor och farfars brudlakan och även mormor och morfars. Det är så fint så jag blir tårögd!


Även gamla kökshanddukar har tagits om hand. Mormors handduk innan hon var gift och så farmors efter giftemålet.


Min kära sambos farmor och farfars brudlakan och så S som i mitt efternamn.



Det som är så finurligt är att mamma även tänkt på att vår lilla familj förhoppningsvis någongång kommer att bli större så det finns vita rutor kvar att brodera kommande familjemedlemmars namn på. Fiffigt, inte sant?!



Vänder man på täcket är det fint där också. Eller hur!


Jag älskar idén med det här täcket. Massor av generationer samlade på ett täcke som kommer att pryda sin plats och vara vackert så länge.
Jag är så nöjd att jag valde röda toner. Vad symboliserar inte kärleken bättre än rött och jag är så lycklig att jag nu är ägare till detta fantastiska hantverk!
Nu vill jag veta vad ni tycker!!

Tack, tack snälla underbara mamma!!!! Jag älskar dig!

Sömnadskramar från mig idag! /Emelie  Fiffiga Systrar

torsdag 28 juli 2011

Vackra pappersark är en lyx


Jag måste bara få visa er mina nyförvärv! Visst är dessa pappersark helt otroligt fina? Mönstret och färgerna på båda arken är ju så läckra! Och visst är de lite fina tillsammans...


Vackert papper är något jag är tokig i och jag har en ganska stor samling. Presentpapper, "scrapbooking-ark", silkespapper... Och så papper som dessa, tunt men ändå kraftfullt papper som känns mjukt i händerna. Lyxigt! 

Jag sprang på dessa läckerbitar i inredningsbutiken CanCan i Ystad. Där fanns en hel oas av vackra papper (jag hade velat köpa hela lagret) och framförallt härlig inredning i både vitt och färgglatt! En inspirerande och smakfull butik med supertrevlig personal! Mer än väl värd ett besök!


I samma butik fanns även denna papperskollektion från Rice. Kunde inte låta bli de härliga färgerna och det fina mönstret så de fick åka med hem de också.

Det bara snurrar i huvudet med idéer om allt fint man kan använda dessa papper till... Det är nog bäst att plocka fram sax och lim innan tankarna exploderar!

Jag önskar er en riktigt inspirerande torsdag!

Pappersprassliga kramar! / Elin   Fiffiga Systrar


Psst! CanCan finns som webshop, kika in och hitta massor av härlig inredning!

onsdag 27 juli 2011

Skatter på vinden..


Jag var uppe på mammas och pappas vind häromdagen på jakt efter leksaker till prinsen och snubblade över en helt fantastiskt härlig skatt. Massor av fina barnkläder från när vi var små och även från när våra föräldrar var små. Så mycket hemstickat gudomligt fina kläder. Små koftor, tossor, mössor och till och med små byxor.


Jag som har en liten prins och insett att det finns mycket roligare kläder till små tjejbebisar suktade och trånade över de små fina tjejkläderna. Visst är det för sött med spetsar och små klänningar. Snart kommer det dock två små tvillingtjejer till släkten som jag kan få köpa små klänningar åt. Vilken lycka! :)


Det här tyckte jag var lite extra roligt att hitta eftersom min kära far hade dessa när han åkte hem från bb. Lika fina än trots sina 48 år på nacken. Det är min flinka farmor som stickat.


Den lilla tröjan överst har även den varit pappas. De andra har lilla jag haft. Även där stickat av kära farmor och mormor.
Visst är det något särskillt med babykläder? Det är så oskuldsfullt och skört på något vis.
Jag tyckte minsann att jag hittade en riktig skatt där uppe på vinden..

Ha nu en riktigt härlig onsdag idag!
Skattfyndarkramar från mig / Emelie   Fiffiga Systrar


Psst! Ni har väl inte missat vår tävling! Klicka här!

tisdag 26 juli 2011

Tävla hos Fiffiga Systrar


Vi firar vårt nya utseende med en liten högsommar tävling här hos Fiffiga Systrar. Vi lottar ut ett stort budskapshjärta som vi själva designat. Vi tyckte att det vore lite fiffigt om vinnaren själv fick välja vad som ska stå på hjärtat. Vi broderar därför in önskemålet från vinnaren när tävlingen är avgjord.

Som tröstpris lottar vi även ut ett litet hjärta att hänga som prydnad.



Så här gör du för att tävla:

1 LOTT : Skriv en kommentar och berätta vad du tycker om vårat nya utseende i det här inlägget.
+ 1 LOTT om du länkar till tävlingen med tävlingsbilden på din blogg eller hemsida.
+ 1 LOTT  om du gillar oss på Facebook eller väljer att följa oss med Google eller Bloglovin

Som mest kan du alltså få tre lotter!
Alla kan delta. Har du ingen blogg så skriv din mailadress i kommentaren (välj anonym när du ska kommentera) eller maila uppgifter till oss på fiffigasystrar@hotmail.se .


Glöm inte att berätta hur många lotter du tar i den kommentar du skriver. Tävlingen pågår till den 16/8 2011.
Vinnaren presenteras här på Fiffiga Systrar onsdagen den 17/8.

Lycka till!


Tävlingskramar från oss idag! / Fiffiga Systrar

måndag 25 juli 2011

Veckans Goding - Citronmarängmuffins


I Veckans Goding den här veckan får ni smaka en härligt citronsyrlig muffins toppad med frasig maräng. Muffinsen blir ganska tung i konsistensen och därför tycker vi nästan att det är lite mer som en kaka... En muffinkaka kanske?! ;-)

Inuti kakan gömmer sig härlig lemon curd och kombinationen av citron och maräng är suverän.
Något som är riktigt smidigt är att marängen stelnar av sig själv i luften. Jo, det är sant! Ingen ugn behövs och när vi gjorde den så behövde den inte stå i 3 timmar som det stod i receptet, marängen blev sådär härligt frasig och god på bara en halvtimme. Precis som ugnsbakad maräng. Strålande tycker vi!

Tips: Marängen börjar stelna ganska fort efter att den vispats klart. Gör därför marängen precis när du ska dekorera muffinsen. 
Denna muffins går fint att frysa men vänta då med att toppa med maräng. Garnera istället samma dag som muffinsarna ska avnjutas.

Hela receptet hittar du som vanligt här och under fliken "Veckans Goding" längst upp på sidan. 


Detta smarriga recept är hämtat från den supermysiga bakboken 
"Muffins - små pyntade cupcakes"


Denna vackra bakbok är i sig ett smycke! Njutbart både på utsidan och insidan. 
Trevligt tycker vi!

Blev du sugen på att titta vidare? Här hos Bokus kan du lätt som en plätt klicka hem denna mysiga bok.

Citrondoftande kramar från oss denna soliga måndag! / Fiffiga Systrar

söndag 24 juli 2011

Fiffiga Systrar Tipsar: Lantliga Hem


Fiffiga Systrar Tipsar denna gången om en helt nyöppnad webbutik som sätter guldkant på tillvaron. Lantligahem heter detta guldkorn som vi upptäckte tack vare ägarinnans mysiga blogg Husprojekt drömhus. Lantiga hem är även en helt fantastisk liten gårdsbutik. Tyvärr för vår del så ligger den en bit ifrån oss. I Vilshärad, en gammal fiskeby 12 km väst om Halmstad närmare bestämt. Därför är det ju så bra att hon även startat webbutik nu, då kan vi göra ett besök iallafall, trots avståndet..


Som namnet skvallrar om så är detta en butik med lantlig inredning. Vilka mysiga grejer! Vi vill köpa alltihop! :)


En mysig kategori i butiken är skafferiet. En fröjd för alla godisgrisar där ute!


På bloggen Husprojekt drömhus pågår just nu en utlottning där man kan vinna dessa fantastiskt mysiga muggar. Tävla här! 

Vi önskar Lantligahem all lycka och framgång!

Tipsande kramar från oss idag! / Fiffiga Systrar




lördag 23 juli 2011

Min lilla värld..


Hej på er! Här har ni en ny liten tavla som jag målat ihop. Jag kallar den Bagaren och tårtan..
Tänkte också att det kunde vara skoj att ha mina tavlor samlade någonstans här på bloggen så jag skapade en ny sida som heter Emelies Sagovärld. Där kan ni kika vidare på mina små skapelser.. :)

Fortsatt trevlig lördagskväll på er! Kram från mig! / Emelie Fiffiga Systrar

Ett ljus för Norge


Vi tänder ett ljus för vårt kära grannland idag som drabbats av det ofattbara.

Vi tänker på er!

Kramar 

Blomvaktens present..


Min farmor tog hand om våra blommor när vi var borta. Hon är den absolut bästa blomvakten eftersom blommorna är finare när man kommer hem än de var när man åkte..
Visst är det svårt med den där lilla presenten man ska ha med sig hem som tack. Varje år är det samma huvudbry vad man ska kunna hitta på för något. I år tyckte jag att vi lyckades riktigt bra. Min farmor är nämligen en av sveriges största potatis älskare. :) Hon kan äta de som äpplen (kokta förstås).
Därför kunde det ju inte passa bättre än en säck med underbart god gotländsk färskpotatis som tack.
 

Eftersom jag gillar den lite ruffiga potatispåsen knöt jag bara en rosett runt och skrev en liten lapp som jag hängde i rosetten. Voila! Bästa blomvaktspresenten fixad och klar på ett kick!


Farmor fick även ett nummer av tidningen Allt om mat och hon blev väldigt nöjd med sin present.
En säck potatis till en potatisälskare, svårare än så behöver det inte vara.

Vilken är er bästa blomvaktspresent?

Härlig lördag på er!

Potatiskramar från mig / Emelie  Fiffiga Systrar

fredag 22 juli 2011

Ett sommar farväl..


Vi har tagit farväl av vårt älskade Fårö och befinner oss nu på fastlandet igen.. Det är samma snyftande (läs storbölande) visa varje sommar.
Att ta farväl av mormor och morfar och den fantastsika omgivningen är riktigt hjärteskärande. På något sätt så känns det här stället som hemma och det är här våra själar får riktig ro.  Barfota lunk, långa promenader på kalkstensvita vägar, havets mäktiga oändliga närvaro och friden.
Hemma finns ju allt det där som måste göras, det dyker på en så fort man öppnar dörren. Känns det igen?



Något som alltid känns lika bra är att vi i allafall har med oss massor av fina varma sommarminnen hem. De ska vi stoppa i en burk och ta fram när snön viner utanför fönstret och vi längtar lite extra efter sommaren och Fårö. 


Tack för denna gången fantastiska ö, vi ses kanske till hösten!

Eftersom vi alltid tar tusentals bilder när vi är på Gotland så kommer det säkerligen smyga in ett och annat inlägg från Fårö ändå!

Hoppas ni har det bra kära läsare!
Somriga åskkramar från / Fiffiga Systrar

torsdag 21 juli 2011

Minnen från en svunnen tid..

Solen lyser in genom gamla fönster som inte putsats på länge. Vackra föremål som minner om svunna tider pryder sin plats i solstrålarna. Det gamla stenhuset andas minnen. I varje vrå finns fina föremål som bär på en lång historia. Säkert en spännande sådan.


Den här gamla lampan lyste upp mörkret under andra världskriget. Tänk om den kunde berätta allt den varit med om. Vilka historier!
Vår mormor har berättat en hel del spännande saker som hände här på Gotland under den mörka tiden. Hur soldater kom och åt och fick logi i stenhuset, att salen som aldrig användes öppnades upp och erbjöd värme åt frusna soldater.
Att mormor som liten flicka fick vandra med förnödenheter till soldaterna och om de kalla, kalla vintrarna som härjade i Sverige då.
Visst är det spännande med historier från förr.
Kanske är det just därför att en lampa och lite föremål från en svunnen tid kan betyda så mycket..

Hoppas ni har en fantastisk torsdag! Kram kram / Fiffiga Systrar

onsdag 20 juli 2011

Veckans Goding - Farmors Fantastiska Bondkakor


Veckans Goding denna fruntimmersvecka bjuder på en riktig gammal klassiker. Bondkakan i all sin glans.
Bondkakan är en sådan där kaka som återkommer på fikafatet hos många men.. Vi har inte smakat några godare än Farmors. Riktigt knapriga och himmelskt goda blir de. Så därför tyckte vi att det inte var mer än rätt att dela med sig av receptet till er, kära läsare!


Kakorna går utmärkt att frysta och behöver knappt tina alls. Mycket bra att ha kaka alltså när man får oväntat besök.
Hoppas det ska smaka nu!

Knapriga kakkramar från oss!   Fiffiga Systrar 

tisdag 19 juli 2011

Visby Glass!


Att besöka Visby när vi är på Gotland är ett måste varje år! Den här staden är helt magiskt charmig med sin ringmur och alla små affärer! Dessutom är den bedårande vacker med alla rosor överallt. Visby kallas även rosornas stad, visste ni det?
Varje år är också ett måste att äta glass! Visby glass säljer fantastiskt god egengjord glass i massor av smaker och utförande.


Glassmenyerna är inte nådiga och ni må tro att man blir mätt! Det är som en hel middag.


Mumsigt eller hur!?


Har ni inte varit i Visby någongång tycker vi absolut att ni ska åka dit! Det är den absolut härligaste sommarstaden enligt vår mening!
Hoppas ni får en härlig tisdag!

Glassiga VisbyKramar från oss! / Fiffiga Systrar


måndag 18 juli 2011

Virka en pläd!


Semester och lugn och ro. Då börjar det krypa lite i kroppen och pirra lite i fingertopparna efter något att pyssla med när man tar det så där förskräckligt lugnt..  ;) Något som passar förträffligt bra till det är virkning.
Virkning kräver nämligen inte total uppmärksamhet hela tiden utan man kan slö glo på tv:n, delta i ett samtal eller lata sig i en solstol samtidigt som fingrarna skapar!


Jag hittade fram en pläd som mormor virkat för länge sedan och blev inspirerad. Så nu har det virkats i hiskelig fart vill jag lova. Varje liten sekund som blivit över till just ingenting har garnerna åkt fram. I färjekön, i bilen, under fikastunden.. Det är lätt att man uppfattas som en tokig virktant för förbipasserande.. :D



Pläden är superenkel att virka!
Lägg upp valfri bredd på pläden med luftmaskor. Sedan virkar du två luftmaskor och två stolpar hela tiden till önskad längd på pläden.
Jag valde att göra två rader med samma färg och ha vitt som bas.
Superenkelt!


Så ser ni någon virkande galning i en bil eller så  i sommar så är det bara jag som jobbar frenetiskt för att få pläden färdig!

Virkande kramar till er denna måndag!

Kram kram / Emelie Fiffigasystrar


söndag 17 juli 2011

Fiffiga Systrar Tipsar - ISABELLAS


 Idag är det premiär för vår nya kategori Fiffiga Systrar Tipsar!
Här kommer vi tipsa om härliga inredningstidningar, mumsiga kokböcker, inspirerande webbutiker och andra härliga ting som kan förgylla en grå vardag.

Först ut är som ni kanske förstår ISABELLAS. Ny tidning om det goda i livet! Inredning, recept, pyssel, blommor...
Vi vill hylla denna tidning till skyarna. Äntligen en tidning som passar Fiffiga Systrar som handen i handsken. :)


ISABELLAS är en dansk tidning från början men nu finns alltså en "dottertidning" här i Sverige. Det är en fröjd att bläddra igenom reportagen, recepten och alla andra godheter i den här tidningen. Bilderna är helt fantastiska och det som är lite ovanligt men uppskattas stort är att det är samma stil rakt igenom. Vill man prenumerera på ISABELLAS så får man också just nu två koppar från Greengate. Inte fel eller hur?

Titta gärna in i ISABELLAS Webbshop som är fylld av mysiga saker till ditt hem!

Vi är nyfikna på vad ni tycker om vår nya kategori Fiffiga Systrar Tipsar!
 Tyck till så vi får veta!

Önskar er en fantastiskt härligt lat söndag!

Tipsande kramar från oss  Fiffiga Systrar




lördag 16 juli 2011

barnkläder på tvättlinan..

 Tänk att något så enkelt som lite barnkläder på en tvättlina kan vara så fint!
Visst är det sommar på något sätt?

Här på Fårö är det extra härligt eftersom vidderna är helt fantastiska. Något så tråkigt som tvätt kan bli rena nöjet här. Visst ser det rofyllt ut där under äppelträdet? Vore vi ett klädesplagg på tork skulle vi vara helnöjda! ;)

Nu tar vi lördag kära vänner.
Vi önskar er en härlig och vacker helg!

Blåsiga kramar från oss!  Fiffiga Systrar


fredag 15 juli 2011

En hyllning till trasmattan!


Tänk att "rester" kan vara så vackert... Gamla kläder som ingen längre vill ha, lakan som gått sönder, solblekta gardiner och tygbitar som har blivit över.

Med rätt blick och det rätta handlaget kan dessa tygstycken sättas samman till ett otroligt vackert hantverk.
Tyger som klipps till trasor och sedan vävs ihop till ett vackert och imponerande slitstarkt konstverk som kan pryda golvet i många många år.


Vi älskar trasmattor! De inger en härlig känsla i hemmet...
Tänk bara på vad alla dessa tyger har varit med om innan de blev till en vacker matta. Det kanske är någons favoritgardiner, eller det skönaste nattlinnet man hade som liten men som blivit så slitet att det absolut inte går att laga. En och samma trasmatta kan ju innehålla tyger från hela världen, det tycker vi är helt fantastiskt.


Trasmattor kan ju faktiskt fungera ungefär som lapptäcken. Ja alltså, lapptäcken kan man ju göra som en minnessamling och likaså trasmattan. Kläder, lakan och gardiner som man hade när man var liten, eller kanske från någon som man förlorat... Dessa kan klippas i remsor och vävas till en matta. En samling minnen som man ser och känner på varje dag.
Ganska fint, eller hur?


Alla dessa trasmattor har vår mormors syster vävt. Hon var mycket duktig på att väva och eftersom hon var så noga med att färgkoordinera sina trasor kunde man beställa mattor i precis de färger man önskade sig... Underbart!


Mormor och morfars vackra trasmattor har precis fått sig en rengöring med skurborsten och hänger nu på tork på morfars egensnickrade torkställning. Visst är det vackert? Hela gården doftar gott av såpa! 
Njutning! Återigen njutning i sin enklaste form...

Släng inte era gamla kläder och slitna tyger, klipp istället trasor av dem eller lämna dem till någon som vill ta hand om dem. För se så fint det kan bli!

Hemvävda såpadoftande kramar till er alla! / Fiffiga Systrar