fredag 13 april 2012

Att leta vårtecken... en annan typ av fredagsmys

Vi har många gånger tidigare uttryckt vår längtan efter våren och glädjen i varje litet tecken på att livet är på väg tillbaka. Den längtan är fortfarande lika stark... Här hos oss och hos många andra i långa Sverige har våren stannat av... 
Vi hade några veckor med riktigt varmt väder och strålande sol då marken och träden fullkomligt exploderade, då orten gick upp i ån, då citronfjärilar, myggor, bin, ormar och fästingar (!!) vaknade till liv... 
Mitt i allt det härliga kom då kylan tillbaka! Och det med råge! Kallt, grått och snö i omgångar! Kylan har varit sådär rå och ruskig så det kryper in under alla klädesplagg man försökt skydda kroppen med. Den tjocka vinterjackan åkte fram igen och det kändes verkligen som en besvikelse...
Men så igår hände det något! Luften kändes lite ljummen och solens strålar värmde kinderna! Helt plötsligt kom doften av vår tillbaka... ni vet den där lite jordiga och krispigt fräscha doften som vittnar om liv. Det lät till och med som att fåglarna kvittrade annorlunda... Gladare och starkare på något vis! Och vet ni? När man började se sig omkring fanns de ju kvar... alla underbara vårtecken! Knopparna i träd och buskar, det spirande gräset under allt ris och snår, Kabellekan i åkanten och vitsippor... Massor massor av vitsippor! Och fler vitsippor lär det komma för där vi är uppvuxna, precis intill ån, brukar det bildas hav av vitsippor! Visst är det helt fantastiskt härligt?! 
Vårt tips på fredagsmys idag är därför att packa en fikakorg med nybryggt kaffe och en drös smaskiga limemuffins, grabba tag i något trevligt sällskap och ge er ut och leta vårtecken! De finns där, överallt... det är bara att öppna alla sinnen och titta lite extra noga. Mitt i all vår slår ni er ner med fikakorgen och njuter av omgivningen och sällskapet! Ett alldeles perfekt fredagsmys som både ger mys och massor av inspiration!
Vi tänker placera oss vid åkanten och med längtan vänta på att ån ska svämmas över av mört! De borde egentligen redan kommit upp men kanske är det kylan som gjort dem lite försenade... hoppas inte vi missat dem!
Vilket vårtecken längtar ni mest efter?
En riktigt mysig fredag önskar vi er alla!
Vårletande kramar! // Fiffiga Systrar

13 kommentarer:

MammaElva sa...

Tittar ut och blir tyvärr inte alls sugen på en picknick. Den bli nog inne, med drömmar om vår. Älskar lukten av vår, nysopade gator, fågelkvittret, solen i ögonen, pul i trädggården... Härligt!

Ha en fin dag!//Elin

Anonym sa...

Älskar när väderleksrapporter har fel åt rätt håll. När jag kollade för några dagar sedan såg det grått ut denna semesterdag, men den klarblåa himlen utanför fönstret säger något helt annat! Idag ska nätet upp till studsmattan och sen blir det nog korvgrillning till lunch. Härligt! Plötsligt känns alla "ute-jobb" så lockande:)
Ha en härlig vårdag!
Kram/ Ninni

Anonym sa...

Fast på kontoret hela dagen har jag inte tid att gå ute och leta vårtecken idag. Men igår kväll tog jag en runda "runt gård och tun" och hittade en rabarberknopp på G och gräslök som vill krypa ut ur drivbänken. Inga vitsippor än, men blåsipporna kikar fram. Men vitsipporna är nog det jag längtar mest efter. Poff bara så blir det alldeles grönt på marken med vita små blommor.

Rapport till Vänfors sa...

Kommer från Västerbotten från början. Uppe i norra Sverige finns det fantastisk natur men inga vitsippor. Som barn var jag en vår i Södertälje och fick då se mitt livs första vitsippsäng live...glömmer det aldrig. Har bott i halland i mer än 20 år och blir fortfarande fullständigt nipprig när vitsipporna kommer. Blir så löjligt glad av det:))
Kram Annika

Hemkära Hanna sa...

Här trotsade vi kylan utan picknickkorg. Men med en härlig blåsippebukett som resultat.

pepparkakshuset sa...

fint med vitsippor:)) vilket bra tips och absolut det bästa fredagsmyset jag hört på länge:)) annars brukar vi prata mycket fredagsmys på jobbet men då är det chips och tacos som diskuteras och det slår inte picnic med limemuffins och kaffe mums!

ha en trevlig helg
ELLINOR

Dagar av lycka sa...

Åh, vad roligt att ni vill vara med och tävla inne hos oss! Lycka till!

Ni har också en fantastiskt fin blogg! man blir verkligen inspirerad :)

Kul att se att ni också har fått det att fungera att vara två som bloggar tillsammans!

ha det bäst!
Kram
/Anna

Stolpås Gård sa...

Härliga vårtecken!
Blåsipporna och den första rabarber pajen är ju så ljuvlig.
Bra förslag på fredagsmys, fast det får bli nästa fredag för denna är bokad...
Trevlig helg!
Kram Sussi på Stolpås

Mamma C sa...

Härliga vårtäcken, ha en fin helg.
Kram Mamma C

Fröken Kråknäs på vift sa...

Befinner mig i ett av mina favoritvårtecken; vårfjället. Klarblå himmel, strålande sol, plusgrader och fantastisk skidåkning.

I morgon bär det av hemåt för att leta efter vitsippor.

Ha en riktigt skön vårhelg!
Kram Katarina

CreandoPhoto sa...

Åh, vitsippor har jag fortfarande inte hittat.... Blir eventuellt en jakt imorgon :)
Kramar

Erika sa...

Jag är en riktig blomsterälskare! Morfar o mormor var trädgårdsmästare och jag är uppväxt med alla möjliga och omöjliga blommor. Jag älskar blåsippor även om blått som färg inte lockar mig. Kanske gillar jag de små blå för att de är så ovanliga och påminner om min barndom då hela skogsbacken lyste blå på våren... Kram till er!

Malin på pastill.nu sa...

Vilken vacker omgivning <3