onsdag 6 juni 2012

Mini Pavlova på Sveriges Nationaldag

Hurra för Sverige!
Idag är det Sveriges Nationaldag! 
Den sjätte juni är numera en röd dag i almanackan och därför också en ledig dag för de flesta. En dag som vi tycker är värd att fira lite extra!

Sveriges Nationaldag tycker vi ska firas med en riktigt härlig Mini-Pavlova!
Fluffig, frasig och underbart seg maräng toppad med vispgrädde och massor av svenska jordgubbar. Så underbart gott och precis lagom sött och ändå fräscht. Kan det bli mer somrigt än så?!

Fiffigas Mini-Pavlova
Ugn: 130 grader varmluft 
(155 grader vanlig ugn)

Ca 10 maränger

7 st äggvitor 

5 1/4 dl strösocker 

0,5 st citron, saften 

Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.Tag av marängen från värmen och vispa den kraftigt med elvisp tills den har svalnat.Klicka ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper. Gör gärna en
liten grop i mitten av varje maräng så kommer toppingen att ligga kvar lite lättare.
Grädda marängerna i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.Låt svalna.
Toppa marängerna med vispad grädde och massor av färska, skivade jordgubbar!
Mumsfilibabba!




Visst är det väl ändå lite trevligt att vår nationaldag har blivit en helgdag? Visst är det väl ändå värt att fira vårt vackra Sverige?!

Sveriges vackra nationalsång kommer garanterat att spelas lite överallt under dagen. Därför väljer vi att komponera vår Mini-Pavlova med Sveriges "inofficiella" nationalsång.

Vi önskar er en riktigt fin nationaldag och säger Hurra för Sverige!

Jordgubbsdoftande och skönt lediga kramar! // Fiffiga Systrar

11 kommentarer:

Erika sa...

Ja, det fanns ju en tid när mörka krafter stod för den svenska flaggan och man inte fick hissa den utan att känna sig som en smygrasist. Nationaldagen är en dag då vi borde vara extra vänliga mot alla i vårt land. Kramas lite mer och säga hej även till de vi inte känner. Öppna oss och vara tacksamma över att vi lever i ett land utan krig, tortyr och förföljelse. Och så borde vi bjuda på er fantastiska jordgubbsskapelse. Kram!

Anna at the Doll House sa...

Pavlova is my favourite and yours looks wonderful: I can almost taste its crispiness, chewiness and those sun-sweet strawberries.

Happy National Day.

Anna

Tina sa...

Här blev det också maräng, fast blå..
Maräng är alltid gott!

Ha en fin blågul dag!

hennihenni sa...

Älskar maräng... fast just idag bakar jag Leilas kanelbullar istället, det svenskaste jag kom på i bakväg :)

Annika GW sa...

Mums! Klart en favorit! Inte bara idag, utan också något att bjuda på framöver i sommar! / Annika

Anette Ryan sa...

Pavlova är en favorit i mitt hus och även en stor Australiensisk favorit :)Måste bli toppen med svenska gubbar på. SJälv brukar jag även ha lite kiwi och passionsfrukt på toppen.
Ha enhärlig dag.
Kram Anette :-)

MammaElva sa...

Oj, vad mums!!

I mina gömmor sa...

Mmmm, det både såg ut och lät gott! Definitivt något som jag kommer testa!

Kram Malin

tinajo sa...

Mums med tårta och grattis Sverige! :-)

Mamma C sa...

Mycket mumsigt.
Kram Mamma C

mamsi sa...

Så otroligt GOTT! Seg härlig maräng, mjuk grädde och söta goda jordgubbar! Vilken smakupplevelse!

Kramis