Hipp hipp hurra det är kladdkakans dag! Det vill vi fira med en riktigt härlig Äppelkladdkaka!
Mjuk och seg som en kladdkaka ska vara men med en fantastisk smak av äpple,kanel och vanilj.
Det kan inte bli mycket bättre!
Serveras med fördel tillsammans med en klick vaniljsås eller en kula vaniljglass.
Vi bakar på långpanna, kakan går fint att frysa.
Moster Rosas Kladdkaka med äpple och kanel
Ugn: 200 grader (varmluft)
Form: långpanna
4 ägg
6 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Smör, kylskåpskallt
Äpplen, skalade och skivade (minst 3 stora äpplen till hel plåt)
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. (För vanlig ugn, öka värmen med 25 grader eller gräddningstiden med ca 10 min.)
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smord långpanna.
Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och stoppa ner rikligt med äpplen tätt i rader över hela kakan.
Hyvla smör över kakan så det täcker alla äpplen.
Pudra över rikligt med kanel.
Grädda kakan i 15-20 min. Prova med sticka, kakan ska vara kladdig men inte för blöt.
Låt kakan svalna.
Pudra med florsocker och skär i lagom stora rutor.
Ät och njut!
Kika också på några av våra andra kladdiga bakverk!
4 kommentarer:
Mums, ser väldigt gott ut... måste prova detta recept.
Kram Birgitta
Det är verkligen värt att prova Birgitta. 😊 kram från oss
Satisfied with all the information I found in this article. Very helpful.
You're one of the highest quality sites online. You're great. Magnificent it is
Skicka en kommentar