torsdag 1 december 2011

Kalenderhusets lådor är fyllda av spänning och mys!

 Idag är det ju dags! Det är den första december och dags att öppna första luckan i julkalendern!
Känner ni känslan...? Den man hade när man var liten...? Den pirrande känslan och spänningen i kroppen över vad skulle visa sig bakom luckan?! Glädjen över det lilla fina paketet som hängde i kalendern?! 
Vår mamma fixade alltid spännande och alldeles perfekta små presenter. Hela december var som ett enda stort kinder-ägg och för varje lucka man öppnade desto närmare kom julafton! Så härligt!

Samma härliga känsla vill vi ge våra barn, samma mysiga minnen vill vi skapa tillsammans med dem...
 Både jag och kära lillstrumpa (lillasyster alltså) blev totalt förälskade i detta mysiga kalenderhus på en gång när vi såg det. Vi köpte varsitt hus och ett gäng med fina papper och satte igång att dekorera.
Huset var helt vitt från början så det var bara att börja limma på fina papper på de små söta lådorna. Mitt kalenderhus fick sina siffror skrivna med rött glitter... Att det skimrar lite såhär i juletid kan ju aldrig bli fel!

 Tacket blev lagom mycket dekorerat med ett ljust papper och en taknock i rött med vita små hjärtan.

Bakom varje lucka, eller låda i det här fallet, gömmer sig en hemlighet... Eftersom lådorna är små så är det svårt att få plats med paketen i kalendern. I varje låda ligger istället en liten lapp med en beskrivning om var barnen ska leta efter sina paket. Det blir flera stunder av spänning i en och samma kalender!

Jag är så glad för mitt kalenderhus och det pryder sin plats så fint!
Jag hoppas att det kan ge barnen mycket glädje och spänning och massor av fina barndomsminnen!

Välkommen härliga december!

Julröda kalenderkramar! / Elin   Fiffiga Systrar

 Psst... Missa inte svt:s julkalender "Tjuvarnas Jul". Den går i sann Dickens-anda i härlig gammal miljö med snö och kallt och levande ljus! Första avsnittet var riktigt bra och spännande. Tjuvarnas jul verkar riktigt lovande och precis sådär som en julkalender ska vara... Mysig, spännande och rolig!

15 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilket gulligt kalenderhus! Bra tips om att lägga lappar i lådorna om vart paketet finns, det hade min son gillat:-). Spännande att leta!
I helgen tror jag att jag ska pröva att baka er mjuka pepparkaka, sonen har lovat hjälpa till. Sambon ska på julfest, så lite extra mys behövs:)).
Ha det gott!

Ljusa vardag sa...

Guud vilket mysigt och kul pyssel. Tror säkert att alla barn skulle ÄLSKA det. Ha en fortsatt fin vecka. Kram Anna

Vilmas Hus sa...

Superfint hus! Tänkte just på att lådorna var ganska små men det har du ju löst på ett mycket fiffigt sätt!! Såå smart!! Mina barn har ingen adventskalender, jag hade heller ingen när jag var liten. Tänker bara på att det blir rätt många paket till två barn och ännu mer leksaker... Så de får snällt vänta till julafton (de vet ju inget annat=)). Kollade också på julkalendern i morse! Tyckte den verkade bra! Hoppas den blir lika bra som Gyllene Knorren!

Ha en skön kväll!
Kram Charlotte

Petra / Popetotrora sa...

Så fiffigt att lägga en ledtråd i lilla lådan. För annars är det nog rätt svårt att komma på 24 så små presenter.

Jag gillar er julpyntning av bloggen! :-)

ELINAS inspiration sa...

Vilket alldeles underbart kalenderhus. Nu blir jag riktigt avundsjuk. Ni är verkligen superfiffiga också, vilket superbra tips att lägga små hemliga lappar i lådorna.
Kram Ann-Sofie

Jenny sa...

Jättefint hus! kul med ledtrådar. Gillar idén skarpt!

Tjusig "julheader"
/Jenny

LyckligaPraliner sa...

Nej men så gulligt sött OCH snyggt!! En sån kalender vill jag ha för mig själv, till mig själv :))

Jag bara älskar er header och det rutiga på sidorna!! Vill ha vill ha det också :)

Ann-Louise

Sara sa...

Preciosa casa de adviento,es ideal.Muchos saludos.

Rapport till Vänfors sa...

Så himla gulligt, har inga små barn tyvärr annars så...
Kram Annika

Aquilejans sa...

Men, vilken fin kalender:)

Vardaxlyx sa...

Den kalendern vill jag HA =) Jätte fin!
Kramkram

Louise Backskär sa...

Om man ändå vore liten igen! Hihi Då skulle jag vilja ha en sånhär adventskalender.

Kramis

tinajo sa...

Så fint det ser ut! :-)

Kajsa sa...

var har ni köpt detta fina hus? blev otroligt sugen på att göra en, men till jobbet.. mina barn är liiiite förstora för att få ett sådant hus.. =) 18 och 15 år. hade en tavla för dem med 24 siffror och ringar på när de var små, så hängde det små paket med div saker i .. tack för all inspiration..

Katharina sa...

Vilket fint hus! Vi kör lite samma stuk hemma, med lappar i luckorna (eftersom de är så små). Men eftersom sonen är tre år och inte kan läsa än så har jag skrivit ut foton och lagt i luckorna istället. Så ligger paketet på det ställe som han ser på bilden. Väldigt spännande!