tisdag 15 maj 2012

Bröllopsyra - Bordplacering


Att duka fint är bland det bästa som finns! Just till bröllops tycker vi att det ska vara bordsplacering. Oavsett hur formellt eller informellt bröllopet är... Oavsett om festen hålls lite lättsamt i trädgården eller riktigt pampigt i fina lokalen. Bordsplaceringen sprider ut gästerna lite mer än när de får sätta sig var de vill. Personer som normalt inte sitter tillsammans kan få en chans att lära känna varandra lite bättre.

När man gör en bordsplacering är det viktigt att personer som man tror trivs ihop placeras tillsammans. Bordsplaceringen får inte bli för spretig för det slutar med att ingen vid bordet har särskilt trevligt. Det vill man ju inte!

Bordsplaceringen tjänar inte bara sitt syfte att samla de man vill på samma ställe utan är också en riktigt fin detalj i dukningen.

Vi har skapat några olika varianter, i olika material och olika exponerings-/placeringssätt och hoppas kunna inspirera er till egna fina bordsplaceringskort/detaljer som passar perfekt för den stundande festen.

 Dubbelvikt stående kort som går helt i samma stil som ett av inbjudningskorten. Hjärtat och namnet har fått en tunn kant av rosa glitter.
 Vitt på vitt... enkelt och traditionellt. Detaljerna är i filt och bara att klistra på direkt från arket som går att köpa HÄR.
 En härlig detalj på glaset blir denna fjäril av mönstrat papper. Fjärilen fästs genom att ett snitt klipps en bit in på varje sida av fjärilens kropp. Det blir riktigt härligt med fjärilar som nästan svävar över hela dukningen.
Ett riktigt vackert sätt är att skriva namnet direkt på fina stenar. Kanske stenar som kommer från området där bröllopet/festen hålls? Att skriva på snäckskal är också mycket vackert... 
 Detta hjärta i mjukt rosa och vitt har en rosett av tunna bastband och en ögla som gör att det är perfekt att fästa till exempel på stolsryggen. 
Till bröllopet eller kanske barndopet med detaljer i spets passar detta dubbelvikta stående placeringskort perfekt. Klipp en bit spetstyg, dubbelt så stor som själva kortet, och fäst det med hjälp av dubbelhäftande tejp så det ger en rynkig och mjuk känsla. Fäst sedan en skylt som är lite mindre än själva kortet på spetsen. Skylten ska vara i lagom storlek så att spetsen sticker ut på sidorna. Klart!
 Detta kort är riktigt enkelt och snabbt skapat. Allt som behövs är färdigstansade hjärtan, limpenna och löst glitter (eller glitterlim med tunn spets) och en liten klädnypa. Snabbt, enkelt och går att få i precis vilken färg som helst. 
 Här är ett exempel på ett kort som kräver lite mer arbete. Vitt som bas och med mjuka rosa, gröna och blåa toner, detaljer av tårtpapper, pärlband och en söt fjäril. Perfekt till en fest i midsommartid.
 Detta kort har vi ställt på högkant. En mjukt rutig bakgrund tillsammans med en fjäril som ser ut att lyfta från  pappret... Läckert och enkelt! Passar bra att ställa tillsammans med glasen.
Här fungerar namnplaceringen som en servettring. Även denna i matchande stil med ett av inbjudningskorten vi bjöd på häromdagen. Den röda tråden är rolig att följa från början till slut!
Ytterligare några vackra stenar. Dessa har dekorerats med fina fjärilar och texten har skrivits med silverpenna som matchar fjärilarna perfekt. Det blir en naturlig känsla med fjärilar på en solvarm sten... Fjärilarna är så fina eftersom vingarna viks upp och effekten blir levande. Fjärilarna köper du här.
Vet ni vad detta är? En chokladkaka. Vi har tagit bort det vanliga omslagspappret och bytt ut det mot ett vackert papper med ett hjärta som namnskylt. Fint och gott!! En överraskning till de kära gästerna.
Fler fina presenter till gästerna bjuder vi på senare i veckan.


Vi hoppas med dessa tips att vi har inspirerat er till fler tillfällen att använda bordsplacering! Det kan vara härligt att bryta de gamla vanorna och lära sig nya saker om människor man kanske inte pratar med så ofta! För visst är det så... man sätter sig oftast tillsammans med de man känner allra bäst... Så funkar i alla fall vi!

Allt material (förutom stenarna och chokladen) kommer från


En riktigt fin och skön tisdag önskar vi er!

Namnpysslande kramar från oss! // Fiffiga Systrar

11 kommentarer:

Erika sa...

Bordsplaceringen är viktig. På ett bröllop jag var på, låg en folder till varje gäst. I den fanns en kort beskrivning av alla gästerna, så kunde man läsa om alla och få ett samtalsämne. Jättefina placeringskort ni har gjort! Kram!

Fiffiga Systrar sa...

Ja visst är det viktigt!
Sådana foldrar tror vi faktiskt det varit på nästan alla bröllop vi varit på. Bordsplacering i mitten med nummer och sedan nummer framför varje gäst så man kunde kika runt och se vilka man läste om. Ett bröllop hade till och med bilder på alla gäster.

Tack för berömmet! Det värmer!

Kramar från oss!

mamsi sa...

Bordsplacering kan vara riktigt spännande ibland! Oftast finns det mycket man kan prata om. Lite pirrigt men nyttigt! Så många olika fina kort,stenar mm ni har gjort! Verkligen härligt!!!!!

Kramis

Susanna sa...

Hejsan

Fina bordsplacering.
Lite annorlunda. Men de så det ska vara, man ska göra sitt eget bröllop till ett Unik. Inte som alla andra.

Ha en fin kväll
Sussi

Louise Backskär sa...

Härliga placeringskort! Fjärilarna på stenarna gillar jag skarpt.

Vem vann gårdagens tävling? =)

Kram

Mamma C sa...

Så många fina bordsplaceringar.
Kram Mamma C

Lina sa...

Åh, vilken fiffig och fin sida! Vad kreativa och duktiga ni är!

Kul med mer bröllopsinspiration här i vårt avlånga land :)

Kram!
Lina

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej på er!
Alltid lika härligt att kika in här, man blir så glad av alla fina färger och idéer!
Vår dotter tar studenten, så då vill man ju också piffa till det och göra det vackert.
Ha en fin vecka!
Kram Susanne

Hem och Lycka sa...

Så söta!

kram Mia

Sofia sa...

Så roligt, stenar hade vi som placeringskort! Jag gick längst västkustens ( jag är ju därifrån.. ) stränder och plockade massor av släta fina stenar... Som jag sedan textade alla namn på! Ja, jag var super pysslig redan då... för 15 år sedan! Tänk vad tiden går...
Stor kram
Sofia

Kia sa...

Ja, stenar har vi gått om hemma så det skulle man kanske skriva på??!!

Ha en toppen dag!
Kram kia