tisdag 2 augusti 2011

Fiffiga Systrars Smultronställe - Förlig Wind i Pataholm


Den här sommaren har varit en riktig utflyktssommar här på ostkusten. Molnen har varit i vägen för solen lite väl många dagar enligt vårt tycke och smak.
En liten pärla att besöka just sådana dagar är det mysiga cafeét Förlig Wind i lilla idylliska Pataholm. Bland kullerstenar och trånga gränder finner ni detta mysiga café som med sin gigantiska trädgård och uteservering med utsikt över havet är något alldeles extra.Gången till uteserveringen är charmig och öppnar upp sig mot den fantastiska fruktträdgården och uteserveringen. Här får man ha sin lilla (eller stora) vovve med sig utan sura miner och barnen har mycket yta att röra sig på. Ett barn och hundvänligt café alltså. Tummen upp för det!Cafét drivs av olika ägare varje sommar och resultatet kan tyvärr vara lite blandat.. Men i år drivs det av helt rätt personer som gör cafét precis så mysigt och fantastiskt som det förtjänar!
En härlig doft av nybakat slår i mot oss när vi öppnar dörren och ögonen kan inte se sig mätta på alla mysiga fina grejer och detaljer som pryder väggarna.


Det finns mycket härligt att välja på om man är fikasugen. Smarriga mackor, våfflor, bullar, kakor, glass m.m.
Mumsigt värre vill vi lova..


Besök härliga Pataholm om du har vägarna förbi någon gång. Den vackra lilla byn är helt underbart pittoresk med havet inpå knuten. Ett perfekt utflyktsmål om solen inte vill titta fram eller om ni bara är trötta på stranden.

Fikakramar från oss idag! Fiffiga Systrar

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sidder og bliver helt nostaldisk er jo selv opvokset i Sverig og hvor man bare kan komme til at savne det når sådanne fine billeder kommer frem.Kram Else

Anonym sa...

Vilken otroligt vacker plats, det känns som att man skulle ta en tur dit...
Kram Birgitta

Nilla Q sa...

Oj, så mysigt och gott det såg ut! Förstår att det är en favorit!

Kram Pernilla

SoCal Helene sa...

Oh, där skulle jag verkligen vilja fika! Det måste jag komma ihåg till nästa gång vi är hemma i Sverige. Carpe Diem!

Johanna Stålros sa...

Så mysigt och pittoreskt. Kram Johanna