onsdag 28 december 2011

Nyårsdukning i vitt och skimrande silver

Nu stundar snart den glittrigaste kvällen på hela året... Nyårsafton! Det finns väl ingen annan dag det skimrar och sprakar så mycket som denna kväll?! Läckra middagar serveras på fint dukade bord, det bubblar i glasen, fyrverkerierna smattrar utanför fönstren och tomteblossen sprider sin fägring i en läcker dessert!
Visst är det väl härligt?! 
Vi älskar när det glittrar och glimmar!

En vacker och inbjudande nyårsdukning kan göras på många sätt... Man kan ta i riktigt ordentligt och göra det avancerat med dyra och lyxiga detaljer...  Men vi väljer istället att visa er en vacker nyårsdukning i vitt och silver där detaljerna är lätta att få tag i och skapa av det som finns hemma i skåpen.Denna dukning är gjord för två personer men går att öka på så långt som servisen och sittplatserna räcker! 

Vi har dukat i vitaste vitt med detaljer i skimrande silver. På varje tallrik ligger en tjock fin servett ihoprullad med hjälp av en silvertråd med stjärnor (sådan som man kan hitta i mataffären). En krispigt vit tulpan förhöjer dekorationen. För att tulpanen ska hålla är snittytan lindad med vått hushållspapper och täckt med glittrande aluminiumfolie. Enkelt och snyggt! 
Löparen på bordet är av överbliven tapet från senaste tapetseringen, bara att rulla ut och klippa i önskad längd... Att använda tapet är ett perfekt sätt att variera dukningen... mönstret och färgen på tapeten kan bestämma temat på dukningen. Ha man ingen tapet hemma går det att hitta udda tapetrullar relativt billigt i färgaffären...
Hela löparen är beströdd av små silverstjärnor, även dessa går att hitta i mataffären. Vi har använt oss av vita blockljus och klotljus och placerat dessa på egenhändigt ihopknåpade silverstjärnor som vi gjort av en bit kartong och aluminiumfolie. Den skimrande silvriga folien gör sig fint i stjärnform...

Alla silverstjärnor glittrar och skimrar så fint tillsammans med det vita och alla tänka ljus.
Enkelt och vackert!

Lås inte fast er vid att hinna köpa en massa dyra detaljer för att få till en vacker dukning. Oftast kan man trolla riktigt bra med det man har hemma och få ihop en strålande fin nyårsdukning!

Har ni något bra dukningstips? Hur gör ni för att gästerna ska känna sig riktigt välkomna!

Silverskimrande dukningskramar till er alla! / Fiffiga Systrar

14 kommentarer:

pepparkakshuset sa...

åh vilken vacker och fiffig nyårsdukning!!
nu blev jag inspirerad;))
ha en bra dag!

kram ELLINOR

anise sa...

VACKERT!!! Så skönt att få vila ögonen på en vacker dukning i Vitt & Silver..Tack för era fiffiga tips..Nu går vi mot ljusare tider..skönt
Kram på er
Anita

Photo by Maria sa...

I år ligger inte dukningen på mig så vi få se om det blir en glittrig sådan =)

Ha en fin dag..

Kram Mia

Linda sa...

Så vackert! Gjorde just ett silver-vitt inlägg själv! ;)
I min nyårsdukning brukar jag ofta använda silverkulor jag haft i julgranen! På en vit duk, och med mycket ljus, så glimmar det så vackert, som ni också skriver!

Kramen!

Linda

Britta sa...

Jättefint!

Unknown sa...

Godt nytt år;) Klem W

Lövkojan sa...

Alldeles perfekt, helt i min smak!
Här ska silverpyntas till nyår :), kram Marie-Louise

Härliga Livet sa...

Så fint och glittrigt. Super bra ide med tapeten. Det gillar jag.I år är det inte jag som står för dukningen så det ska bli spännande att se vad det blir.

Mamma C sa...

Silverstjärnor är så vackert på dukat bord.
Kram mamma C

LyckligaPraliner sa...

Halloj systrarna! Ja ni har helt rätt i det att dukningen inte behöver kosta massor, att man inte behöver köpa dyrt pynt. Oftast har man ju något hemma som man kan använda. Folie går ju använda på kulor av mindre och större storlek också. Det var en bra idè att använda tapet tycker jag. Jag har också tankar om dukningen i år. Vi får inga gäster utan det är bara vi i familjen men det är ju ändå kul att duka fint. Jag kommer nog att använda mig av vitt, silver och vårigt grönt :)

Ann-Louise

fianathome sa...

Så fint!!

Anna at the Doll House sa...

Beautiful.
Wishing you a sparkling New Year's Eve.

Anna

Gunillasljusglimtar sa...

Hej söta töser för gullig kommentar hos mej! Vilken fin nyårsdukning,enkelt o snyggt!GOTT NYTT från mej ♥ Gunilla

Nyanser av vitt sa...

Jättefin dukning systrar. Kram Agneta