torsdag 6 december 2012

Roliga pepparkaksformar..

 
Vi komma, vi komma från pepparkakeland..
Här hemma har vi kommit igång ordentligt med julbaket och både lussekatter och pepparkakor är gjorda och på god väg att redan vara uppätna... dessvärre..
I år fick jag tag i pepparkaksformar som såg ut som Björne och Snigel i Björnes-magasin.. Det gick ju helt enkelt inte att låta bli att köpa dem..
Dessutom letade jag efter något som lillprinsen skulle få i sin adventskalender, och eftersom intresset att hjälpa till att baka med mamma är stort just nu slog jag till direkt. 
 
Så i söndags blev det pepparkaksbak och resultatet blev riktigt kul.
 
 

 
Formarna är köpta på leksakshuset i Oskarshamn.
 
Har ni några roliga pepparkaksformar?
 
Jag hoppas att er torsdag blir riktigt fin och skön.
 
Pepparkakskramar från mig! / Fiffiga Systrar
 
 
 


12 kommentarer:

Unknown sa...

Dom var mysiga,kul att använda lite andra formar än dom vanliga....Jag var och inhandlade Pippi,Lilla Gubben och Herr Nilsson till mitt barnbarn när hon skulle komma hit å baka....:)))) Mys på hög nivå...:)

Kraaaam på er systrars och ha en härlig dag!!!

hönapöna sa...

Vilka söta...
vi har just köpt hela alfabetet. Väl i kassan fick vi reda på att det inte gick att köpa enstaka bokstäver, och då var det ju bara att slå till på hela, annars hade jag fått en besviken dotter.
Så här ska bakas ord!

MammaElva sa...

Jag måste erkänna att jag inte äger en enda form! Men till nästa jul måste jag införskaffa då tjejerna är tillräckligt stora för att uppskatta ett ordentligt pepparkaksbak.

Ha en fin dag! kram

Johanna sa...

Mina formar har ni ju redan sett :) Men dessa var ju de sötaste jag sett.

MirEll sa...

Så söta formar!
Den roligaste formen jag har har jag faktiskt tillverkat helt själv. För ett antal år sedan var jag med barngruppen jag då arbetade i på studiebesök på ett ställe där de tillverkade pepparkaksformar på gammaldags vis och jag fick, till min stora lycka, erbjudandet att prova. Det var fantastiskt roligt och något som jag gärna pysslat med mer. Formen är ett stort får som varje år hänger med vid pepparkaksbaket. =)

Annika GW sa...

Hittade på Ica Maxi en pepparkakshusform. Allt i ett. Två tryck på degen och du har ett helt hus med alla delar! / Annika

Anette Ryan sa...

Sjalvklart har jag kangurur och koalor sa att jag kan gora "australienpeppisar"!! ;-)
Sedan har vi fatt muminformar av vanner som skickat till barnen.
Annars ar det bara vanliga stjarnor och sadant i min jattestora lada av kakformar.
Kram Anette

Kia sa...

Har köpt lite andra formar på ikea förut. Fast de bästa var dom vi hade som små. Var röda i plast med lock eller vad man ska säga och i locket fanns detaljer. Så när man tryckte ut en granform så såg man alla detaljer på granen också. Men de har fått fötter och har försvunnit någonstans. ingen som vet var??

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Fredrikapåvinden sa...

Åh vilka fantastiska pepparkaksformar!!! Annars så gillar jag mina elefant-och älgformar.

Ninette sa...

Vilka roliga pepparkaksformar! Jag har som regel att jag endast får köpa en ny pepparkaksform per år - det svämmar redan över av dom här hemma, men hela tiden stöter jag på nån form som jag inte har och bara måste ha. Min favorit är en husform som min make har gjort åt mej alldeles själv.

memme sa...

Jätte söta. Snigeln är klart läcker =) Jag köpte från formina för 3 år sedan, blandade. Blandade motiv, men en klar favorit blev tåget med lok och vagn. Kul att dekorera sedan, men vi har flyttat och puts väck är alla mina roliga pepparkaksformar =(

Erika sa...

I år bakar jag inga pepparkakor. Yngsta dottern tar över det medan jag sköter lussebullarna.

Glöm inte att tävla hos mig. Sista dagen att knåpa ihop ett rim är i dag - goda vinstchanser, för inte många har rimmat! Kram!