onsdag 5 november 2014

Pysselhörnan som Gud glömde

 Jag har börjat med ett evighetsprojekt!
Kan ni gissa vad...? Japp! Helt rätt! Jag ska en gång för alla bringa lite ordning och struktur bland allt mitt pyssel och skapa en pysselhörna!

Men, tänker ni... har vi inte läst om detta förut? Jodå, det är helt rätt. Men förra gången kom det inte längre än till att det tilltänkta rummet blev ommålat, sedan var det dags att uppfylla vår dröm... att flytta ut på landet! 

 I vårt nya hus finns för tillfället inget helt rum att använda som pysselrum. Dock finns en hörna/del av tv-rummet på övervåningen som jag har tänkt mig som en bra plats för skapande. I nuläget känns det dock som att jag aldrig någonsin kommer dit... till skapandet alltså. Det är sååå mycket grejer att sortera och strukturera. Det ni ser på bilderna är endast en bråkdel av allt jag har! Utanför bilden till höger finns en kattvind som är full av grejer som också ska hitta sin plats. Ni förstår... jag har köpt och fått pysselsaker så länge jag bara kan minnas. 

Bildkälla: IKEA.se
Jag älskar bra och smart och rolig förvaring och jag önskar mig en riktigt mysig och inbjudande pysselhörna. Det ska vara en bra arbetsyta med hurtsar eller skåp under, öppna hyllor på väggen med plats för burkar och lådor, plats att hänga eller lägga tyger, presentpapper mm. En plats att visa upp några fina alster... ja... Ni hör ju!


Jag har en plan! En bra plan tror jag faktiskt och jag har kommit en liten bit med sorteringen. 
Tyvärr är det så att tiden inte riktigt räcker till. Det får liksom bli lite åt gången och då går det ju ganska långsamt...

Men jag lovar er. När resultatet är klart (och det SKA bli klart) ska jag visa upp varje detalj för er här på bloggen!
Då kommer min pyssellycka att vara fulländad!

Pysselstädande kramar till er idag! // Elin  Fiffiga Systrar

Pssst. Hur förvarar ni ert pyssel/hobbumaterial? Lämna gärna en kommentar med tips och idéer!

5 kommentarer:

Annette - MyRoseValley sa...

Hej
Vilket ångestprojekt... Men ett roligt sådant om du väl kommer igång. Jag har jobbat på att organisera min studio i över ett år och fortfarande inte kommit nära slutet. SL¨nagde ner allt i några IKEA flyttlådor och jag har kommit så långt att nästan allt har blivit sorterat men ändå... Far from ready. Jag kanske ska låta mig inspireras av ditt megaprojekt och slutföra studion. Lycka till med ditt projekt. Det kommer att bli superfint och härligt när dte väl är färdigt. Men hur ska du hinna? Nu så här innan jul och allt. Jisses, du är en modig tjej. :)
Kram
Annette

Malin sa...

Vilket projekt! Jag har försökt flera gånger och det går sådär. Fick inhandla en helt ny hylla. haha :) Lycka till!

Ninette sa...

Härligt inlägg! Jag älskar inlägg från pysselhörnor och trots röran så ser det ju så inspirerande ut på dina bilder ändå! Hos mej är det en enda röra så jag har definitivt inte kommit på nån optimal förvaring, än så länge i alla fall, men jag lever på hoppet!

Unknown sa...

Det är precis vad jag har gjort,en hörna i ett rum nere..;)Å det är grymt bra,sen att det ser ut som en rövarkula där ibland är bara kreativt kaos...Å jag gillar det...;))

Lycka till med hörnan å hoppas att vi får se sen hur det blev..;)

Kram/Annelie

House and Garden by Bia sa...

Med guuud så mycket pyssel du har, förstår att du ska göra en pysselhörna, men den får nog bli stor, haha....den där kryddhyllan från IKEA har jag sneglat på, tyvärr så har jag ingen plats för den i köket ;(...passar ju lika bra att ha pysselsaker i ;)
Önskar dej en trevlig helg!
Kram bia