torsdag 1 september 2011

Höstpremiär!


I dag är det höst! I alla fall om man ska gå via almanackan. September är ju den första officiella höstmånaden. Visst sörjer vi sommaren och dess underbart ljumma ljusa kvällar och uteliv men vi ser med spänning fram mot hösten och dess utmaningar och höstliv.
 Höstliv ja, vad är höstliv för er?
För oss är höstliv långa skogspromenader med siktet inställt på svamp och bär, mycket bakande och syltande för nu bär träden frukt och äppelsäsongen kör igång, innekurande med tända ljus och pysselprojekt i mängd och parti...

Vi tycker mycket om hösten. Därför tycker vi att det inte är mer än rätt att det märks här hos Fiffiga Systrar att vi växlar årstid..
Bort med små sommarklänningar och sommarblomster, fram med stickat, svampar och gula löv..

Nu är det tid att kura kära vänner. Så gör som vi, tänd massor av ljus, kryp upp i favoritfåtöljen och fira höstens framfart med en stor kopp varm choklad toppad med vispgrädde.

Hösten är en tid att njuta!

Höstiga årstidskramar från oss idag!! /  Fiffiga Systrar

.  

21 kommentarer:

mrsmerriwhite sa...

just LOVE this pic, so great with the nails ;-.), perfect to the pullover
and I would love to drink this yummy cacao !!
vintage hugs
mina ;-.)

Äventyret framtiden sa...

Hösten är en väldigt skön årstid, där så mycket finns att ta vara på, men också till vila på ett annat sätt än tidigare.
Fin bild!

Karin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken härlig bild, fick sån lust och göra varm choklad. Jag gillar också hösten, men inte vinter. Angående kjolen, jag ska inte bleka mer, är faktiskt förvånad att jag vågade med klorinet.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

HEMLÄNGTAN sa...

Härligt och positivt inlägg om hösten! Det kan verkligen behövas för det är väl den här årstidsskiftningen som är tyngst för de flesta. Jag älskar hösten men blir aningens tyngd över att det är så långt till nästa sommar och trädgårdssäsong.

Älskar er header. Vem gör den? Är det ni som är så duktiga på att rita/måla?

Kram, Jenny

Linda sa...

Visst är hösten underbar, särskilt september! Här har varit en underbar höstdag hos mig med sol och frisk luft! Jag tycker ni beskriver det bra med äppel, svamp och bärplockning samt bak, tända ljus, pyssel och annat mys! Ha det gott! Kram Linda

Marthina, Holmbytorp sa...

Men åh, har ni bytt till en höst-header - den är ju helt underbar! Jag är en riktigt höstälskare, så det känns helt ok idag! Kram.

Signe sa...

Dere er så søte, dere fiffige søstre!
Så koselig med gode ord fra dere, det varmer ♥

Og jeg er helt enig, høsten er en fiiin tid!

Klem,
Signe

Ella på Bråkmakargatan sa...

Mums med varm choklad och vispgrädde. En skvätt päronkonjak i är inte heller fel, kan varmt rekomenderas.

Elisabeth

Johanna sa...

Oj vilken fin höst-make-over bloggen fått!
Du målar verkligen helt fantastiska bilder Emelie!
Ha en fin höststart!!!
Kramar Johanna

Tina sa...

Jag har också plockat fram svampen, he he.
Snyggt nagellack, det gillar jag. Varm choklad med grädde är det bästa jag vet!

kram Tina

Anna sa...

Så höst fint ni har fått det på er pyssliga blogg! Varm choklad är fina grejer det. Själv gör jag mig gärna en fjäll-latte! Ha en strålande dag

Sabelhagens Olivlund sa...

Snygg ny design på er fina blogg! Jag vill ju fortfarande gärna hålla kvar vid sommaren, för nu har det varit varmt och skönt i två dagar! Men jag tycker hösten är mysig, men jag har svårt för just övergången innan det är höst 'på riktigt'. För oss blir det mera inomhusprojekt nu som har fått vänta sedan i vårs då utesäsongen tog över. Golv ska läggas i källaren och två garderober ska platsbyggas. Och så skulle jag vilja tapetsera om i sovrummet...igen...
Kram Maria

Johanna Stålros sa...

Underbara ni!!!! Höstheadren är underbart fin. Jag älskar hösten. Kram Johanna

Linda sa...

Åh vilken härlig mysig höstkänsla ni beskriver! Jag gillar faktiskt också hösten, med stickade sockor och eld i spisen. Enda jag inte gillar är mörkret!
Snygg höst-header!:)

Kram från Linda, som spenderat höstkvällen i lingon skogen!:)

Anonym sa...

Nu är hösten här, men det gör ingenting den kan vara otroligt vacker...
Snygg höst header...

Kram Birgitta

MINA FINA RUM sa...

Hej!
Tack för fina kommentarer på min blogg, kul att ni tittade in! Vilken färgsprakande och inspirerande blogg!
kram Malin

Sara sa...

¡Qué bonita la nueva portada de vuestro blog!las ilustraciones son muy divertidas y están genial,gracias por vuestros comentarios en mi blog son muy cariñosos.Me encánta el otoño es mi estación del año favorita,yo nací en otoño y creo que es ideal para disfrutar de la naturaleza.Muchos saludos desde España.

Charlie sa ... sa...

Vilken skön höstkänsla här!!! Gillar!

Det är så skönt att gå in i varje årstid och få cocoona, njuta av naturen på ett annat sätt, baka, sylta och dricka varm choklad med MYCKET vispgrädde.

Jag blev sugen nu!

Petra / Popetotrora sa...

För min del hade det gärna kunnat va sommar lite till. Men med den där bilden får ni ändå hösten att se lite mysig ut. :-)

Fiffiga Systrar sa...

Ni ska veta vilken otrolig kick det är för självförtroendet med allt fint ni skriver om oss! Det är så fantastiskt roligt att läsa alla era fina hälsningar. Att ni gillar det vi gör är helt suveränt! Ni ger oss massor av inspiration till att hitta på nya projekt, både små och stora.

TACK för att ni finns hos oss!

KRAMAR från systrarna

Malin sa...

Mmmmm.....varm choklad! Hur gott är inte det!
Kram Malin