tisdag 8 november 2011

Köksförvaring

Är det inte bara så svårt att lyckas få plats med allt i ett kök? Hur man än gör så finns det för lite skåp och för lite lådor. Det blir överbelamrat med matförpackningar och porslin i varenda litet skrymsle vilket gör att det också blir stökigt och svårt att hitta det man behöver.

I köket vill jag ha det välplanerat och smart men det ska ändå vara snyggt och inbjudande för ögat. Det ska vara en fröjd att laga mat och baka och pyssla i köket. Grejerna ska vara nära till hands och synas tydligt vad det är så jag slipper leta i hundra år för att hitta det jag behöver just precis då. För så är det ju i köket. Det man behöver behöver man oftast på direkten.

Som ni alla vet så älskar jag att förvara och sortera och organisera! Jag har, precis som systern min, mängder av burkar i olika storlekar och former, färger och mönster för olika ändamål överallt i huset. När det gäller organiserings-intresset är ju köket helt suveränt! Mängder av matvaror att förvara. Men vet ni? Jag tycker det är svårt att få till bra förvaring i köket. Eller egentligen.... bra förvaring är nog inte så svårt... om man gillar plastburkar. Men! Problemet är att jag inte gillar plastburkar! Jag vill ha praktisk förvaring men den ska vara snygg också! Det är så viktigt för mitt välbefinnande!

Jag vill inte ha plast! Jag vill ha genomskinliga snygga glasburkar i olika storlekar! Det är så fint och med hjälp av dem ser jag direkt vad som finns i burken och exakt hur mycket det är kvar. Det blir lätt att hitta och lätt att få en uppfattning om vad som behöver handlas hem. Det mesta kan förvaras snyggt i glasburkar... Olika mjölsorter, ris, socker, pasta, havregryn, müsli, kakao, te, kryddor... Mina burkar är tätslutande och håller därför både fukt och småkryp borta. Perfekt!

Förutom mina gamla karamellburkar använder jag mig mest av IKEA-burkarna Burken och Slom. De är billiga, tätslutande, finns i många storlekar och så är de jättefina.

Dock har de ett fel!
Ingen av serierna har en burk som är tillräckligt stor! Ingen av dem rymmer ett helt mjölpaket! Det blir lite över och det tycker jag är så irriterande! Jag förstår faktiskt inte varför de inte gjort den största burken bara aningen större... så synd!


Jag behöver er hjälp!

Jag skulle verkligen vilja ha stora fina glasburkar! Vet ni var man kan få tag i det? Några som inte kostar skjortan men som är fina i formen och som rymmer ett helt mjölpaket... eller ett helt paket med flingor... Alla tips jag kan få är välkomna!! Allra mest toppen är det ju om de går att klicka hem via någon av alla fina nätbutiker.

Att förvara smart är bra. Att förvara smart och snyggt är lycka för mig!

Glasburkletande kramar till er alla! / Elin   Fiffiga Systrar


14 kommentarer:

fia sa...

Nä men titta så fint . Jag har sådan oreda i skafferiet... Men glasburkar det har jag ju en del . Nu när jag ser ett färdigtresultat så är det bara att sätta i gång.
Tackar för en bra blogg och för tipset.

Jenny sa...

Vilken härlig ordning och reda. Skulle jag behöva ha :-)

Dom här burkarna är ganska stora, 1,5 liter iaf. Finns här -> http://www.broarne.se/butik/shop/koeket/stora-glasburkar-med-svart-skruvlock-madam-stoltz/p_6036.html

Större verkar rent hopplöst att få tag på ...
Lycka till i letandet
Jenny

Unknown sa...

Hejsan,vi har Dollar stores här som har massor med prylar till kanonpriser,jag bor i Hälsingland...Beror ju på vart ni bor för den finns bara från Gävle och uppåt...;))

Kram och lycka till med sökandet!

Familjen R sa...

Hej!
Jag kör samma burkar som du, men tycker även som du. Att de gör den största för liten. Hatar när det blir en skvätt kvar i paketen. Är för "snål" för att slänga det och då blir jag arg när jag ser den nästan tomma paketet i skafferiet. Suck.
Däremot älskar jag dina gamla karamellburkar, finns de att få tag på nuförtiden eller har du hittat dem på loppis eller liknande? Väcker minnen från Pippi Långstrumps godisaffärs avsnitt ;)
Trevlig kväll/Malin

Jenny sa...

Hejsan! Så fin förvaring, jag håller på att samla burkar jag med, hittar på loppis ibland... Idag hittade jag en 2-liters med porslinslock =) Vet inte vad jag ska ha i än.
Ha en fin kväll, kram Jenny

Anonym sa...

Det är snyggt med glas burkar, och lätt att se vad man har i den...

Kram Birgitta

Unknown sa...

Hei. Skulle ønske jeg kunne ha så god orden...kanskje jeg må ta meg sammen og rydde i skuffer og skap en dag;) Takk for alltid koselige kommentarer inne hos meg, klem fra Norge

annashusidingtuna sa...

Hej!
Glasburkar är verkligen fint, jag har funderingar på att ha våra framme på kökshyllorna, vi får se hur det blir med det.
Jag har köpt en jättestor glasburk på icamaxi som vi brukar ha muslie i och i den borde ett mjölpaket få plats kolla där de har mer än man tror.
Kram Anna

Johanna Stålros sa...

Jättefina gamla karamellburkar;) Kram Johanna

Maria sa...

Håll utkik på second hand. Jag har en sån klassisk glasburk med gummiring och lock med spänne. Den är jättestor, antagligen till inläggningar av olika slag.

Susanna sa...

Hejsan

ja med söker större burkar...varför är de så små??
fattar inte det??

ha en bra dag
sussi

Tessa sa...

Åhlens har jättefina burkar, som gamla syltburkar, i olika storlekar och den största är 2 liter.

Elina sa...

Det blev verkligen snyggt. Jag måste också ha allt i tätslutande burkar sen vi fick in småkryp med en müsli vi köpt. Tyvärr blir det mycket plastburkar. Jag hittade en jättebra burk på coop som exakt rymmer ett paket med 2kg havregryn. Den är i glas och har spännlock och gummiring. Den är dessutom fyrkantig vilket gör den enklare att få in i skåpen.

Fiffiga Systrar sa...

Hej kära vänner!
Tusen tack för alla bra tips!!

Jag ska genast ge m iväg iväg och leta! Tyvärr är utbudet av inrednings- och köksbutiker oerhört begränsat här i närområdet men Ica Maxi har vi iaf och glas med spännlock låter ju perfekt.
Coop kollade jag i lördags men där fanns inget sådant. :-(

Burken på broarne var ju superfin! Dock är den nog för liten... de jag har från IKEA är på 2,2 l och ändå för små.

Loppis är ju absolut suveränt! Dock kräver det lite mer letande och jag skulle vilje ha dem NU! ;-)

Tack, återigen, för er suveräna hjälp! Ni är bäst!

Ha en finfin dag!

Kram Elin