fredag 23 december 2011

Gå-bort-presenter till julens alla kalas


Dan-före-dopparedan! Nu är den verkligen här! Imorgon är det julafton och dags för en hel massa mysigheter!

Till julens alla kalas vill vi gärna ha med oss någon mysig gå-bort-present. För oss känns det inte bra att komma tomhänt när någon jobbat och slitit med mat och mys. Något som verkligen brukar vara uppskattat att ge bort är hemgjorda presenter... och då gärna ätbara sådana.

Såhär dan-före-dopparedan vill vi därför tipsa er om några välsmakande och vackra presenter att ge till värden/vädinnan på kalaset!

Vad sägs om lite smarrig Limekola?! Den är riktigt fräsch i smaken men ändå sådär söt och seg som en kola ska vara. Vira in kolan i bakplåtspapper och fyll en fin köpt eller hemgjord presentpåse som dekoreras lite extra. Vips har ni en gåva som är enkel att göra, vacker att se på och lite ny i smaken såhär vid jul.

Vårt nästa tips är en Tomtegröt-strut. Det är en riktigt mysig present så här i jultider. En vacker strut med ett härligt budskap på, vackra spetsar och så fylld med en påse grötris och ett litet recept på hur du får till den perfekta tomtegröten... eller varför inte ett recept på smarrigt apelsinris. Struten går att variera i oändlighet... bara fantasin sätter gränser. Fiffiga va?!



Om man inte har tid att koka kola, eller vika strutar är den perfekta presenten ett helt gäng med läckra maschmallows- eller juleskumsklubbor. Trä skumgodis på grillpinnar, smält chokladen och förbered eventuella smaksättningar sedan är det bara att sätta igång och doppa och dekorera. Precis som vi sagt innan... ett riktigt "Latmaja-godis" som är helt suveränt gott! Slå in klubborna i cellofan så är gå-bort-presenten fixad i ett nafs. Uppskattad blir den garanterat eftersom det är något ni gjort själva och något som smakar underbart gott!

Vill man inte ge bort något ätbart passar dessa frostiga ljuslyktor perfekt! Lyktorna gör man på ett kick och de ger ett härligt vintrigt intryck när de lyser.Allt som behövs är tomma och rena glasburkar, lim av något slag, strösocker, kanske lite fina band och sedan en gnutta fantasi. Klart!

Ja, ni käraste läsare, hoppas vi kunnat inspirera till mysiga presenter till era fina julkalas-värdar! Eller kanske är det så att någon kommer med en fin present till er istället?! Det är ju riktigt trevligt det också!
  
Vi önskar er en riktigt fin dag och en supermysig uppesittarkväll, fylld av allt det som just NI vill ha denna väntans- och förväntans dag!! Mys på riktigt ordentligt tillsammans med era käraste!
Fullproppade presentkramar! / Fiffiga Systrar


10 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Tack för all fin inspiration ni delar med er - Ha en riktigt skön Jul!

Unknown sa...

GOD JUL till er söta systrar och TACK för all inspiration och glädje ni delar med er...;))

JULKRAMAR från mig till er!!!

LyckligaPraliner sa...

Å de var riktigt bra fina tips! Tack så mycket och ha en riktigt fin GOD JUL med era nära och kära!! :)

Julekram Ann-Louise

Johanna sa...

Åh vad massa fint!
En riktigt god jul önskar jag er!

Cajsas Faster sa...

God Jul// Marie

Vardaxlyx sa...

Jag vill önska er en riktigt trevlig Jul!
Kramkram

Rapport till Vänfors sa...

Tillönskar er en fiffigt god jul:)
Kram Annika

Hem och Harmoni Marie sa...

Önskar er en underbar jul! Igår kom julstrumpan och den var precis så fin som jag föreställt mig, tusen tack!

God jul kram!
Marie

Mamma C sa...

En riktig God Jul till er.
Kram Mamma C

Fru N. sa...

Såmånga goda tips :o)!
TACK!