fredag 5 augusti 2011

Mårbackan är mig trogen..


Jag har inga gröna fingrar. Det är faktiskt så hur mycket jag än försöker förneka det! Jag älskar växter och blommor men tyvärr går de alltför ofta en grym död tillmötes när de får flytta hem till mig. Jag glömmer bort att vattna de små liven och så när jag väl vattnar så dränker jag de istället..  Inte, inte bra om man är blomma..


Men det finns en blomma som är mig trogen i alla lägen och som varje år lurar mig att tro att jag faktiskt har lite gröna fingrar, om så lite lätt ljusgröna..
Mårbackan! Älskade sköna pelargon. I flera år har jag nu lyckats att övervintra mina ståtliga pelargoner. Varje år tror jag att de dött av min obarmhärtiga frånvaro med både vatten och näring under flera mörka vintermånader, men till min glädje och förvåning spirar de lika troget varje vår!

Vad är då receptet på min framgångssaga? Ja man ska tydligen ställa ner de små liven i källaren när mörkret kommer och så ska man helt sonika glömma bort deras existens under vintermånaderna och på sin höjd ge lite vatten en gång när man råkar gå förbi och sätter i halsen för att man glömt bort de helt och hållet...Så framåt vårkanten ( i år lyckades jag glömma de till april och det var nog lite väl länge) plockar man upp de och beskär de och så får de stå i ljust fönster tills de börjar spira. Då planterar jag om de i större krukor.

 

Detta brutala sätt är ingenting jag har läst i någon bok eller så men som ni ser så blommar mina pelargoner ståtligare och ståtligare för varje sommar. Nu är de 4 år gamla och visst måste det innebära att de tycker om min tuffa behandling.. 5 stycken vita och rosa pelargoner har jag klarat så länge.. De vita är minsann en liten kinkigare sort men de blommar i varje fall.


Så med detta som bevis så tänker jag fortsätta att lura mig själv att jag minsann har gröna fingrar och kan det här med växter..
om de så bara är lite lätt ljusgröna..

Önskar er en härligt solig sommarfredag!

Pelargonkramar från mig! / Emelie  Fiffiga Systrar

13 kommentarer:

Marthina, Holmbytorp sa...

Och jag har för första gången lyckats få en mårbacka att överleva mer än en vecka! Undrar om den klarar sig fram till vintern? Har heller inga gröna fingrar... men en granne som kan ALLT om blommor, henne kan man alltid fråga om tips! Kram!

Johanna Stålros sa...

Ja det är banne mig inte lätt att tillfredställa de små liven....;) Trevlig helg. Kram

Kamilla sa...

Grattis till dina fina mårbackor! Lite gröna fingrar har du ju bevisligen:) Man blir lite extra glad och stolt när man lyckats övervintra dem dessutom.

Kram på dig

Sara sa...

Creo que los geranios es de las plantas que más me gustan,blancas y rosadas mis preferidas pero el excaso de agua no las gusta y creo que yo he ahogado a la mia,saludos.

LOPPISLIV sa...

Min favorit blomma!! Älskar mårbacka pelargonior, tycker det är ett måste i det lantliga hemmet :-)) Fin fredag. Kram Paula

Anna Vattenkanna sa...

Bevisligen har du ju gröna fingrar, åtminstone pellisfingrar! Kul att du hittat ett sätt som både du pch pellisarna trivs med.

Kram Anna Vattenkanna

**Sanna** sa...

Det verkar som du har lite grön fingrar i alla fall.
Vet inte riktigt hur jag hittade er blogg, men hit kom jag. Så nu ska jag fortsätta att kika runt här - jag lär återkomma!
Ha en fortsatt fin fredag & en härlig helg!
Kram

Anonym sa...

Det är lättare med blommorna ute än inne...
Kram Birgitta

dagdrömmar i vitt sa...

Hihi låter som jag tills nyligen. Jag börjar så sakta få gröna fingrar,,, fråga inte hur. Men kan jag så kan du, hihi
Lycka till <3
Kramkram / nettan

Anonym sa...

Har redan planerat att mina mårbacka pelargoner ska få sova hos dig över vintern!
Kramis mamsi!

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Du HAR gröna fingrar!! :)

Fiffiga Systrar sa...

Tack för ert fantastiska stöd om mina ljusgröna fingrar!! Jag blir så glad! kraaaaaam

Anonym sa...

Hey! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.
Would you be interested in trading links or maybe guest authoring
a blog article or vice-versa? My site covers a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
If you might be interested feel free to send me an
e-mail. I look forward to hearing from you!
Great blog by the way!

Also visit my weblog cellulite treatment cream