torsdag 25 oktober 2012

Pysselrummet


För tillfället är det lite galet i mitt liv. Vi ska flytta och flyttkartonger och sopsäckar trängs i vårt hem.
Lägg så till en tvåårig busunge och stor lurvig hund till det så förstår ni att jag har häcken full så att säga..
Det här med att packa ner sitt liv i kartonger är lika problematiskt varje gång. Huuuur mycket saker äger man egentligen?! och hur mycket av de sakerna använder man?
Varför är det så många grejer som måste sparas trots att dem inte använts? Skolkataloger, betyg, de gamla dagböckerna..
Det är först när man kommer till det läget att man måste tömma ett helt hus som man inser att man faktiskt äger de här grejerna och att man återigen är för blödig för att göra siga av med dem...

Det svåraste rummet att packa ner i kartong är mitt älskade pysselrum.
Jag har väntat in i det sista men idag var det tvunget...
Tänkte att jag skulle visa det för er så jag knäppte några bilder på dem hörn som inte var flyttstökiga.


På hyllorna trängs sånt som gör mig kreativ och glad. Garn i härliga färger, stickor och virknålar, knappar, scrapbookingblock, mina tavlor och annat smått och gott.


Mina stickor och virknålar fick leva sina liv i en vanlig glasburk som jag virkat ett fodral till.


 Mina garnnystan (en del av dem så att säga) förgyller min tillvaro i en loppisfyndad brödburk.
Praktiskt och dekorativt.

Mininystan för virkning trängs i godisburken med virkad ros som dekoration på locket.Gamla burkar har jag mååånga och det finns alltid något att lägga i dem.. På skrivbordet  finns det en där mina band och mina julkort trängs i en saligt kreativ röra.


En liten bit av skrivbordet med skymt av symaskin får ni se. Resten av skrivbordet var vid fotograferingens stund överbelamrad med stryktvätt.

Så där har ni en liten bit av mitt hjärta, en liten del av mitt älskade pysselrum som i skrivandets stund bara består av tomma hyllor och deppiga flyttkartonger.

Om det blir något pysselrum i nya huset?
Jag ska strida för det... För vart ska jag ta vägen med alla mina projekt och kreativa infall om jag inte får ha ett pysselrum...
Fortsättning följer.... ;)

Jag önskar er en riktigt härlig dag!

Flyttstädande kramar från mig. / Emelie  Fiffiga Systrar

P.s Eftersom livet är så galet intensivt just nu hinns det inte med så mycket besök hos er och eller kommenterande på andra bloggar. Vi hoppas att ni förlåter oss för det..


8 kommentarer:

FruNeroLindström sa...

Ja, när man först ska börja packa tänker man ofta...."men det går ju fort, så mycket har vi ju inte". Men sen inser man.
Vi har fortfarande mycket kartonger som inte är uppackade, endel innehåller saker som ska upp efter renoveringen....men en del innehåller också sådant som man inte "kan" slänga, som skolkataloger och dagböcker ;)
Hoppas ni får en mysig Torsdag, trots flyttkaos Kram Malin

MirEll sa...

Önskar jag hade så fin ordning på mina pysselsaker. Här ligger allt i en salig röra utspridda över hela huset. Det mesta visserligen i skåp och låder men jag önskar att jag hade ett rum där allt kunde vara samlat och lättöverskådligt. Lycka till med flytten! /Linda

Unknown sa...

Att flytta är både roligt å jobbigt,det absolut roligaste är ju att komma in i det nya å få börja möblera å pynta å så...;)))

Ha en bra dag nu trots röran..;))

KRAAAM!!

nattugglan sa...

Så mysigt du har det på din hylla.. Ja fy för att flytta.. jag ha ju inte flyttat på 35 år.. så nu finns det massor som ligger o "skräpar".. o det har jag insett nu att jag aldrig kommer att använda..så med bestämda tag så la jag det i en väska som kommer att hamna på loppisbordet så småningom.Och sen va det plötsligt mycke mera rum på min bänkskiva..i mitt "råddrum"...Men i mitt syrum där är det en salig kreativ röra!!
Jättefin plåtburk att ha garnnystan i!!ha en bra flyttdag..el ska man säga packdag!

hönapöna sa...

tänk jag vet precis vad du menar... vi har precis packat upp vårt liv ur de där kartongerna. Och självklart följde för mycket saker med till nya huset.
just nu ser mitt pysselrum ut som ett bombnedslag, men snart så... typ.
Lycka till med flytt & rensning!

Johanna sa...

Ja, det bästa och sämsta med att flytta är just det faktum att man inser hur mycket saker man har, och vilka saker man har glömt av att man har ;) Men i viklet fall gillar jag verkligen din pysselhörna, det är något inspirerande med att se hur andra pyssar. Ha det bra och lycka till med packningen!

Slow-Eva sa...

Vad fint! Just en sån brödburk finns i farmors gamla stuga :)

Malin på pastill.nu sa...

Verkligen jättefint! Så mysigt! Och jag hinner inte heller med nånting just nu. Galet..