fredag 2 september 2011

Gå-bort-present till en kär vän

 Häromdagen hade vi, syster och jag, nöjet att vara bjudna till vår fina vän (väninna kanske det heter).
Vi hade blivit lovade mat och fika och en massa mys och precis så blev det. Supergod mat och fika och en hel jättemassa mys och prat om allt. Tack käraste vän för en riktig toppendag! Det är så härligt att träffas bara tjejer ibland... Särskilt med personer som man känner att man kan vara helt sig själv med. Mysa och blarra om sådant som killarna inte tycker är så roligt, pyssel t.ex, som vi älskar alla tre :-) Nu var i och för sig två små killar med och även en liten tjej, systers lilla Valter och väninnans tvillingar Ture och Elin, men de killarna är ju ännu så länge så små så de deltar inte i samtalet utan sitter mest och myser och skrattar. 

 När man är hembjuden till någon är det ju roligt att ha med sig en liten gå-bort-present. Eftersom väninnan älskar färgen turkos ville vi gärna ge henne något i den färgskalan. Jag plockade därför fram mina fina papper från Rice, ett par glas i passande storlek, tapetlim och pensel och satte igång att decoupage-pyssla. 

De helt vanliga glasen blev turkosa härliga ljuslyktor. Det fina pappret passar bra just till ljuslyktor då mönstret gör att det blir ett härligt spel av ljusets låga. För att dekorera lite extra limmade jag fast ett spetsband i både över och underkant. Jag provade med lite andra band i olika färger och mönster men det blev helt enkelt för mycket. Pappret är så fint i sig så jag ville att det skulle framträda tydligt. Ett spetsband däremot livade upp lyktorna lite lagom diskret.


Det är så roligt att ge bort! Extra roligt när man märker att mottagaren blir genuint glad! Då känns det som man lyckats!

Just gå-bort-presenter är riktigt kul att ge tycker jag, för det går att hitta på trevligheter ganska enkelt. Det är inte så att jag alltid känner att jag måste ha med mig något när jag går bort, men visst känns det lite extra trevligt.

Brukar ni ha med er någon gå-bort-present och i sådana fall vad?

Idag är det fredag och det känns så skönt! Helgen stundar med en massa härligt! Lite fredagsmys, ledig tid tillsammans, fint väder ska det bli och så är det auktion på söndag. Åh vad det är härligt med helg!

Fredagsglada presentkramar till er alla! / Elin   Fiffiga Systrar


11 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Så fin den är.

Tina sa...

Att få en sådan present måste vara kul!
Känslan och tanken bakom är så fin, lyktorna med!

Kram o trevlig helg/Tina

Louise Backskär sa...

Tack för dessa ljuslyktor! De passade mig perfekt, älskar ljus och färgen turkos och att de sedan är tillverkade av fiffiga systrar är ju superkul! Snyggt mönster var det också! En mycket trevlig present!!
Det var härligt att ha er här och jag hoppas att vi ses snart igen.
Ert nya höstutseende är toppen. Härliga höstfärger och en klockren bild på er!
Massa fredagskramar från mig, Ture och Elin

Lotta sa...

Gulliga lyktor, de blir säkert mysiga att tända! Kram Lotta

Hildas hem - Sofia sa...

Turkost är en av mina absoluta favoriter - så jag hade också blivit glad för de där. Superfina! :)

Jag önskar er båda en fin kväll!
Kram Sofia

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken fin present, att få något egengjort är så kul!
Kram Maria

Johanna Stålros sa...

Så perfekt present- jag skulle ha blivit överlycklig!!! Önskar er en fin fin fredagskväll. KRAM

LOTTAS HOME sa...

Vilken toppen present!
Lyktor kan man ju aldrig få för många av, ler.
Härlig, mysig helg till er!
Kram ♥

Anonym sa...

Vilken fin present, förstår att hon blev glad...

Kram Birgitta

Familjen R sa...

Hej och kul att ni/du tittat in hos mig med en fin kommentar. Jag va ju bara tvungen att kika in här då mé ;).
Blev genast nyfiken på det är för slags papper du använder för ljuslyktorna. Går det med tapet, eller är det för tjockt, för att ljuset ska lysa igenom?

Louise Backskär sa...

Måste berömma era fina ljuslyktor igen! De står på vårt köksbord och varje morgon lyser de upp de numera lite småkyliga mornarna. Jag är helnöjd att vara ägare av dessa!
Ha en skön picknick-dag!
Kram