lördag 8 oktober 2011

Lycka är att ha en farmor



Att vår farmor Greta är en klippa i köket det har ni nog förstått vid det här laget. Varje vecka är vi bortskämda med att få komma och äta underbart god mat hos henne. Köttbiffar, ärtsoppa, rotmos, spännande orientaliska kycklingrätter och så förstås underbart goda såser!
Vi vet att vi är lyckliga varelser som har en sådan pigg och duktig farmor. Därför tyckte vi att det inte var mer än rätt att hon skule få ett helt inlägg här hos oss.


Något som vi längtar till varje höst är farmors fantastiskt goda tomatchutney på gröna tomater. Den går bara att göra så är års eftersom det är nu som de gröna omogna tomaterna börjar säljas.
Bara för att den är så väldans god och bara för att vi tycker om er så mycket så delar vi med oss av hennes recept här idag..


Så med detta vill vi tacka vår söta finaste farmor Greta för allt stöd, all glädje och all underbar mat du ger oss!
Det betyder så mycket!

Så kära läsare, har ni en mormor eller farmor eller morfar eller farfar eller moster eller faster eller någon annan som alltid finns där så glöm inte att berätta för de hur mycket de betyder för just dig!

Vi önskar er en härligt höstig lördag!

Gröna tomatkramar från oss!  /  Fiffiga Systrar




16 kommentarer:

Sandypants sa...

Lycko er som har en sådan pigg och go farmor!! Håller verkligen med er om att man ska säga till de som står en närmast hur fina de är medan man kan, spread the love!!! :-D
Höstiga kramar!

detvitapepparkakshuset sa...

godmorgon eller förmiddag hihi

vilket smarrigt recept det ska jag prova men var köper man gröna tomater?? på torget?

vilken mysig farmor ni har och visst är det så att man ska vara rädd om dem! mys på!!

kram ellinor

Familjen R sa...

Jag är jätteglad att min mormor och morfar fortfarande är vid livet. Även fast de är över 90 är de ovanligt pigga och friska. Min mormors köttsoppa är nåt av det bästa jag vet, måste få det receptet innan hon dör. Eller iaf ärva hennes kokbok, det hade varit underbart. Jag ska bli precis som min mormor när jag väl blir mormor..den snällaste och sötaste i världen! Som alltid dukar fram fika när man kommer.
Ps. Angående Ulriksdal, så fick vi skörda själva det som va färdigt i grönsakslanden. Priser och det som är skördefärdigt lägger de ut på sin hemsida. Hur bra som helst. Hoppas ni får åka dit och botanisera någon gång, så fint där!
Ha en mysig lördag!

Elisabeth sa...

Hej, ja det önskar jag ofta att man i vuxen ålder hade sina mor- och farföräldrar kvar. Idag hade jag nog uppskattat min farmors fantastiska mat på ett helt annat sätt, kram från västkusten!

Joanna Björkqvist sa...

Visst är det underbart med dessa härliga släktingar! Så inspirerande!

Min mans farmor fyller 101 år om en månad och hon bor fortfarande i eget hus och är förstås glasklar i knoppen. Varannan vecka kommer hemtjänsten och städar två timmar. Allt annat gör hon helt själv, t ex lagar all mat...

Kamilla sa...

Vilket fint inlägg! Kram på Er

Lottzy sa...

Verkar som en suverän chutney. och farmor...

hälsningar Lottzy

Johanna Stålros sa...

Ja det är lycka det;) jag blev lycklig av receptet;) tack. Önskar er en jättefin lördag. Kram Johanna

Vardag och flärd sa...

Det var ett rart inlägg!
Kram Eva

Anonym sa...

Ett härligt inlägg... Min mormor är borta sen länge, men jag kommer ihåg hennes efterrätt med ströbröd, äppelmos och frukter... mums.

Kram Birgitta

Sara sa...

A mí todavía me queda una abuela pero ya está muy mayor para cocinar pero me acuerdo del membrillo tán rico que nos preparaba en otoño.Las abuelas son un tesoro.Muchos saludos de Sara.

Photo by Maria sa...

En sådan mormor har jag fast vad det gäller bakning.. Hon är drygt 90 år och bakar ofta fortfarande.. =)

Det här receptet skall jag testa.. Har aldrig sett gröna tomater i våra butiker men skall kolla efter dem, hoppas jag hittar..

Tack för att ni delade med er..

Kram Mia

Fiffiga Systrar sa...

härligt att så många ska testa receptet. Gröna tomater brukar gå att köpa på torget! lycka till! kramis

Postadress Torslanda sa...

Så mysigt! Och vilken förmån att få ha henne nära.

Anna sa...

Farmödrar är fantatiska! Heja dem! Jag har insett att de också har allt som jag vill önskar och vill ha. Kruskavlar, mandelkvarnar och stickor! Ha en fin vecka!

Viagra Online without prescription sa...

wow receptet ser verkligen fantastiskt, jag har smakat inte detta ännu, men jag skulle vilja prova det här receptet på min nästa äventyr i mitt kök, tack för receptet,