tisdag 18 oktober 2011

Raggsockor på..


Nu är det dags att dra på sig raggsockorna igen. Termometern har varit under nollan ett flertal nätter här på östkusten.
Raggsockan har alltså åkt fram ur garderoben för att användas flitigt i några månader. Kyliga mornar värmer de frusna fötter när det tassas fram på kalla golv och i kängorna är de ett måste så här års.
Det härliga med modet nu är att det är coolt att klä sig varmt. Vi minns alltför väl när man skulle vara ung och cool och ingen bar mössa som var under 60 år eller över 10. Huttrande stog man och väntade på bussen i snöstorm med sina tunna stövlar och bara huvuden, men cool var man... sedan hur snyggt det var med knallröd näsa och blåfrusna händer är ju en annan femma..



Nu är det dock inne att klä på sig.. Farväl till istappar i håret och isiga tår, välkommen till stickade mössor, grova vantar och raggsockor i kängorna.
Dessa raggsockor ja, vi är något av raggsocksnördar ska ni veta. Vår farmor och mormor har fått leverera otaliga sockor i alla möjliga former och storlekar under åren. Det senaste paret är de söta små brunmelerade, stickade till lilla Valter av farmor Greta i en hiskelig fart. Så underbart söta tycker vi att de är.

Vi önskar att vi också kunde sticka raggsockor och det kan vi säkert om vi försöker, men eftersom det är ont om tid och vi är bortskämda med att få de levererade till dörren så blir det liksom inte av..

Så hos oss behöver inga små fötter frysa i vinter.
Raggsockorna på... Vi är redo.

Hoppas ni får en härlig dag kära läsare!

Raggiga kramar från oss! / Fiffiga Systrar

Vill du sticka raggsockor? Klicka här!

23 kommentarer:

Linda sa...

Härligt härligt med raggsockor! Sån lyx att få dom levererade på löpande band! Här hos oss är det ag som är leverantören, men det är ju roligt det också, ved skulle jag annars göra?!;)
Skönt är det i varje fall att inte behöva frysa om fötterna.
Ha en skön tisdag!

Kram Linda

Kickan Style sa...

Härliga raggsockor!!
Och tack för tipsen om rosorna!
Ha en fin dag!

Kristina

Johanna sa...

Det är underbart med raggsockor! Jag har ju min mamma som stickar i parti och minut, men raggsockor har hon inte riktigt fastnat för.
Jag har köpt hem raggsocksgarn och sitter och tittar på det emellanåt men än har jag inte fått tummen ut att ge mig på utmaningen.
Ha en fin härlig höstig dag!
Kram

Tina sa...

Raggsockor kan jag inte heller vara utan, mamma stickar för fullt nu! Men de får inte vara stickiga eller klia..

kram

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron kära systrar! Tack för titten inne hos mej,det värmer såå..Kul att hitta till er trevliga blogg! Jaa om man ändå kunde detta med hälen att sticka,hihi men man är aldrig för gammal att lära sig! Ha ju stickat pippimössor nu snart på löpande band till barnbarn O DERAS MAMMOR!!Ha en bra dag syns gärna igen Kram Gunilla

ELINAS inspiration sa...

Så fina raggsockor vill jag också ha! Håller med om att det är tur att det är coolt att klä sig varmt. Men för egen del hade jag nog gjort det ändå - ett ålderstecken ;)
Ha en finfin höstdag!
Kram
Ann-Sofie

Anna Vattenkanna sa...

Pyttedyttiga små raggsockor - så söta!

Kram Anna Vattenkanna

Marthina, Holmbytorp sa...

Mysigt - fina sockor och ljuvliga små bebisfötter! Kram, Marthina

Vardag och flärd sa...

Jag minns så väl när man hade nylonstrumpor och skulle hem från dansen på natten, strumporna frös fast på benen, att man klarade det! Nej, det är verkligen skönt att det är inne att klä sig varmt även när man är i en viss "cool" ålder.
Raggsockorna är så fina och jag önskar jag hade tid att sticka.
Kram Eva

Elin sa...

Visst är det väl härligt när man får sockor stickade av kära släktingar. Att sticka ett par till mig själv står på "att göra listen" det är verkligen kallt på golvet här hemma nu och jag har just insett att jag inte äger ett enda par sockar i vuxenstorlek!

Ha en fin dag!

Petra-Lantlig Charm sa...

Jag lärde mig förra året å stickade massor av sockar, hihi. Det är såå roligt å skön avkoppling så prova ni när ni sitter framför tvn nu i höst.

De där brunmelerade var ursöta! Antar att det är ett raggi garn men snälla kan ni inte ta reda på vilken färg det är, min son vill med ha sådana :))

kramar Petra

HEMLÄNGTAN sa...

Här är en till som blir bortskämd med stickade raggsockor. Min mamma älskar att sticka och jag tar tacksamt emot!

Hoppas allt är bra med er!
/Jenny

LOTTAS HOME sa...

Underbara raggisar!
Är sugen på att sticka själv, men det gäller att hinna med allt man vill göra, ler.
Ha en fortsatt bra dag!
Kram Lotta ♥

Cajsas Faster sa...

Har köpt garn och tänkte börja sticka, får se om jag orkar... en socka går ju an men sen ska man få den andra likadan...

Det blir nog bra!
Kram marie

Cajsas Faster sa...

Nu blev jag visst er 100:ade följare:)

Johanna Stålros sa...

Underbart med raggisar- fick själv fyra par av mamsen häromdagen;) Kram Johanna

Anonym sa...

Det finns inget så skönt som hemstickade raggsockor...

Kram Birgitta

Linda sa...

Vilken härlig blogg ni har! Tack för inspirationen! :)

Photo by Maria sa...

Raggsockor på är det här med, så gott för kalla fötter..
Önskar med att jag hade kunnat sticka raggisar, och som ni skriver så kan man ju säkert om man bara lägger den sidan till..

Ha en fin natt och en bra onsdag..

Kram Mia

Allt och/eller Inget sa...

Samma här; raggsockpr på jag får levererat från min mor, det är sån lyx när msn bara kan beställa sådär enkelt. De små bevista mönsterstickade du visar var väldigt fina! Kram

Anonym sa...

Mysig blogg ni har och så fina raggsockar.

Kram

anise sa...

Jaa...så skönt med raggisar nu när det är lite svalt på golven...vilken lyx att få så fina raggsockor levererade...och tack för söta kommentaren hos mej..Ja Kusmi Te är Gott men lite dyrt om man dricker många koppar om dan..
Höstkram på er
Anita

Sandypants sa...

Ååh vilka söta små fossingar på sista bilden! Klart de ska ha ett par gosiga raggsockar i vinter! =) Visst är det roligt att det är "inne" med stora härliga halsdukar, mössor, vantar och sockar! Jag hade haft det på mig i vilket fall för jag älskar allt sådant och är så frusen av mig så det hade inte gått utan, men det är ju kul att det man tycker om att ha på sig är helt "rätt" för en gång skull! ;-)
Kram
Sandra