lördag 3 september 2011

Amerikanska kladdmuffins




Amerikanska kladdmuffins

Dessa muffins blir frasiga på ytan och härligt sega och kladdiga inuti.
De passar perfekt både till fika i gröngräset och som avslutning på en god middag. Servera gärna tillsammans med en klick vispad grädde och färska bär.

Tips! Placera formarna i en muffinsplåt så flyter de inte ut.

Ugn: 225 grader

100 g margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl 
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna en aning.
Vispa ägg och socker slarvigt.
Tillsätt smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll ungefär 1/3 av formen.
Grädda i mitten av ugnen, 
ca 7 min för små formar och 10 min för stora.

Ät och njut!

Inga kommentarer: