måndag 19 september 2011

Veckans Goding - Plättbakelser

 Nu är det dags för en ny Veckans Goding! Denna gång bjuder vi er på en liten söt kaka med härlig rund och böjd form. De är så fina att titta på och alldeles söta och goda i smaken. En mumsig kaka som passar perfekt när man är sugen på något litet. En lagom stor kaka till en lagom stor kopp kaffe.

Det var verkligen evigheter vi åt denna kaka, men så en dag när vi satt hos farmor och pratade bakning och kakor kom vi att tänka på denna goding... Vi kunde först inte komma på namnet men efter lite funderande dök namnet "Plättbakelser" upp. Helt rätt!! Vi satte igång att baka på en gång, farmor visade oss hur man skulle göra och hur man fick den fina formen på kakan.

De blev verkligen supersmaskiga och jättefina. Den här gången ströddes lite hackad mandel och pärlsocker på kakorna före gräddning. Man kan även pensla kakorna med lite äppelmos efter gräddning så får man en annan twist på kakan. Fiffigt va?

 Kika er vidare in på Veckans Goding för att hitta receptet.
 Nu är det bara att röra, grädda och forma!
Lycka till!

Kramar i plättlaggen! / Fiffiga Systrar

7 kommentarer:

Elin sa...

Plättbakelser som är så gott! Farfar gör världens godaste, jag har försökt få han att skriva ner receptet men det kunde han inte eftersom han gör dem på "gehör", ska nog prova dessa och se om de liknar...

Ha det gott!

Stina sa...

Mums!

Ja, den blev supergod med omeletten ovanpå. Allt-i-ett liksom.:-) Kram Stina

Tina sa...

Att lägga kakor på ett sådant sätt har jag sett mamma göra. Liknar Pringle chipsen lite, fast ser mycket godare ut...

kram

Min plats i solen sa...

Mmm, så gott! Nu blev jag så sugen på småkakor. Man kanske skulle ta och baka lite... :)

Ta hand om er!

Kram Lotta

Johanna Stålros sa...

Så fina dom blir!!! Kramiz

Anonym sa...

Brukar också baka något liknande... de är jätte goda.

Kram Birgitta

Annika sa...

Åh herregud. Min mamma gör plättbakelser och kvinnan på bilden var såå lik mamma och köker var sååå likt mammas att jag blev alldeles tagen på sängen. Gud så konstigt