torsdag 20 oktober 2011

Mitt favoritrum är lugnt och mysigt

Känner inte ni att vissa rum är alldeles extra viktiga? Jag menar... som man tycker alldeles extra mycket om?
Ni vet, det där rummet som ger en riktigt mycket lugn och ro och samtidigt massor av inspiration. Ett favoritrum...


Jag har ett sådant favoritrum här hemma i vårt hus. Sovrummet! 
I vårt nyrenoverade sovrum känner jag mig maximalt avslappnad. Dit kan jag gå när jag behöver lite lugn, det är min favoritplats för en stund med en ny tidning eller en bra bok. Jag kan sätta mig på sängen och vila blicken på den fina tapeten och bara vara. Bara vara och låta inspirationen välla fram. Där ploppar alla idéer upp lika snabbt som kantareller på hösten. 

Jag älskar vårt sovrum! Vi har inrett sovrummet med vitt som bas och detaljer i tonerna av mjukt rosa. Loppade, ommålade stolar får agera sängbord och smågrejerna stuvas undan i fina burkar. Min fina sjal från som jag vann i en tävling hos Nordingården har jag hängt över stolsryggen för att mjuka upp lite. Sjalen kommer från Nordljus och det gör även den underbara virkade pläden på sängen! Jag tycker så mycket om den och så passar den perfekt till mina egenhändigt sydda kuddar.

Det jag är mest nöjd med i sovrummet är nog ändå tapeten! Den är så lugn och mjuk och budskapet den inger är ju det bästa av dem alla... "Amor Vincit Omina Et Nos Cedamus Amori - Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken" tillsammans med blomman Förgätmigej "Forget me not" är ju bara så fint. Kan det bli annat än lugn i hjärtat av det?

Ja, jag älskar verkligen vårt sovrum!
Att där sedan finns en dörr in till badrummet är ju inte direkt något som stör. Riktigt mysigt att kunna kliva upp ur badet och krypa ner i sängen efter bara några steg. Det är gott för välbefinnandet. Speciellt såhär på hösten och den stundande vintern.

Sovrummet är inte riktigt klart ännu... lite fler fina detaljer behövs, en spegel och något på väggarna kanske men jag väntar tills jag hittar helt rätt. Snart är det ju dags att fixa julfint! Det ser jag fram emot!

Har ni något favoritrum?  Där ni trivs alldeles extra bra?

Jag önskar er en riktigt skön torsdag kära vänner!

Mjukrosa sovrumskramar / Elin    Fiffiga Systrar

14 kommentarer:

Louise Backskär sa...

Du får verkligen till det! Jättefint med den mjuka rosa färgen. Gardinerna gillar jag!

Kram

Sara sa...

¡Qué romántica!y los tonos me gustan es realmente muy acogedora.Muchos saludos de Sara.

Vardag och flärd sa...

Vackert och vilsamt rum, underbart med den rosa färgen och blommigt som mjukar upp lite!
Kram Eva

Kia sa...

Ser mysigt ut. Vi har en ugndoms/myshörna med en soffa och tv som ingen tittar på förutom film ibland, har inte kanaler inkopplat där. Men där gillar jag att sitta me den bok eller tidning eller bara med en kopp te i lugn och ro.

Kram Kia

Vilmas Hus sa...

Vad fint du har det Elin! Jättemysigt! Ser ut som vi har samma sänglampor=) Mitt favoritrum just nu är nog också sovrummet.

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Charlotte

Photo by Maria sa...

Så fint sovrum.. Känns absolut inte som det fattas något på väggarna eftersom tapeten och panelen är så snygg..

Kram Mia

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Där förstår jag att du trivs! Ser jätte mysigt ut :) Å pläden gillade jag, så fin! Ett rum jag kommer att trivas i är vårt sovrum vi renoverar för tillfället.. men snart, snart, snart :) Där kommer jag trivas! Ha en skön kväll. Kram Tilda

Anna at the Doll House sa...

Thank you so much for visiting and your lovely comments. I'm so glad to have found your lovely blogg and am now a follower.

What a beautifully restful room. I love the colour scheme and the gorgeous wallpaper and textiles. It looks just perfect, so, I can hardly believe that there are any finishing touches left to be done.

Anna

Cajsas Faster sa...

Jättefint! Är också sugen på att fixa mitt sovrum:)

Ha det gott, Marie

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vilket fint sovrum! Härliga mjuka ljusa färger.
Mitt favoritrum är nog vardagsrummet. Vi gjorde om här för några år sedan, och det känns som om vi hittat vår stil. Däremot är sovrummet svårt, jag är inte nöjd...får nog tapetsera om för tredje gången:).
Kram Maria

Kanel & Cayenne sa...

Åhhh, så fint! För en rosaälskande tjej som jag, så är det ju helt perfekt. Jag förstår att du trivs där!

Mitt favoritrum här hemma? Svårt....men det får nog bli köket. Ett rum som vi helrenoverade för något år sedan och ett rum som vi vistas i den allra mesta av tiden!

Kram Jennica

Sandypants sa...

Vilket supermysigt sovrum ni har!! Mitt favoritrum hemma hos mig är också mitt sovrum. Det är lugnt, varmt och harmoniskt, precis som det ska vara! ;-)
Kram!
Sandra

Sandra sa...

Otroligt fint sovrum! Ungefär sådär kan jag tänka mig att ha.

4rx sa...

Hej den sängen det är precis som mina föräldrar säng. Men detta har definitivt en bättre design.