söndag 2 oktober 2011

Tidningar från förr!

I gamla hus kan man finna skatter!
Något som vi tycker är väldigt spännande är att hitta gamla tidningar från förr. Sida för sida slussas vi in i den tid när våra mor- och farföräldrar var unga och det ger en inblick i vilka ideal och trender som gällde då. Mycket av det vi kan läsa om i dessa gamla tidningar är nu, 60-70 år senare, inne igen. Recept på småkakor, bilder på 50-tals klänningar och reportage som visar viljan att ta hand om råvaror från grunden läser vi om i dagens inrednings- och modemagasin.

När vi bläddrar i dessa tidningar från 40- och 50-talet kan vi alltså konstatera att de inte skiljer sig så mycket från  våra tidningar idag.
Dock är det väldigt härligt att bilden av kvinnan som "husmor" har suddats ut och det numera är lika mycket testosteron som östrogen i köket. Bäst av allt är att vi idag gör väldigt mycket tillsammans i hemmet!

Psst! Missa inte att tävla om ett signerat exemplar av Leilas nya bakbok "Hello Cupcake"!
Idag är sista dagen att delta!


Njut nu av er fina söndag! 
Dagen har bara börjat!

Hemtrevliga söndagskramar! / Fiffiga Systrar

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det underbart med dessa ny/gamla tidningar...

Kram Birgitta

Black Iris sa...

Härligt att bläddra i gamla tidningar..

Kram Maidi

Hildas hem - Sofia sa...

Jag kan bara hålla med. Gamla tidningar är verkligen fängslande - så roligt att läsa och i synnerhet tycker jag att annonserna är kul att se :)

Kram Sofia

Marthina, Holmbytorp sa...

Håller med, det är verkligen roligt! Jag köpte en väldigt gammal läkarbok på loppis i somras, det var också väldigt skoj att läsa i :) Kramar på er/Marthina

Randiga Tråden sa...

Mysigt med dessa gamla tidningar.