fredag 8 juli 2011

Fiffigasystrars Smultronställen - Sylvis döttrar

 Det går inte att missa Sylvis Döttrar när man befinner sig på Fårö. Kön ringlar sig ofta lång av fikasugna gäster vilken tidpunkt man än har vägarna förbi. Sylvis är Fårös absolut populäraste café och hembageri. Innan Sylvis Döttrar öppnade fanns det inte något hembageri på ön och vi som tillbringat våra somrar här tycker att det är en utav de bästa satsningarna som gjorts.

Visst var det en satsning som gick hem. Ett litet familjeägt hembageri har vuxit till ett stort café med över 20 anställda sommartid. Här bakas och säljs varje dag tusentals bullar. Det är fler än vi som tycker att de är duktiga på att baka, för Sylvis har flera år i rad blivit utnämnda till ett av sveriges bästa café och konditorier utav Stiftelsen Sveriges bästa bord.På Sylvis kan man njuta av det mesta vad gäller bakverk. Saftiga sockerkringlor, härliga hallonsnäckor, knapriga småkakor, matig Gotlandslimpa och mycket mer.


Kommer ni till Fårö är Sylvis Döttrar väl värt ett besök trots ringlande köer. Bageriet ligger bara ett stenkast från härliga sandstranden Ekeviken så det passar perfekt att stanna till vid cafeét och köpa med sig bullar till fikat. Förgyller vilken sandstrandsdag som helst!

Med de orden önskar vi er en strålande fredagskväll!

Sockriga kramar från oss här på Fårö  Fiffiga Systrar

5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Vilket mysigt ställe, där skulle man sitta och njuta! Kram på er/johanna

Anna Vattenkanna sa...

Så roligt att de satsade och att det bär sig för dem! gamnmeldags charm...det är verkligen vad man vill ha - i a f jag. Snart finns det inga hederliga conditorier kvar...eller hembagerier för den delen.

Kram Anna Vattenkanna

Johanna sa...

Ojoj vad ni verkar ha det trevligt på Gotland!

Hoppas Ni haft en trevlig fredagskväll!!!

Kram Johanna

Tina sa...

Så härligt o fint hus ni har på ön. De sockriga bullarna är inte dumma de heller...

Sommarkram till er! /Tina

Happy Gunhild sa...

Oj vad mysigt! Dit vill jag åka och ta en kaffe och en sockerbulle. Tror bestämt jag ska sätta på en kopp redan nu :) Härlig blogg ni har. Inspirerande och full av färg och läckerheter. I like! :)
En skön sommar önskar jag er!