tisdag 1 november 2011

Att sticka en pläd..


Så var det ju det där med plädar då... Vi är ju som bekant lite svaga för dem... plädarna alltså.
Så vi måste erkänna att vi nu är helt störtförälskade i vår mammas nya stickprojekt... Den här fantastiska pläden skulle lätt få flytta hem till våra hem nu på momangen. Vi skulle lätt kunna betala en rätt så dyr peng bara för att få nöjet att kura ner oss i soffan med den.
 Garnerna är helt fantastiska och färgerna så dovt underbara...



Sedan är det ju så att vi är rätt så avundsjuka på att mamma får ha det här fantastiska stickprojektet att pyssla med varje kväll. Att det är hon och inte någon av oss som får nöjet att se pläden växa fram. Så därför ska vi absolut se till att köpa lika vackra garner själva och börja sticka så stickorna glöder så att även vi kan få gosa ner oss med en sådan här pulshöjare till pläd... 


 Pläden stickas med lovikkagarn från Järbo-garn och garnet heter just Lovikka. Det finns i alla möjliga härliga färger, kika här. Mamma stickar pläden på en rundsticka eftersom den inte får plats på vanliga stickor. Hon har använt sig av 4 underbart dova nyanser.
Vill du sticka en sådan här goding lägger du upp önskad bredd på pläden och så stickar du räta maskor tills nystanet tar slut och så börjar du på ett nytt nystan och stickar flätstickning ( 1 varv rät och 1 varv avig) tills det nystanet tar slut och så börjar du om med räta igen... sedan rullar det på tills du har din alldeles egna fantastiska pläd!


Vi är så taggade på att sticka oss varsin egen pläd så det blir till att beställa hem garn nu på direkten... men vilka färger ska man välja?!
Tuffa val ställs man allt inför här i livet... ;)

Vi önskar er en riktigt fantastisk tisdag!

Stickiga kramar från oss!! Fiffiga Systrar

18 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Hej sisters!
Vilken underbar pläd, nu blir jag såå sticksugen igen. Jag är ju inte klar med mitt virkprojekt än, hi,hi.
Hoppas ni får en fin dag!
Kram Lotta

Jenny sa...

Oj, vilken fin!! Jag skulle välja samma färger helt klart! Nu skulle jag tycka om, att nån gjorde jobbet åt mig, så fick jag endast bekymra mig var den skulle ligga och göra sig bäst =)
Ha det så bra, kram Jenny

Petra / Popetotrora sa...

Ser jättefin och mysig ut! Gillar de dova, lite höstiga färgerna.

Louise Backskär sa...

Morning! Härliga höstiga färger på bilden! Jag valde brunt och beigt till våra tvillingars tröjor när de skulle stickas. De blev riktigt fina!
Måste också berätta för er att ni har inspirerat mig till att börja virka... Mormor har visat mig hur man virkar pläden som Emelie gjort! Har kommit igång och kan knappt låta bli den. =) Tyckte att den var så himla fin med alla sina färger så vi var och köpte garn härom dan.

Ha en härlig dag!
Kram

Elin sa...

Åh vad hon kommer hålla sig varm och go i vinter!

Linda sa...

Oj så fin! Och vilka härliga färger!

Kanske jag också skulle sticka en pläd, har bara virkat filtar hittills! Men det får bli efter julen, då det kanske lugnar ner sig lite på handarbets-fronten! :)

Kram till er!

Linda

Sara sa...

Muy bonita la manta y los colores suaves,muchos saludos.

Fiffiga Systrar sa...

Lollo!! Vad skoj att du är igång med världens roligaste virkprojekt! heja heja!!! :) kraam

Anonym sa...

Vilken fin pläd, färgvalet är precis som pläden ser ut nu...

Kram Birgitta

Vardag och flärd sa...

Ljuvliga färger som passar till det mesta och pläden ser helt underbar ut. Det garnet finns här på Ica Maxi så jag ska handla, bra att ha en stickning att ta till när man sitter vid tv-n.
Ha det fint!
Kram Eva

Stina Glaas sa...

Mer filtar och plädar åt folket! ;-)

Ja, jag undrade lite samma sak när jag hittade hit - hur har jag missat er?? ;-)

Och visst blir det fler Pysselstafetter. Jag har lite planer för de kommande stafetterna, men lär behöva pusta ut lite efter denna innan jag spikar något. :-)

Kramkram!

annashusidingtuna sa...

Hej!
Det har jag aldrig tänkt på att man kan sticka en pläd på det viset. Har tidigare mest sett såna där man har stickat olika lappar som man sedan har sytt ihop. Den är verkligen jättefin!
Kram Anna

hennihenni sa...

Pläden ser härlig ut, en riktig "krypa-ner-i-soffan-och-mysa"-pläd! Men jag tror inte att jag skulle ha tålamod att sticka en hel själv...
kram hennihenni

Maria - Villa Krutbruket sa...

Det är pigga barn vi har :)

Önskar er en fin dag!
Har en hel del inlägg här att ta igen, sen jag var här sist!

Kram Maria

Mary Canary sa...

Åh, vilken supermysig pläd! Jag har fått för mig att sticka en pläd och googlade på det så hamnade jag här =) Nu måste jag nog klicka runt mer i er blogg! Jag är nybörjare på stickning men det där ska jag nog klara av. Tack för tipset! / Mary

Anna sa...

Helt underbar pläd! Jag är också nybörjare i stickning och hamnade här genom en sökning på Google precis som LifebyMary. Undrar om ni har tid med några frågor om den!?
Hur många maskor har er mamma lagt upp? Vilken storlek på rundstickorna? Och hur stor blev den? Flätstickningen som beskrevs är det samma som slätstickning?
Förhoppningsvis ett projekt jag kan fixa. :o)

//Anna

Anonym sa...

Jättefin verkligen! Men en sak tänkte jag att ni ville veta; för att det ska vara en pläd och alltså få kallas just PLÄD, måste det för det första vara 100% ull och för det andra vävs, alltså inte stickad, den vävda varan med ull i både väft och varp riktning behandlas sedan för att bli sådär fluffig. Folk kallar vad som helst för pläd nu för tiden, men detta är den korrekta benämningen. Alltså så som textilkunnigt folk säger och som sagt det som ordet PLÄD betyder. :) ha en trevlig dag!

Anonym sa...

Jättefin verkligen! Men en sak tänkte jag att ni ville veta; för att det ska vara en pläd och alltså få kallas just PLÄD, måste det för det första vara 100% ull och för det andra vävs, alltså inte stickad, den vävda varan med ull i både väft och varp riktning behandlas sedan för att bli sådär fluffig. Folk kallar vad som helst för pläd nu för tiden, men detta är den korrekta benämningen. Alltså så som textilkunnigt folk säger och som sagt det som ordet PLÄD betyder. :) ha en trevlig dag!