lördag 12 november 2011

Fiffiga Systrars Smultronställen - Tofvehults Kafé

 Vi Fiffiga har ett riktigt smultronställe som vi gillar att åka till året runt. 

För att ta sig till Tofvehult svänger man av från E22:an in på en lång, smal och slingrig väg. Där får man åka en riktigt bra stund. Första gången vi var där trodde vi nästan att vi hade åkt fel... Men som tur var fortsatte vi att åka för till slut tornade sig det vackra gula huset upp sig framför oss. 

 
Förväntningarna var stora och vi blev verkligen inte besvikna! 
Inrymt i en gammal bruksgård finner man ett riktigt mysigt kafé i gammal stil. Gamla möbler med udda bord och stolar, kökssoffor och broderade kuddar, gamla reklamaffischer och plåtskyltar på väggarna och det nymalda kaffet serveras i de finaste kopparna. Så otroligt mysigt!

Allt som säljs i kaféet är hembakat utav Lena, som tillsammans med sin man Peter driver Tofvehult. 

Såhär säger de själva om sitt Kafé:
Allt vårt bröd och fikabröd är riktigt hembakat med härliga råvaror.
Lena stiger upp och bakar tidigt varje morgon ibland redan klockan fem.
Kaffet maler vi här i Tofvehult på nyrostade bönor från Bergstrands Kaffe i Göteborg.

Med kärleksfull bearbetning och med ekologiska råvaror från bl.a Saltå Kvarn, serverar vi allt ifrån småkakor till bär/fruktpaj och Tofvehultare förstås. Tofvehultaren är vår, "riksbekanta", smörgåsgiffel med inbakat pålägg.

Tofvehult bjuder verkligen sina besökare på en hemtrevlig atmosfär och lugn och skön stämning. Såhär på hösten och vintern är det mysigt att krypa in i huset och njuta av något varmt att dricka med garanterat smaskigt tillbehör. Under sommaren är det underbart att inta fikat ute i trädgården som är full av fruktträd och blommor.

Att Tofvehult ligger otroligt vackert, omgivet av skog och sjöar gör hela intrycket ännu bättre. Superhärligt att kombinera fikastunden med att gå en skön promenad eller bara kika ut över sjön.

Befinner ni er någon gång i trakterna något söder om Västervik måste ni verkligen besöka Tofvehult. Det är värt den slingriga bilresan för ni lär garanterat inte bli besvikna! Var bara noga med att kolla upp öppettiderna först, annars kan det ju kännas lite snopet. Öppettider och mer information finner ni på Tofvehults webplats.

Med detta tips önskar vi er nu en härligt mysig lördag!

Lantliga fikakramar från oss till er! / Fiffiga Systrar

5 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

Mysigt!
Kan vara en bra sommarutflykt!

Trevlig helg, kRam Marie

Lövkojan sa...

Ser verkligen ut att vara mysig, läckert att det ligger så där lite avsides! Det blir en perfekt utflykt även om det är en liten bit att åka.

Ha en fortsatt fin helg, kram Marie-Louise

Aquilejans sa...

Vilket mysigt ställe, men lite för långt för mig, kanske man kan ta en tur dit till sommaren.
Ha en härlig helg!
Mvh Malena

Anonym sa...

Säga vad de vill om alla häftiga Coffe shops... Så är de mysiga små ställen, som ligger en bit från den stora vägen de mysigaste...

Kram Birgitta

Anna-Karin sa...

Vi besökte Tofvehult i somras, då vi var på semester i V-vik (vi bor i södra Skåne). Väl värt en omväg! Köpte boken och har bakat mig igenom säkert 10 recept nu. Deras muffins gör jag ofta. Mums! Om/när ni åker till Skåne tipsar jag om fiket Olof Viktors utanför Ystad. Det hade ni gillat! ;)