fredag 9 december 2011

Det börjar dofta jul...

Den här tiden, precis den tiden som vi har just nu, är så otroligt mysig att vi bara vill stoppa klockan och stanna upp och njuta. Det är en så kort tid på året men ändå kan vi komma på oss med att längta till julen när som helst under året. Det kanske är just för att det är en så kort period... Med julen menar vi hela december. Från första advent då ett ljus brinner och man tar den första efterlängtade tuggan av mjuk pepparkaka till den sista dagen i julfirandet. 

 Vi gillar liksom hela paketet... Doften av kryddig glögg, apelsin och clementin, kanel och pepparkakor, nyutslagen hyacint... 
Vi älskar smakerna av hemgjort godis, nybakade kakor och saftiga lussebullar, skumtomtar, julmust, julskinka, Janssons frestelse, julköttbullar, små fina kroppkakor... Vi älskar känslan av den heta glöggen som med alla sina kryddor lyckas värma den mest frusna kropp.

Vi älskar alla pyssliga förberedelser inför advent och julen, att lyssna på härligt mysig och rolig julmusik, att tända all stämningsfull belysning och alla hundratals stearinljus som under den här tiden brinner i våra hem.

Vi njuter av att klä på oss varma kläder och gå en promenad och känna kylan bita i kinderna samtidigt som vi försiktigt smygkikar in i fönstren på alla härligt julpyntade hem... Alla hus och gårdar ser så mycket finare ut med stämningsfull belysning... Tack december för att du kommer och lyser upp den mörkaste tiden på året!

Man måste stanna upp ibland och se sig omkring för att hinna njuta! För att inte låta den här mysiga tiden springa förbi alldeles för snabbt...
Det ska vi göra idag därför har vi denna fredag lagt allt styr på hyllan en stund. Ikväll ska vi bara vara tillsammans med våra familjer och njuta av allt fint vi har omkring oss, elda i kaminen, dricka glögg och smaka på lite av de godsaker vi hittills hunnit göra inför julen.

Hur ska ni fira in helgen?

Vi önskar er alla en riktigt skön, mysig fredag!

 Stämningsfulla decemberkramar! / Fiffiga Systrar

9 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Absolut doftar det jul nu med hyacinter i drivor, fniss, lussekattsbak och annat mys. Som ni tycker jag om denna tid innan jul - förberedelserna.

Kram Anna Vattenkanna

HannasHörna sa...

Underbart! Jag kan inte göra annat än att hålla med...i helgen blir det första julbordet och lussekattbak...kram till er!

Otaliga projekt sa...

I kväll är det dags för det årliga julpysslet med syjuntan. Först julmat, sen pyssel. Nu låter detta mer pretentiöst än vad det är....Det pysslas ihop en grej, en väldigt enkel sådan för om sanningen ska fram så dricks det en del vin samtidigt så ribban får inte ligga för högt. Hur eller hur så har vi galet roligt.
Sen laddar jag ju inför söndagen och er lucköppning!
Trevlig helg
Sarah

Unknown sa...

Sååå härligt ni beskriver julen,man riktigt känner alla dofter och smaker...;)))
Jag har en karl som inte ens kan stava till mys så det är lite trökigt...Men jag brukar mysa på ändå...;)))

KRAAAAM på er och tack för en otroligt mysig blogg!!

Vardag och flärd sa...

Smakar nog lite glögg ikväll, känner mig frusen i stormen!
Ha en fin fredag!
Kram Eva

LOTTAS HOME sa...

Hej fina systrar!
Så mysigt, juligt och fint ni har.
Låter som ni kommer att få en underbar helg!
Här är storm och ösregen, och jag ser mest fram emot söndagens brunchträff med 3 fina bloggvänner och massor av familjemys förstås.
Kram Lotta

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Fantastisk beskrivning av julen!!
helgen ska gå til shopping, fika, resturangbesök, familjebesök och väninne prat!
jag o en vän ska med våra döttrar på 5 år till tromsø, 3 nätter på hotel c",)

God helg till er, Klem Anna

Teresia sa...

Busväder som det är i Göteborg denna helg så ska jag följa ert exempel. Bredvid datorn står ett glas glögg och julegodiset ligger på fatet. Det blir en helg inomhus och tid för massor av pyssel och mys!

Kram Tea

Rapport til Vänfors sa...

Tänder ljus, luktar på mina hyacinter och stoppar näsan i Sixtens päls(min katt, inte min man).
Behövs inte mer:)
kram Annika