fredag 18 maj 2012

BröllopsYra - Present till brudparetAtt ge bröllopspresenter är inte det lättaste. Det ska vara något extra och något minnesvärt. Något som helst av allt sticker ut från alla soppskålar och salladsbestick. Allt som oftast står man där i affären och kliar sig i huvudet och hoppas på att ett under ska ske och den perfekta bröllopspresenten ska dimpa ner framför ögonen på en..
Att ha bröllopspresentbekymmer är alltså oftast mer regel än undantag.
Idag ger vi er därför ett litet tips på en present som ni kan svänga ihop själva och som blir personlig och sticker ut från mängden.

Vi har klätt om en fotobok ( Bok med styva papper i) med tyger och spets. Allt i skiraste vitt och med detaljer i ljuvaste rosa.
En bok där brudparet kan samla sina minnen från sin stora dag. Det kan vara tal, foton, torkade blommor och annat som hörde dagen till.
En present som är rolig att göra och och en present som är rolig att få...
Det är ju alltid något extra när någon har lagt ner lite tid och möda på presenten.

Vi klädde vår bok i fint råsiden och lät halva boken täckas av spetstyg från en spetsgardin.. Som en detalj mellan spetsen och sidentyget fäste vi ullband och en fin tygklädd knapp på mitten av bandet.
Ett hjärta med texten Wedding Memories limmade vi fast på sidentyget.
Vi har använt oss av tapetklister för att fästa tyget på boken och limpistol till detaljerna.
Detaljerna kommer från Panduro. Tygerna är privata.

Det tar lite tid och är lite pilligt att göra en sådan här bok men en fin bröllopspresent blir det tillslut.
Ett tips är att använda sig av färgerna som inbjudan till bröllopet går i. Då är chansen stor att man prickar rätt på färgtemat på bröllopsfesten.


 
Andra förslag på roliga presenter är en personlig vimpel eller en personlig tavla till brudparet.
Emelie målar just nu bröllopstavlor till sommarens bröllop. Maila Fiffiga Systrar för mer information och beställningar.
Vad tycker ni är en bra bröllopspresent?
Hoppas att ni har det riktigt fint denna fredag!

Presentkramar från oss! Fiffiga Systrar
10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint album! funderar själv på att göra ett personligt album till brorsans "småkråkor". Lite bilder på kusiner och släkt som bor långt borta kanske... Ska inventera i syrummet. Tack för all inspiration!

Anette Ryan sa...

Jag gillar tavlan som Emelie målat, så fin. Hos oss är det rätt vanligt att man har en "önskebrunn" där gästerna kan lämna en gåva i form av pengar. Oftast så har man som brudpar försökt att antyda att man "har allt" i någon snygg omskrivning i form av en vers eller dikt i inbjudan. Många har ju levt ihop och har allt man behöver och vill kanske inte ha typ 10 brödrostar. Vi gjorde så och sedan meddelade vi vad vi använt pengarna till i tackkortet. Vi köpte nya sovrumsmöbler.
Kram Anette :-)

Susanna sa...

Hejsan

Snygg!!!
Man ska ju ge nåt unik som present. Och nåt man har gjort själv.
Själv gav jag en bräda som jag hade målat och skrivit ett budskap på, åt min bror som gifte sig. Vet inte om de blev nå höjdare. Men de va nåt jag hade gjort själv med ett budskap om att ta vara på varandra.
Men man kan även ge pengar ifall brudparet önskar sig nå spec, som resa el en möbel m.m

Ha en fin dag
Sussi

Tanja sa...

Hej på er! Har jag missat dragningen av den fina hårdekorationen?!?

MammaElva sa...

Fina presenter!
Älskar att fnula och tänka ut personliga presenter till födelsedagar, dop, bröllop, mors dag och sånt. Detta gav mig lite tips :)
Ha en fantastisk dag! //Elin

mamsi sa...

Vilken fin bok! Råsiden, spets,ullband och ett romantisk hjärta. En bok som kan fyllas med massor av minnen. Härligt och säkert väldigt uppskattat!

Kramis

HannasHörna sa...

Hej! Vilken fin ide'! Och vilken söt bröllopsheader!

Erika sa...

Ett jättefint album har ni gjort!

Mitt bästa tips är att göra en vacker låda med lock - klä den i papper och altra den med spets, blommor, hjärtan eller vad ni nu gillar. Kanske brudparets förnamn. Ta med den till bröllopet och låt alla gäster skriva ett litet brev till brudparet där de berättar vad de tror att brud och brudgum gör om tio år. Lämpligt är ju då att skriva snälla saker, haha! Sedan när alla gäster skrivit sina brev och lagt dem i lådan förseglar man den och ger den till paret med stränga order att inte öppna den förrän på sin tioåriga bröllopsdag. Lämpligt är att ha med fint brevpapper och kanske en penna med vacker färg så att alla kan skriva fina små brev.

Kram!

Anonym sa...

Hej! Jag älskar albumet som ni har gjort! Har inspirerats av er och tänkte göra ett liknande fast använda som gästbok istället på vårt bröllop som är i December. Men då undrar jag, hur har ni gjort när ni har klistrat fast tyget över ryggen på boken? Risken finns ju att det blir ett ganska stort glapp i tyget på ryggen när man öppnar boken, hur har ni löst detta? Jag skulle vara så tacksam för svar!! :)

Anonym sa...

Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you present.
It's great to come across a blog every once in a while that isn't the same out of date rehashed material.
Great read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my
Google account.
My web page :: extreme weight loss