torsdag 31 maj 2012

Papper på rulle...

Det finns mängder av smarta sätt att förvara saker. Helt beroende på ändamålet kan man skapa fiffiga och fina förvaringsmöjligheter. Burkar, lådor, smarta upphängningsanordningar, fina hyllor, korgar... Har man bara lite fantasi går det att använda det mesta. 

Kommer ni ihåg mitt pysselrum som jag målade för ett tag sedan? Där har ännu inte hänt sådär fasansfullt mycket... tyvärr. Det ska upp hyllor på väggarna, en trevlig moodboard ska fixas till, upphängning till alla tyger...mm mm mm... Idag står där ett bord, redo att användas, och en massa kartonger fyllda till bredden med pyssel...

En sak har jag dock lyckats att fixa till. Förvaring för mina pappersrullar! En snygg tvättkorg från Åhlens blev i mitt fall en korg perfekt för att ha rullarna ståendes i.
Det är bara ett problem... Det räcker inte med en korg! Jag var alldeles för optimistisk när jag köpte den, trodde att allt skulle få plats men det gjorde det verkligen inte. 


Ändå står de smala rullarna i de som är lite bredare för att så många som möjligt ska få plats... 
Kan det betyda att jag har alldeles för mycket papper?  Neej då... så kan det väl ändå inte vara? Jag som vill köpa fler rullar... många fler i alla mönster och färger! När man älskar att slå in presenter, klä om askar och pyssla med sådant som har med papper att göra kan man ju bara inte få för många rullar med fint papper. Eller?


I alla butiker söker jag mig till hyllan med presentpapper för att se om det finns något fint till samlingen. Tapetprover eller tapetrullar på rea är också något som är helt suveränt! Det funkar fint att använda till presentinslagning och alla andra ändamål... Tapet kan vara lite styvt men är man noga när man viker så fungerar det perfekt. Det bästa med tapeter är nog ändå att det  finns nästintill obegränsat med mönster och färger. Suveränt för pysselnördar som jag och syrran! 

Nej. För mycket papper kan man inte samla på sig... Suget att köpa mer fint papper blev helt plötsligt ännu starkare. Som tur är finns det ingen butik här i närheten som har fint presentpapper... inte senaste varvet jag tog i alla fall... :-) Först ska det köpas en till korg till de rullar jag redan har... kanske lika bra att köpa två korgar... Vad tror ni? Allra helst skulle jag vilja ha sådär snygg väggförvaring som de har i gammeldags butiker... som också är smidiga att riva av pappret på. Det skulle jag vilja ha till mina allra finaste pappersrullar...

Hur förvarar ni era pappersrullar? Har ni något snyggt och smart sätt?

Idag är det torsdag och inte så långt kvar till helgen! Underbart skönt!
En riktigt go dag önskar jag er alla!

Rullande papperskramar! / Elin   Fiffiga Systrar

13 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så snyggt, gillar att se så där många tillsammans, underbart inspirerande. Jag har mina ståendes i en trä urna. Kramar

Fröken Pimpinett sa...

Å vad fint!

Jag har ingen bra förvaraing tyvärr, men gillar din lösning! Mina rullar står i en papperskasse i en skrubb...

HannasHörna sa...

Hej hej!

Vilka härliga papper du har. Och såklart att man inte kan ha för många när man är en superpysslare som dig:)

Jag har mina rullar i en gammal mjölkkanna...

Kram

Anette Ryan sa...

Vilken bra korg. Alla papprena blir en härlig färgklick. Själv har jag en "ful" pappkartong som jag äntligen fick tag på. Tänkte inte ens på att köpa en korg!!!
Kram Anette :-)

MammaElva sa...

Jag är också lite utav en pappersnörd men har inte i närheten av så många som du har. Mina ligger tyvärr i ett skåp som är så överfullt att allt överfaller en när man öppnar det. Kanske dags att ordna något bättre.
Ha en fin dag! //Elin

CreandoPhoto sa...

Så fint! Jag är likadan. Har så mycket rullar att jag snart inte kommer in i mitt arbetsrum. Har de i tunnor just nu, men de får inte plats. Tanken är att tvättstuga och arbetsrum ska renoveras till hösten. Då ska jag äntligen få fin ordning på både papper och tyger och allt annat som finns där :)

Kramar

hennihenni sa...

Snygg korg, men det var nog lite väl optimistiskt att bara köpa en :)

Dagar av lycka sa...

Vilken skatt :)

Hoppas att ni mår bra annars!
Kram
/Anna

hönapöna sa...

mina rullar har en ovärdig förvaring på ett knöligt ställe... nu blev jag inspirerad att lyfta fram dem i ljuset lite mer... snyggt!

kavallinskan sa...

Snyggt!

mamsi sa...

Jag tror du får köpa tre ,fyra stycken om det ska räcka till alla dina härliga rullar och tänk vad många fina det finns att köpa! Redan i sommar vet jag att din samling kommer att öka med flera stycken!!!!!!

kramis

Zima sa...

Så fint det ser ut med alla fina papper samlade i korgen! Och tack för tipset på den fina tvättkorgen!
Maria

Malin på pastill.nu sa...

Jättesnyggt! Jag har en vanlig flätat gammal loppiskorg till mina papper, men har faktiskt en sån där korg som du har till barnens leksaker i vardagsrummet. Kanske jag ska byta :-D