tisdag 19 juni 2012

Fiffiga Systrars Önskelista - Dynor, kuddar och plädar till uteplatsen

Fiffiga Systrar Önskar Sig... En hel drös med mjuka sköna dynor och kuddar till uteplatsen och massor av fina plädar att värma sig med under svala sommarkvällar!

Det finns en hel massa att välja på i butikerna... att det ändå ska vara så svårt! Svårt att hitta just precis det där som passar perfekt. Det kan ju ha att göra med att man är något för kräsen, men oftast beror det faktiskt på att dynorna eller kuddarna är för små och att det är svårt att hitta plädar som passar till den fina kudden... I alla fall om man inte vill att det ska kosta skjortan!

Nu har vi dock hittat en hel hög med fina produkter i butikerna Åhlens, HM och Indiska. Problemet som återstår är nu vilken kombinationen ska vara...
Ska man köra på en neutral bas i färgerna ovan och sedan piffa till det med kuddar i smaskiga färger och blommor som livar upp?

Eller ska man helt enkelt köra färgstarkt rakt igenom? Enfärgade sittkuddar och mönstrade prydnadskuddar?
Visst kan man väl använda stora kuddar istället för sittdynor... Det viktigaste är ju att det blir mjukt och skönt för rumpan. Eller?!

Dynorna som finns i butikerna är allt som oftast för små i storleken. De flesta har måtten 40x40 cm och vi behöver minst 45x45, helt 50x50. Då är det ju lättare att använda sig av lite större prydnadskuddar i något tåligt tyg... Även att dynorna både är snygga och sköna att sitta på.

Plädar är ett måste på en uteplats! Kvällarna här i Sverige är ju inte alltid i varmaste laget och då är det ju synd att behöva gå in. Mycket bättre att svepa om sig en skön pläd, då kan man sitta ute många timmar till.

Vad tror ni är det bästa? En neutral bas med färgklickar? Eller en riktigt härligt färgsprakande kombination av kuddar, och plädar? Svårt att bestämma och svårt att få till det sådär riktigt perfekt, precis som man vill ha det! Det är så lätt att man låser sig i tankarna...

Hoppas solen skiner på er alla idag!

Önskedrömmande kramar! // Fiffiga Systrar


10 kommentarer:

Julia - Inredning o Sött! sa...

Min bas blev multirandigt så kan jag sen välja att plocka fram olika färger i det randiga. Fast Egentligen ville jag ha marint men det får jag ha ett annat år ;P

pepparkakshuset sa...

hejsan mysigt med tyg-kuddar plädar dukar osv. på uteplatsen!svårt att veta vad man ska välja..hmmm jag skulle nog ta enfärgade filtar och mönstrade kuddar i starka färger om jag hade neutralt runtomkring. men neutrala enfärgade matchande färger om jag har mycket färg och mönster runtomkring...det beror på hur det passa in i miljön

lycka till med ditt val;))
kram ELLINOR

Sofi sa...

Så mycket fint!
Jag har de blommiga kuddarna från åhléns och de randiga från hemtex. Det är fint att blanda tycker jag:)
Tack för härlig inspiration!
Kram Sofi

Annaochlivet sa...

Wihooo så mycket inspiration ni ger:) Gjorde mig till följare av eran härliga blogg nu :) Ha en fin dag! Kram

MammaElva sa...

Åh, fäääärg såklart! :)

Galenskap och lite allvar sa...

Härliga bilder och mycket inspiration!! Gillar de randiga kuddarna/dynorna. Jag går själv och funderar på hur vi ska ha det här hemma...vilka färger och så vidare. Jag har i allafall kommit fram till att det får bli enfärgade plädar och mönstrade kuddar/dynor.

Det ska bli spännande att höra vad ni kom fram till och vad ni valde, visa gärna resultatet.

Ha det gott!
kramelikram Veronica

Life´s Silverlining and I sa...

så många fina dynor till uteplatsen! kärleksmumsen ser så goda ut, måste kika in på dem. kram Nilla

hennihenni sa...

Många fina saker! Jag gillar det marina på landet/stugan och blommigt på balkongen i stan :)

Anonym sa...

Bonitas almohadas ideales para el porche,me gustan todas.Un saludo de Sara.

CreandoPhoto sa...

Jag är ju av den försiktiga sorten och tycker att neutral bas är det bästa. Men jag är ju också väldigt föränderlig, så färgklickarna ändrar ju karaktär hela tiden. Alltså är neutral bas bäst här :)

Kramar