fredag 10 juni 2011

Sommarkök..


Nu har sommaren flyttat in i vårt kök. Jag bjöd in den med lantliga tyger och grejer i härliga pasteller. Jag älskar det här köket. Visst kunde det ha mer moderniteter och avancerad köksutrustning men utseendet och känslan det förmedlar älskar jag.  Här på bordet ser ni burk från Tilda Panduro, rosa skål från Mattheus och den söta skålen på fot är ett loppisfynd.


Jag är galet förälskad i våra köksmöbler. :-) Stolarna och soffan är ett fynd från blocket (redan vita vid köpet = Lyx) bordet ropade vi in på auktion för ynka 150 kronor. Det har dock målats med vit färg ett par gånger.
Jag är lite smått galen i kökssoffor. Håll med om att de ger köket en riktigt hemtrevlig känsla. Är man kuddtokig som jag så är de ju suveräna + att det är riktigt bra förvaringsytrymme i dem också.


Visst är det fint med blommor i en burk? Ett litet tips är ju dock att ha en vas i burken... annars kan det gärna bli lite vått.. :)


Jag plockade in sommarens sista syrener. Visst är det sorgligt att de redan är överblommade. Varför ska något så underbart ha så kort livslängd?
På väggen under griffeltavlan hänger ett förkläde som min mormor sytt. Jag tycker det förmedlar en härlig känsla och så tänker jag på henne varje gång jag ser det. Mys!


Vi har  tagit  bort luckorna på ett utav våra köksskåp. Där placerar jag sånt som jag tycker är lite extra trevligt att titta på. Här ser ni återigen Mattheusporslin ,teservis från INDISKA och mitt absolut favorit loppisfynd.. Kryddburkarna från rörstrand som vi fick komplett (alla syns inte på bilden) för 380 kronor. Mycket bra fynd tycker jag!
Nu ska jag bläddra lite i pysseltidningen Underbara ideér! Finns mycket fint i den som gör att pysselsuget skjuter i höjden!

Hoppas ni får en riktigt härlig fredag!

Somriga kramar från / Emelie  Fiffiga Systrar



11 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du har verkligen ett mysigt kök, önskar att jag också hade ett liknande. Vi är i renoveringstagen och har varit det under flere år redan, men köket ligger längre ner på prioriteringslistan just nu. Men jag längtar efter att få ta tag i det och göra det fint.

Ha en finfin fredag!

Karin

LOTTAS HOME sa...

Halloj!
Tack för kommentaren hos mig, blev så glad.
Vilket fantastiskt härligt kök. Här får jag också känslor, ler. De fina porslins burkarna från Rörstrand stod i min mormors kök, numera hos min syster.
Ha en mysig fredag, nu lägger jag till er in min blogglista så jag inget missar!
Stor kram Lotta

Fiffiga Systrar sa...

Pettas: Tack snälla du för din gulliga kommentar! Det kan ju kännas motigt när man renoverar men snart är du säkert framme vid köket. Så länge kanske du kan hotta upp det med små medel. Söta grejer och fina textilier kan man ju komma långt med! Kram till dej! / Emelie

Lotta: Tack snälla du vad glad jag blir! Vi lägger till dig i vår blogglista oxå så missar vi inget mysigt! Hoppas du få en härlig fredag! Kram Emelie

Tina sa...

Kul att ni tittade in!
Så fint du har gjort i köket, somrigt och härligt.
Jag gillar kreativa och roliga bloggar, så vi ses säkert igen..

Må så gott!

Kamilla sa...

Vilket underbart sommarkök. Möblerna är jättefina. Åhh bordet:) Jag letar efter en kökssoffa, hoppas på att hitta en i sommar.

Kram kram

A House With A View sa...

Jättefina inspirationsbilder!! Jag håller med, kökssoffor gör verkligen mycket för helhetsintrycket, blir så mysigt och ombonat! Och vilket superfint porslin du har i skåpet!!!! En riktigt fin kökshörna!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Fröken Kråknäs på vift sa...

Så härligt och somrigt! Kul idé med att ställa vas inuti plåtburken. Den idén kommer jag att använda.

Ha en skön helg!
Kram Katarina

Fiffiga Systrar sa...

Svar till:
The shed: Härligt att du kikade in till oss och vi blir väldigt glada om vi får se mer av dig här! :-)

Kamilla: Tack söta du! Hoppas du hittar din kökssoffa!

a house with a view: tack tack vad glaad jag blir!

Fröken kråknäs: Visst är det fiffigt! Kul att ha dig här!

Kram till er alla och superkul att ni tittar in hos oss! Vi blir så glada!

Madeleine sa...

så vackra saker i köksskåpet! ni verkar ha ett väldigt fint hem.

Elin sa...

Åååå så underbart! Önskar mitt kök också hade sån sån där lantlig sommarkänsla. Arrangemanget på köksbordet var hur fint som helst - och med kökssoffan bakom - ljuvligt! Köksskåpet likaså, underbara saker att vila ögonen på!

Fiffiga Systrar sa...

Tack snälla Elin! Vad glad jag blir! Jag tyckte att ditt kök såg ut att vara jättefint! Kram Emelie