onsdag 22 juni 2011

Fiffiga Systrars Smultronställen - Mörtfors Pensionat

I lördags ville vi fira in sommarlovet med lite extra mys. Vädret var sådär så att åka ut med båten var inget som önskades. Då fick vi för oss att åka till natursköna Mörtfors och Mörtfors pensionat. Det var verkligen bland det bästa vi kunde göra! 

Som ni ser på bilden ovan är huset helt fantastiskt vackert! Rött och vitt med fina detaljer och en härlig veranda med utsikt över forsen!
 Innanför de vackra gamla pardörrarna visade sig en miljö i gammaldags stil där möbler och inredning var varsamt utvalt. Urläckert!

På pensionatet kan man dricka kaffe i gamla kaffeserviser, frossa i sig av alla deras fantastiska bakverk, äta goda smörgåsar eller härligt krämig glass från Virums Säteri. Kolla in den gamla glassvagnen... visst är den läcker! 
Att de sedan bjöd Emma på saft och att hon fick ta så mycket saft hon ville... det var ju en riktig bonus! Vi gillar ställen som gillar barn!
Som ni kan se är Mörtfors en riktigt idyll i äkta småländsk gammaldags stil! När man strosar fram på de små gatorna är det som att förflytta sig bakåt i tiden. Allt är så välbevarat och välskött! Underbart att se!
I Mörtfors är naturen nära och härifrån börjar en av etapperna i den riktigt härliga vandringsleden Ostkustleden.

Vi kommer garanterat att åka tillbaka och njuta av miljön och de goda bakverken! Nästa gång kanske vi väljer att glida fram på vattnet med Turbåten Aron som utgår från Mörtfors. Det verkar ju supermysigt!

Nu är det dags att bege sig till ett ställe för mer äkta smålandskänsla... Vimmerby!

Smålandsidylliska kramar från oss denna mulna onsdag! / Fiffiga Systrar


6 kommentarer:

Sandra | Inspirera Mera sa...

Det såg verkligen mysigt ut!

Svar:
Det har du så rätt i, efterrätter är alltid rätt :)

Husprojekt Drömhus sa...

wow vilket ställe!

ha en underbar midsommar!

Kram Tiina

SoCal Helene sa...

Vad mysigt det verkar, måste åka dit nästa gång vi kommer hem!! Ska bli kul att se vad ni tycker om Vimmerby, hoppas att ni hittar till Vivvi på Smultron Kransen, fin liten affär och super trevlig ägarinna!!

LOTTAS HOME sa...

Vilket fantastiskt ställe!
Önskar er en riktigt mysig Midsommar helg.
Kram Lotta

Anonym sa...

Vilket underbart ställe, tänk vad många smultronställen det finns som man inte vet om...

Kram Birgitta

Louise Backskär sa...

Åh denna plats är den mysigaste plats jag varit på hittills!! Jag fastnade för den redan 1999 när jag körde lantbrevbäring i Mörtfors. =) Jag brukade ta mig en liten fruktpaus här. Det är en riktig småländsk idyll! Ett plus är att Ostkustleden går härigenom. Man får verkligen känna den härliga naturen runtom.
Massa kramar från mig som älskar Mörtfors! =)