torsdag 9 juni 2011

Födelsedagskalas vid torpet!

 Den 2:e juni fyllde jag 30 år!! Det är ju något att fira...! Eller hur?

Jag valde att fira den dagen vid mitt torp i Sörvik. Torpet är under totalrenovering och ombyggnad men med fint väder, några kloka huvuden och lite mysiga detaljer så går det att hålla kalas mitt i en byggmiljö!

Gamla bord dekorerades med vita pappersdukar, blommor i presentpåsar från åhlens och godishjärtan. Glasen är av plast och ombundna med rosa respektive grönt bastsnöre. Lite fiffigt tycker jag.

Bänkarna byggde vi av leca-block och vanligt plank. Supersmidigt där många får plats! Mysigt!!
Inne i huset, där det stora byggkaoset råder, använde vi oss av byggställningen... Den fick bli buffébord på ena sidan och arbetsbänk på den andra. Kika på bilderna så ser ni vad jag menar... Smart va?! :-)

Vi bjöd på kall buffé (där de flesta recepten är hämtade från den underbara tidningen Lantliv) och sedan rulltårta med hemkokt rabarberkompott dekorerade med grädde och jordgubbar till dessert! Mums!
    
Jag fick en MASSA fina födelsedagspresenter...
 
 
Och ser ni!!! En Porch Swing!! Så länge som jag har önskat mig en sådan och nu har jag en! Så underbart härligt!! Den ska användas flitigt!!! Visst är den fin?!?

 TACK alla mina älskade nära och kära för att ni ville fira min födelsedag tillsammans med mig i mitt torp!

Jag tycker vi hade en strålande dag!!!

KRAM! / Elin - Fiffiga Systrar

18 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Hipp, hipp hurra för Elin! Det verkar ha varit en riktig idyll till kalas. Bakelserna är som en sommardröm!

Alla drömmer väl om en porch swing?! Tyvärr har jag ingen bra plats för en sådan annars hade jag också önskat mig en. Lyllos dig! :)

Jag önskar er båda en fortsatt härlig torsdag!
Kram Sofia

ps. tack så mycket för er fina kommentar om min blogg på Alingsås tidnings hemsida :)

Elin sa...

Å vad allt ser mumsigt ut! Vilket härligt kalas det måste ha varit! Grattis till dina 30 år- det är en bra ålder tycker jag =)! Kram Elin

mamsi sa...

Lika fantastiskt, underbart, mysigt som det ser ut, var det verkligen! En otroligt mysig dag!

kramis

Madeleine sa...

Vilken fin blogg ni har! 30-års kalaset verkar ha varit helt underbart! GRATTIS!

Kramiz Madde

mina finaste. sa...

Vilken fin present! Sådana swings ser så sköna ut, hoppas att du får många goa stunder i den.

Kram, kram

A House With A View sa...

Stooooort grattis!!! Men ååååhhh vad jättemysigt kalas!! Så fiffigt med sittbänkarna, allt så vackert och vilken suuuupergod mat, gah... Vilken jättefin blogg!!! Och fina bilder!!

kraaaaaaaaaaaaaam aka

Fröken Kråknäs på vift sa...

Åh! En sådan gunga skulle jag också vilja ha. Den ser så mysig ut. Du får skriva och rapportera om mysighetsnivån (vilken jag tror blir hög).

Njut och må så gott!
Katarina

Fiffiga Systrar sa...

Oj!!! Tack snälla för alla fina kommentarer och gratulationer!! Det värme ända ner i stortårna!! Superroligt att ha er alla här! Vi älskar verkligen att läsa allt trevligt ni skriver! Det är nästan det roligaste med bloggen... :-)

Kalaset blev strålande! Det är mysigt när miljön är enkel och spartansk... Det går att hitta på mycket. Bara att klä in den annars lite tråkiga altanen med björkar var ju ett rejält lyft! Förvandling! Det gör att göra så mycket med enkla medel. En superskoj utmaning!

Sedan är det ju så att det är gästerna som gör festen och min älskade familj är kramgo, bullrig och pratglad och skrattet är alltid nära så det kan ju inte bli annat än härligt! Vi är lite som "min stora feta grekiska familj". Mysigt!!

Återigen! TACK för fina mysiga kommentarer!

KRAM Elin

Fiffiga Systrar sa...

Ja du Sofia! Att få se en Porch Swing bäras upp på min altan var ren och skär lycka! Jag blir alldeles pirrig i magen när jag tänker på det! Jag ska skynda dit i helgen och hänga upp den i sina fina kedjor. Vet precis var vi ska ha den... På verandan till gäststugan! Dit når solen nästan hela dagen och framförallt är där underbart på kvällen. Perfekt! När torpet är färdigrenoverat kanske den får byta plats... vi får se! :-)

Klart vi uppmärksammar dig! Du är ju strålande duktig och värd uppmärksamheten!

Ha en finfin fredag kära Sofia!
Kram Elin

Fiffiga Systrar sa...

Elin: Det var riktigt gott och mysigt om jag får säga det själv. Pizzasticks med fetaost, färsk rosmarin och honung blev en hit... likaså potatissalladen på ugnsrostad färskpotatis som var så fräsch i smaken och krispig i konsistensen. Två mycket bra recept!

Och du!! 30 känns verkligen som en suverän ålder! Det blir bara bättre och bättre!

Kram Elin

Fiffiga Systrar sa...

JAG ÄLSKAR DIG Mamsi!! Utan er alla hade det inte blivit så bra som det blev!

PUSS!!! Dottern!

Fiffiga Systrar sa...

Hej Madde! TACK! Vad roligt att du har hittat hit och att du tycker om det vi gör!
Varmt välkommen till oss!!

Kram Elin och Emelie

Fiffiga Systrar sa...

Hej Marie! Jag har alltid önskat mig en Porch Swing så lyckan är total! Eftersom miljön vid torpet är så fridfull och skön så vet jag att det kommer bli många många massor av goa stunder i min fina gunga.

Och Marie! Varmt välkommen hit du också!! Jätteskoj att du hittat oss i bloggdjungeln!

Kram Elin och Emelie

Fiffiga Systrar sa...

TACK Bloggerskan!! VAd roligt att du tyckte att allt var så fint! VIsst var det fiffigt med bänkarna...?! Jag håller med! :-) Det går att fixa väldgt mycket bara man har viljan och engagemanget och det hade både jag och min jonas och så hade vi god hjälp av mina bonusdöttrar Linnea och Emma, de jobbade stenhårt och är superduktiga och pyssliga. Mysigt att göra saker tillsammans.

Tusen tack för dina fina ord om vår blogg!!!

Kram Elin och Emelie

Fiffiga Systrar sa...

Ja du Katarina!! Det är stor njutning att sitta på den lilla verandan även helt utan möbler så med en gunga där är ju succén ett faktum! Kika in på vårt inlägg "En härlig dag vid torpet..". Där ser du vilken veranda jag pratar om...framför mitt gulliga lilla gästhus... Visst kommer den bli fin framför fönstret?

Kram Elin

IngerJohanna sa...

Åh, vad mysigt det ser ut! Sommarfeeling! Och "gungan" är helt underbar!
Allt gott!

Fiffiga Systrar sa...

HEj!! Välkommen in till oss!! Roligt att du hittat hit! :-)

Det var nog ännu mysigare än det ser ut... En toppendag! Visst är den fin...? Min gunga! Jag älskar den! LÄNGTAR efter att få sätta upp den!

Ha en fin dag! Här ser det ut att börja åska när som helst! Hoppas det är bättre hos dig.

Kram Elin

SoCal Helene sa...

Grattis i efterskott!! Du fyller år på samma dag som min bror!! Ser ut som ni hade det super mysigt!! Kul att hitta er fina blogg och om jag har förstått rätt är ni från mina gamla hem trackter ;0)