torsdag 8 mars 2012

Ett bokmärke till någon som hinner läsa...


Att läsa... Det är en lyx som vi i dagens stressiga samhälle kanske inte hinner med så ofta.. Det blir oftast en snabb halvt frånvarande bläddring i någon tidning istället för en bok.
 Men att läsa en bok är ren avkoppling och när man väl kan sätta sig ner och börja läsa i en helt ny bok så kan det kännas som magi.
Att förflyttas till en ny värld, nya platser, nya personer och att få lämna verkligheten en stund, det är något som man borde göra oftare..


Att vika hundöron i böckerna är tabu men det är så lätt att de där hundöronen blir till i allafall. Därför bjuder vi er här idag på ett bokmärke som kan ge inspiration till ett liv utan hundöron och sätta guldkant på lässtunden.
Har man inte tiden att läsa så kan man ju alltid ha en uppslagen bok lite snyggt på ett bord med bokmärket som en snygg detalj..
Eller så kan man göra som vi och ge bort en bok tillsammans med bokmärket till någon som faktiskt har tid att läsa..

Just det här bokmärket är virkat i pastelliga bomullsgarn och har ett budskap fastklistrat på stjälken..

Att Läsa Öppnar Dörrar Till Nya Världar


Det här var ett virkprojekt som gick fort och var riktigt kul att göra. Vi hämtade inspiration från det här mönstret men gjorde blomman lite större.Vad tycker ni om att läsa? Finns det några bokmalar där ute bland er?

Vi hoppas att ni får en riktigt fin och vårig torsdag!

Bokmärkes-kramar från oss idag! / Fiffiga Systrar

Ps. vi är dåliga på att kommentera hos er bloggare just nu. detta beror på att en av oss skolar in på dagis och en av oss ska ut och resa... Men vi ser vad ni gör och läser trofast! :)

12 kommentarer:

MammaElva sa...

Jag är då en stoor bokmal!! Använder lite vad jag hittar som bokmärke, en matkupong, en utriven sida ur en anteckningsbok eller gubbens gamla hockeybiljetter. Inte alls något så tjusigt som detta!

hennihenni sa...

Jag älskar böcker! Gärna något intellektuellt när andra ser, men hemma i soffan ägnar jag mig helt åt min guilty pleasure - sliskromantiska böcker med lyckligt slut. :)

Fröken Gredelin sa...

Nästan färdigutbildat bibliotekarie här. Under utbildningen orkar man inte så mycket mer än att plöja kurslitteratur men just nu är jag tyvärr sjukskriven och då blir det mer nöjesläsning. Gärna roliga böcker som får mig att le:) Som Sirila Gentlemän sökes av Karin B. Homlqvist. Lästips på den:)

Fröken Gredelin sa...

Nu invaderar jag kommentarsfältet ännu en gång men jag kom på att jag skulle tipsa om Annonsflickan från Odessa. En annorlunda chic lit kan man kalla den- inte så vanligt med ukraniska böcker i den genren:)

Pappa B sa...

Oh ja!
Läser alla räkningar som dimper ner i brevinkastet, men slänger dem genast i papperskorgen. Sött bokmärke som skulle se malplacerat ut i mina blodiga deckare, men fint var det.
Söt blogg också så jag återvänder nog fler gånger.
Kram på er
pappa B

CreandoPhoto sa...

Jag är en bokslukare av stora mått. Men jag är periodare. När jag väl börjar läsa blir jag nästan manisk och avverkar den ena efter den andra och brukar komma igenom en ansenlig hög innan jag är klar. Sen tar jag paus några månader innan jag kör igång igen... Någon form av periodiskt missbruk kanske? :)

Kramar

Sara sa...

Me gusta la idea es ideal para hacer un regalo,me encánta el ganchillo pero nunca lo he hecho,algún día lo intentaré,un saludo.

christin sa...

Riktigt fint och piffigt bokmärke!

Garbo sa...

Oj vilket vackert bokmärke! Jag har laminerat ett vackert kort jag tagit på min älskade man i Medelhavet. Det har jag som bokmärke, det är funkar jättebra.. jag är en första klassens bokmal. Plöjer böcker, och tjocka som biblar ska de vara också, så att de räcker ett tag.. Just nu är det Diana Gabaldons digra luntor om Jamie och Claire jag läser. Men jag tillbringar också så mycket tid jag kan i min syhörna. Jag älskar att sy lika mycket som jag älskar att läsa.. Jag läser ofta er blogg och hämtar inspiration och idéer.. Bra jobbat tjejer! Kram Ewa

nattugglan sa...

jag är oxå en bokmal..men är periodare..just nu så läser jag..o så blir det uppehåll...jag har oftas ett bokmärke..nått jag köpt..o vissa gånger kan det va precis vad som hellst..som finns..ett kvitto, ett karamellpapper..osv. Kanske man skulle ta o virka ett fint bokmärke...kramar..

Fiffiga Systrar sa...

Tusen tack för att ni delar med er av ert läsarintresse!
Pappa B: Måste säga att det känns riktigt kul att få se ett manligt ansikte i kommentarsfältet! Välkommen!

Garbo: Tack snälla söta för fina ord och vad kul att du följer oss! Vi blir så glada!

Kram till er!

Slow-Eva sa...

Vilken söt!
Fast att vika hundöron i pocketar är faktiskt helt okey tycker jag :)