onsdag 4 april 2012

Blommor i ett ägg

Det enkla är oftast det vackraste... Ja, det är verkligen sant! Med små enkla medel kan man försköna den miljö man har runtomkring sig. Det gäller bara att öppna ögonen och se sig omkring. Det bara vimlar av vackra, fina inspirerande detaljer... Oavsett årstid!

Just våren är ju dock lite extra sprakande på något vis. Då känns allt så krispigt och fräscht! Nytt och ljuvligt... Längtan efter liv, mer liv, är så stark så de små detaljerna spelar en stor roll till vårt välbefinnande. På sommaren vill vi ha yvigare buketter, plockade vid vägrenen eller i landen... Nu på våren räcker det med några små starka blommor som trotsat kylan och letat sig upp ur marken. Nu räcker det med en bukett som får plats i ett äggskal...

Vad kan väl passa bättre som vas till de små blommorna i påsktider än just äggskal? 
Knacka försiktigt bort skalet på toppen av ägget och töm ut ägget i ett glas. Knäck bort så mycket du önskar av skalet för att få en fin form på kanten. Skölj ur ägget, fyll till hälften med vatten och stick sedan ner några små söta blommor.
Finns inga blommor att plocka? Köp hem några lökväxter och stick ner en lök i varje ägg. Superfint!

Små äggvaser fyllda med favoritblomman blir en perfekt detalj till påskens dukningar. En vas på varje tallrik kanske? Eller några stycken utställda i små grupper på bordet? Eller varför inte ha äggvaserna placerade i sin äggkartong... Variationerna är oändliga!

Med äggen som blir över kan ni baka riktigt smarriga Påskbakelser eller andra godingar att bjuda familj och vänner på under helgen!

Vi hoppas ni får er riktigt härlig dymmelonsdag!

Ägg-kläckande kramar från oss till er! // Fiffiga Systrar

9 kommentarer:

MammaElva sa...

Påskigt som tusan! Och idag skiner solen :) Får verkligen påsk-och vårkänsla!

Ha en fantastisk dag!
Kram Elin

Anna Vattenkanna sa...

Ja, varför göra saker besvärliga när det enkla många gånger är vackrast? Verkligen fina små påskpynt ni visar...

Jag måste berätta att hjärtekudden som jag vann hos er i somras pryder sin plats i kökssoffan och jag läser den broderade affirmationen 'Här & Nu' flera gånger om dagen eftersom min plats vid köksbordet är mittemot.

Glad påsk på er kära Systrar!

Lena Nordin sa...

Vekligen kul detalj! Och praktiskt eftersam att vasen är nedbrytbar sen...

Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... sa...

Härligt med de första blommorna, gillar det mycket...

Plockat en stor bukett vitsippor och satt i ett snappsglas, ljuvligt...

KRAM

Erika sa...

Gulligt värre! Jag har scilla i min koloniträdgård, och där passar små vaser bäst. Lilla stugan är så liten att stora vaser ser ut som Alice i underlandet ungefär...

Tack för er äggande idé! Kram!

Creare sa...

Vilken söt idé! Hittar aldrig några vaser som passar till små vårbuketter så det här måste jag prova. Perfekt till påsk!
Glad Påsk från Italien

Casa of Mia sa...

Väldigt fint, vilken bra idé, kram och trevlig påsk

Marianne sa...

Så söta:)
Idag köpte vi hem persikohalvor så vi kan göra eran fina bakelse i helgen, den känns helt plötsligt som ett måste i mitt i övrigt rätt opåskiga hem!:)
Kram Marianne

Ninja sa...

Nu pyntar inte jag, men för de som vill ha ägg omkring sig nu så är det en bra idé....