torsdag 26 april 2012

Stenar blir fina duktyngder

Vi måste väl snart kunna konstatera att utelivet närmar sig med stormsteg. Det känns inte alltid så när man kliver utanför dörren... Men med en blick i kalendern och ett konstaterande att vi faktiskt är i slutet av april månad. Sköna maj närmar sig med stormsteg!

 Så fort solen tittar fram försöker vi sticka ut näsan och hitta en plats i solen, helt i lä... En plats där vinterjackan inte behöver vara på. Underbart njutfullt! 
Att slå sig ner i utemöbeln har dock ännu så länge varit otänkbart... Men snart så! 
 Ibland är det ju så att man vill ha en fin duk även på bordet ute... Kanske en som ligger på hela tiden för att skydda bordet eller kanske en lite finare som läggs på vid kalas och festliga tillfällen. Oavsett vilket är det ett problem som uppstår varje sommar... Duken flyger av! Antingen blåser det lite hela dagen eller så kommer den härliga middagsbrisen som gör att duken lyfter några centimeter och därmed också välter blomvaser och liknande...

 Dukarna tejpas på undersidan, kläms fast med klämmor som antingen gör hål i duken eller repar bordet och varje gång kommer man på det för sent... när det redan ligger en utspilld vas på den fina duken... Alltid lika roligt!

I år har vi därför gjort slag i saken och tillverkat våra egna duktyngder. Helt superenkelt med hjälp av fina stenar och härliga band! sno runt banden som på ett paket och knyt en knut. Fäst ändarna på bandet i metallclips med lite taggig yta så sitter de fast i duken. 
 Stenarna blir en fin dekoration som går att variera efter festens eller inredningens färgtema. Dessutom gör tyngden på stenarna att duken ligger stilla på bordet. Fint och funktionellt! 

Nu häller vi alla tummar för att utesäsongen är riktigt riktigt nära och önskar er alla en härlig torsdag!

Kramar fyllda med sommarminnen! // Fiffiga Systrar

13 kommentarer:

Dagar av lycka sa...

Sannerligen fiffigt :)

Ha en fin dag!
/Anna

Fisan sa...

Så himla trevligt och fint! Jag insåg att jag nog måste åka till Gotland och plocka lite sten... Eller så får jag nöja mig med sten från Stockholms skärgård, det är inte lika långt dit :).

Må gott, tjejer!

hönapöna sa...

vilket fiffigt tips... det ska jag komma ihåg!

MammaElva sa...

Mysigt! Nu längtar jag verkligen efter att kunna sitta i mina utemöbler och njuta av solen (med en fin duk som ligger kvar).

Ha en fantastisk superduper dag! //Elin

Anonym sa...

Så fiffigt! Ni lever verkligen upp till ert namn! Tack för att ni låter oss läsare ta del av er fiffighet. kram isa

Sofia sa...

Ännu ett härligt tips! Hm... metallclips... kanske går det att ta sådana där små klämmor som sitter i gardinringar?
Ni får ha en härlig helg!
Stor kram
Sofia

Anette Ryan sa...

Jag som älskar stenar. När jag läste geologi på universitetet började jag samla sten i mängder, kunde be någon stanna bilen om jag såg ett ställe med god "sten potential". Jag vet inte helt klokt , men ack så kul!
Skulle vara kul att se hur det ser ut på riktigt med stenarna hängande runt bordet.
Kram Anette :-)

sveas punkt. sa...

Vackert och så enkelt!
// Sandra

Galenskap och lite allvar sa...

Läckra stenar som smyckats med underbart fina band!! Ja, nu fick jag ännu en anledning till att leta och ta hem ÄNNU flera stenar....hmm

Var får ni alla suveräna tips ifrån? Har köpt färdiga stenar innan men dessa är grymt mycket snyggare!!

Ha det gott!

Kramelikram Veronica

CreandoPhoto sa...

Jättefint! Mycket snyggare än alla tyngder som finns att köpa tycker jag :)

Erika sa...

Stenar är en favorit här också, men jag har dem i krukor, rabatter osv. Nu har jag fått ett nytt tips. Tack ni fiffiga. Kram!

Helena, Craft and Creativity sa...

Underbara att titta på, billiga att göra och himla praktiskt dessutom! En bra kombination. :-)

Linda, Fröken S sa...

Enkelt, smart och snyggt! Tack för en bra idé!