tisdag 24 april 2012

Bordsdekoration i mjukaste rosa

 Ibland kan det vara så svårt att hitta just den där detaljen som man behöver för att till exempel få till den perfekta dukningen eller det där extra piffet på soffbordet eller kanske något fint på bänken...
Allt som oftast finns det en ganska klar bild i huvudet av hur man vill att det ska se ut... Oftast handlar det om blommor, för visst är det så att blommor gör det där lilla extra...

blommor som dekoration behöver inte alltid bestå av pampiga buketter eller ståtliga krukväxter.... Det finns så många blommor som är otroligt vackra helt i sin egen form. Som Hortensian till exempel. Det är en blomma som är underbar med sina stora klasar helt överfyllda med blommor. Om man tittar närmare på klasarna så är varje liten blomma i sig riktigt fin. 
 Knipsa av några blommor i varje blomklase och placera dem en och en i glas med vatten. Antingen höga glas där blomman flyter eller i små ljuslyktor där blomman helt enkelt ligger på kanten. Kombinationen är läcker och det viktigaste är att blomman ligger för sig själv så hela den fina formen syns.
Samla de små blommorna i en grupp tillsammans med lite dekorationssand och fina stenar. Eller varför inte sätta dem i en rad mellan tallrikarna så är dukningen fixad i ett nafs.

Det bästa av allt... Det syns inte något spår av att blommor tjuvats från klasarna på krukväxten. Hortensian i fönstret är lika fin som innan och på köpet har vi fått en riktigt härlig bordsdekoration.
Snabbt, enkelt och helt utan några som helst krav på kunskaper i blomsterbinderi.

Kika runt på era krukväxter, öppna alla sinnen och titta riktigt nära... Det finns otroligt många blommor som är fina att knipsa av och använda som solitärer eller i små buketter. Det vi har runtomkring oss är en guldgruva...

Hoppas ni får en lika strålande tisdag som vi har här.

Kramar fyllda av blomsterglädje! // Fiffiga Systrar

10 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Det ser väldigt fint ut! Och så bra med en blomma man kan ta ur och det knappt märks. Det var också snyggt med vita hjärtan och stenar till.

Trevlig tisdag till er också!

Kram Ann-Louise

MammaElva sa...

Jättefint! Ha en kanondag!//Elin

Anna at the Doll House sa...

Simply gorgeous. I will borrow this idea, if I may.

Anna

Erika sa...

Visst är det vackert med blommor i dukningen! Hortensia har jag ingen men när min vita Clematis blommar brukar jag strö vita blommor över bordet. Vansinnigt enkelt men vackrare än något annat! Kram!

Hildas hem - Sofia sa...

Så fint! Det gäller verkligen att öppna ögonen och se möjligheterna :)

Jag önskar er båda en fortsatt härlig dag!
Kram Sofia

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Ni är alltid lika sagolikt påhittiga....tackar för tipset och önskar er en fin vecka.

Kram Pernilla på iazzan

Emsicat sa...

Vad fint, kolla in min blogg :-)

Anonym sa...

Åh så fint! Skirt och ljuvligt rosa, det behövde jag när våren har tagit ett steg tillbaka utanför mitt fönster.Tack för ljuset i mörkret:)
Ha det bra, imorgon är det lill-lördag!
Kram/ Ingrid

Johanna Stålros sa...

Åhh så sött! Kram

Louise Backskär sa...

Tjusigt! Den rosa sanden är väldigt fin och tillsammans med de vita stenarna och blommorna blir allt väldigt harmoniskt.

Kram